profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Leģendārais Lauda Hamiltonu par uzvaru apbalvo ar lidojumu privātajā lidmašīnā

Artūrs Virbulis 24.04.2014 - 18:43 Leģendārais Lauda Hamiltonu par uzvaru apbalvo ar lidojumu privātajā lidmašīnā
Luiss Hamiltons un Nikijs Lauda. Foto: Sutton images

Luisam Hamiltonam pirmajā formulā šobrīd viss iet kā smērēts, jo „Mercedes" pilots pārliecinoši uzvarējis pēdējās trīs sacensības. Par neseno uzvaru Ķīnā britu braucējs tika pie īpašas atlīdzības - mājupceļā uz Lielbritāniju viņu ar savu privāto lidmašīnu līdzi „paķēra" bijušais F1 čempions un „Mercedes" komandas viens no vadītājiem Nikijs Lauda.

65 gadus vecais Lauda intervijā atzina, ka pirms sacensībām viņš Hamiltonam par šādu ekstru bija ieminējies. „Es viņam teicu: ja tu uzvarēsi, tad lidosi ar mani," interesanto papildus motivāciju skaidro Nikijs Lauda. Un tā kā „Mercedes" zvaigzne minēto uzvaru izcīnīja, viņš mājup devās nevis ar parastu lidmašīnas reisu, bet gan ar Laudas privāto Bombardier Global 5000.

Jāatzīmē, ka Ķīnā izcīnītais triumfs bija jau 25. uzvara Hamiltona karjerā, tādējādi F1 uzvaru sarakstā ierindojot viņu līdzās tieši Laudam un Džimam Klarkam. Iespējams, ka šis bija viens no faktoriem, kādēļ trīskārtējais F1 čempions Hamiltonam pirms sacīkstēm izteica šādu piedāvājumu.


Zīmīgi - Hamiltons pirms Rosberga arī apbalvošanā. Foto: Sutton images

Lai arī 29 gadus vecais brits šogad uzvarējis jau trijos no četriem aizvadītiem posmiem, čempionāta kopvērtējumā viņš vēl arvien ir aiz komandas biedra Niko Rosberga. Tas gan ir tādēļ, ka pirmajā posmā Rosbergs izcīnīja uzvaru, kamēr Hamiltons tehnisku problēmu dēļ bija spiests izstāties. Šobrīd abus „Mercedes" pilotus šķir četri punkti, tomēr daudzi uzskata, ka pēc nākamajām sacīkstēm, kas norisināsies Spānijā, līdera pozīciju pārņems Hamiltons.

Bijušais F1 pilots Deivids Kulthārds uzskata, ka Hamiltons ir pārāks par Rosbergu, to pamatajot ar ļoti skaļu izteikumu: „Ja viņš ir šādā formā kā tagad, tad Hamiltons droši vien ir labākais pilots pirmajā formulā."

F1 kopvērtējums pēc četriem posmiem:
1. Niko Rosbergs, Mercedes, 79 punkti
2. Luiss Hamiltons, Mercedes, 75 punkti
3. Fernando Alonso, Ferrari, 41 punkts
4. Niko Hilkenbergs, Force India-Mercedes, 36 punkti
5. Sebastians Fetels, Red Bull-Renault, 33 punkti
6. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, 24 punkti
7. Valterī Bottas, Williams-Mercedes, 24 punkti
8. Džensons Batons, McLaren-Mercedes, 23 punkti
9. Kevins Magnusens, McLaren-Mercedes, 20 punkti
10. Serhio Perezs, Force India-Mercedes, 18 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png