profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

F1 vadītājs Eklstouns par 100 miljoniem dolāru atpērkas no cietuma

Artūrs Virbulis 05.08.2014 - 18:54 F1 vadītājs Eklstouns par 100 miljoniem dolāru atpērkas no cietuma
Bērnijs Eklstouns. Foto: Sutton images

Pēc uzvaras Londonas tiesā februārī Bērnijs Eklstouns vakar ticis attaisnots arī Minhenes tiesas priekšā. Šī uzvara 83 gadus vecajam britam izmaksājusi 100 miljonus ASV dolāru (~75 miljoni eiro), tomēr priekš F1 vadītāja šī summa ir tīrais nieks salīdzinājuma ar iepriekš iespējamo vairāku gadu cietumsodu.

Eklstouns tika apsūdzēts par to, ka viņš 2005. gadā esot devis 44 miljonu ASV dolāru (~32,5 miljoni eiro) lielu kukuli tā laika Bavārijas bankas riska daļas vadītājam Gerhardam Gribovskim, lai tas bankai piederošās F1 daļas pārdotu kompānijai "CVC Capital Partners". Eklstouns gan abās tiesās skaidrojis, ka Gribovskis šo kukuli no viņa esot izspiedis.

Kamēr Gribovskis 2012. gada jūlijā Minhenes tiesas priekšā tika notiesāts uz astoņu ar pusi gadiem reālu cietumsodu, tikmēr Eklstouns turpinās būt brīvs vīrs, tāpat viņš neskaitīsies arī iepriekš sodīts. Britam nedēļas laikā 99 miljoni dolāru jāieskaita Vācijas valsts kasē, savukārt viens miljons jāziedo Vācijas bērnu slimnīcu nodibinājumam.


Eklstouns un Nikijs Lauda. Foto: Sutton images

Lai arī daudziem varētu likties, ka viņš par 100 miljoniem dolāru sev nopircis brīvību, Eklstouna advokāts Svens Tomass uzsver, ka „tas nav darījums, tam nav nekāda sakara ar atpirkšanos". Jebkurā gadījumā miljardierim Eklstounam šī summa nav nekas īpašs, ņemot vērā, ka viņš no savas bijušās sievas Slavikas gadā vien saņem 100 miljonus dolāru lielus „uzturlīdzekļus".

Tādējādi pēc vairāku mēnešu neziņas, ir skaidrs, ka mūsdienu F1 tēvs arī turpmāk vadīs pirmās formulas biznesu, un par šo faktu ir iepriecināti vairāki slaveni F1 personāži, to starpā arī viens no „Mercedes" F1 komandas vadītājiem Nikijs Lauda: „Tas pirmajai formulai, „Mercedes" un pārējām komandām ir tikai apsveicami, jo Bērnijs atkal varēs pilnībā koncentrēties uz F1 un kopā ar komandā risināt esošās problēmas. Ja Bērnijam būtu bijis jāatkāpjas, tā būtu bijusi katastrofa pirmajai formulai."

Galvenās problēmas pirmajā formulā šobrīd esot skatītāju skaita samazināšanās un daudzu kritizētie jaunie F1 noteikumi. Lauda ir pārliecināts, ka tieši Eklstouns var atrisināt šīs problēmas: „Viņš F1 trīs gadu desmitu laikā ir uzbūvējis. Un viņš ir vienīgais, kurš visu zina, biznesu, komandu bažas, viņam tas viss ir galvā."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png