profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Skandāls - Red Bull iespējams rīkojis nelegālus testus

Artūrs Virbulis 05.06.2014 - 18:02 Skandāls - Red Bull iespējams rīkojis nelegālus testus
Ziemas testos „Red Bull" formulas bieži stāvēja boksos. Foto: Sutton images

Šonedēļ Monreālas trasē norisināsies Kanādas F1 lielās balvas izcīņa, tomēr uzmanību no pašām sacensībām novērsīs kāds iespējams skandāls. Atklātībā nonākusi informācija, ka pēc pēdējiem Bahreinas ziemas testiem un pirms sezonas atklāšanas Austrālijā „Red Bull" esot veikuši neatļautus iekštelpu testus.

Tiek baumots, ka kāda no „Red Bull" komandām ar Renault agregātiem esot sešas dienas uzturējusies „AVL" mītnē Grācā, Austrijā. „AVL" jau vairākus gadus ir uzticams partneris vairākām pirmās formulas komandām, un viņu mājaslapā teikts, ka  viena no viņu specialitātēm ir dzinēju, transmisiju un simulāciju tehnoloģijas.


Viena no „AVL" telpām. Foto: AVL

Primārais testa mērķis esot bijis uz jaudas stenda (Rolling Road) uzlabot uz to brīdi vēl ļoti tehniski neuzticamo Renault agregātu. Vai šajā testā arī izmantota papildus gaisa dzesēšana, kas to padarītu par vēja tuneļa testu ar īstu 1:1 modeli, šobrīd nav zināms.

Uzmanība šīm baumām pievērsta tādēļ, ka pēc izgāšanās pirms sezonas ziemas testos „Red Bull" Austrālijas lielās balvas izcīņā jau bija pārsteidzoši konkurētspējīgi un tehniski uzticami. Neviens no iesaistītajiem par šo testu pagaidām nevēlas izteikties, „Renault" oficiālais viedoklis ir „bez komentāriem". Tas nozīmē, ka skaidrs noliegums par šī testa eksistenci nav.


„Red Bull" testa pilots Antonio Fēlikss da Kosta. Foto: Sutton images

Ja iepriekš minētais ir baumas, tad fakts ir, ka „Red Bull" testa pilots Antonio Fēlikss da Kosta, pamatojoties uz viņa ierakstiem sociālajā tīklā „Twitter", minētajā laika posmā (6. marts) esot atradies Austrijā. Jautājums gan ir atklāts, vai viņš patiešām bijis „AVL" telpās un sēdējis pie stūres „Red Bull" formulai. Kanādas lielās balvas izcīņas laikā šis temats noteikti vēl tiks iztirzāts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png