profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hamiltons episkā cīņā uzvar Rosbergu, Sauber pilotam iespaidīgs kūlenis (FOTO)

Artūrs Virbulis 06.04.2014 - 20:29 Hamiltons episkā cīņā uzvar Rosbergu, Sauber pilotam iespaidīgs kūlenis (FOTO)
Iespaidīgais Gutiresa kūlenis. Foto: Twitter

Ļoti aizraujošās sacensībās dubultuzvaru izcīnīja „Mercedes" piloti, kas savā starpā aizvadīja ļoti interesantas divcīņas. Arī aiz viņiem visu sacensību laiku notika aizraujošas cīņas par visām pirmā desmitnieku pozīcijām.

Luiss Hamiltons („Mercedes") uzvarēja startu pret komandas biedru Niko Rosbergu, un izcils starts padevās arī „Williams" pilotam Felipem Masam, kurš no septītās vietas pacēlās uz trešo. Ne tik labs starts Masas komandas biedram Valterī Bottas, kurš atkrita uz septīto vietu, tāpat arī Kimi Raikonens („Ferrari") bija spiests zaudēt trīs vietas un atkrist uz devīto vietu. Tas gan, tādēļ, ka „McLaren" debitants Kevins Magnusens esot viņam pieskāries.


Bahreinas lielās balvas izcīņas starts. Foto: Sutton images

Hamiltons un Rosbergs jau līdz ar pirmajiem apļiem ievērojami attālinājās no konkurentiem, braucot vismaz vienu sekundi ātrāk par pārējiem. 10. aplī turpinājās Bottas nedienas, jo viņu pāris līkumu ietvaros apdzina gan Džensons Batons („McLaren"), gan Niko Hilkenbergs („Force India"). 12. aplī Hilkenberga komandas biedrs Serhio Perezs tika garām „Williams pilotam" Felipem Masam, pakāpjoties uz trešo pozīciju. 14. aplī pēc avārijas ar Žilu Bjanki („Marussia") bija spiests izstāties „Sauber" pilots Adrians Zutils.

18. aplī Rosbergs veica apdzīšanas manevru, tomēr Hamiltons agresīvi uzreiz atriebās. Nākamajā aplī pēc starta un finiša taisnes Rosbergs vēlreiz mēģināja apdzīt Hamiltonu un tas arī izdevās, tomēr pēc aizraujošas pāris līkumu cīņas Hamiltons atkal atguva līdera pozīciju. Interesantas cīņas un apdzīšanas arī tālāk aizmugurē starp „Ferrari" un „Force India" pilotiem, tomēr šeit ievērojami ātrāki pēdējie ar Mercedes dzinējiem.

19. aplī boksos devās Hamiltons, bet 21. aplī arī Rosbergs tika pie jaunām riepām, tomēr tā kā viņš divus apļus ilgāk brauca ar vecajām riepām, Hamiltons šo divu apļu laikā tika pie pāris sekunžu pārsvara. Šo boksu apmeklējumu laikā gan izkristalizējās, ka abi „Mercedes" braucēji izmantoja dažādas stratēģijas - Hamiltons turpināja braukt ar mīkstajām riepām, savukārt Rosbergam tika uzliktas cietāka sastāva riepas.


Perezs (priekšplānā) pret Hilkenbergu. Foto: Sutton images

Pēc pirmajiem boksu apmeklējumiem aiz „Mercedes" valdīja aizraujoša cīņa par trešo pozīciju, ar sekojošu sākotnēju secību - Bottas, Masa, Hilkenbergs un Perezs. 25. aplī boksos devās Bottas, kas attiecīgi pārtapa par trīscīņu starp „Force India" komandas biedriem, kuri samainījās pozīcijām un Masu, kurš bija acīmredzami lēnāks par iepriekšminētajiem. 28. aplī attiecīgi arī sekoja apdzīšanas manevri, kas Perezam un Hilkenbergam ļāva pacelties uz trešo un attiecīgi ceturto vietu.

Bottas un Masa salīdzinoši ātri devās boksos, tādēļ viņi atkrita uz aizmuguri un aizķērās satiksmē aiz Raikonena un Rikjardo, kurus gan pēc pāris apļiem abiem izdodas apdzīt. Tiesa arī „Force India" pilotiem nedaudz patraucē lēnākas formulas, līdz ar to pēc otrajiem boksu apmeklējumiem „Williams" atkal priekšā indiešu komandai. Ar Mercedes dzinējiem aprīkotie „Williams" un „Force India " bja neticami ātrāki par pēdējo gadu līderiem „Ferrari" un „Red Bull", jo sacensību laikā pirmie divi vairakkārt apdzina pēdējos divus.

41. aplī iespaidīgu avāriju ar kūleni piedzīvoja otrs „Sauber" pilots Estebans Gutiress. Viņa formulā iebrauca Pastors Maldonado („Lotus"), liekot tai pacelties gaisā. Par laimi, Gutiress tika cauri sveikā vien ar vieglu izbīli. Viņa formula palika tieši trase malā, tādēļ trasē devās drošības mašīna.


Iespaidīgais Gutiresa kūlenis. Foto: BBC

Ļoti neizdevīga šī situācija izvērtās Hamiltonam, kurš bija spiests zaudēt savu desmit sekunžu pārsvaru pār Rosbergu. Vēl pirms drošības auto „Mercedes" devās boksos, lai uzliktu pēdējo riepu komplektu. Tā kā Rosbergam pēdējā uznācienā bija mīkstāka sastāva riepas, tas nozīmēja priekšrocības attiecībā pret Hamiltonu.

Secība aiz drošības auto: Hamiltons, Rosbergs, Perezs, Hilkenbergs, Džensons Batons („McLaren"), „Red Bull" piloti Sebastians Fetels un Daniels Rikjardo, Masa, Bottas un Fernando Alonso („Ferrari"). „Williams" piloti atradās tik zemu, jo šajā brīdī veica savu trešo boksu apmeklējumu.


Hamiltons pirms Rosberga. Foto: Sutton images

46. aplī drošības auto atkal devās boksos, atstājot pilotiem vēl desmit apļus cīņai. Labs restarts izdevās „Red Bull" pilotiem, jo abi spēja apdzīt priekšā braucošo Batonu. Viņš gan boksiem ziņoja, ka zaudē jaudu, tādēļ viņam garām tika arī „Williams" piloti un anglis savās 250. sacīkstēs beigās bija spiests izstāties.


Perezs pret Alonso un Raikonenu. Foto: Sutton images

Skaistu cīņu 50. aplī aizvadīja Fetels un Rikjardo, no kuriem pēdējam izdevās apdzīt četrkārtējo čempionu. Pēdējie apļi bija patiesi aizraujoši, jo starp Hamiltonu un Rosbergu notika agresīva cīņa par uzvaru, bet aiz viņiem sešu pilotu cīņa par trešo pozīciju starp „Force India", „Red Bull" un „Williams" pilotiem.

54. aplī Rikjardo tika garām Hilkenbergam un pacēlās uz ceturto vietu. Beigās knapu uzvaru svinēja Hamiltons, kurš knapi pārspēja Rosbergu. Trešo vietu izcīnīja Perezs, kurš spēja aiz sevis noturēt ātrāko Rikjardo. Interesanti, ka piloti no sestās līdz desmitajai vietai sacīkstes noslēdza vien piecu sekunžu ietvaros.

Bahreinas lielās balvas izcīņas rezultāti:
1. Luiss Hamiltons, Mercedes, 57 apļi
2. Niko Rosbergs, Mercedes, +1.0 sekundes
3. Serhio Perezs, Force India-Mercedes, +24.0 sek
4. Daniels Rikjardo, Red Bull-Renault, +24.4 sek
5. Niko Hilkenbergs, Force India-Mercedes, +28.6 sek
6. Sebastians Fetels, Red Bull-Renault, +29.8 sek
7. Felipe Masa, Williams-Mercedes, +31.2 sek
8. Valterī Bottas, Williams-Mercedes, +31.8 sek
9. Fernando Alonso, Ferrari, +32.5 sek
10. Kimi Raikonens, Ferrari, +33.4 sek
11. Daņila Kvjats, Toro Rosso-Renault, +41.3 sek
12. Romāns Grošāns, Lotus-Renault, +43.1 sek
13. Makss Čiltons, Marussia-Ferrari, +59.9 sek
14. Pastors Maldonado, Lotus-Renault, +62.8 sek
15. Kamui Kobajaši, Caterham-Renault, +87.9 sek
16. Žils Bjanki, Marussia-Ferrari, +1 aplis
17. Džensons Batons, McLaren-Mercedes, +2 apļi

Izstājušies
Kevins Magnusens, McLaren-Mercedes, 40 apļi
Estebans Gutiress, Sauber-Ferrari, 39 apļi
Markus Ēriksons, Caterham-Renault, 33 apļi
Žans Ēriks Verņē, Toro Rosso-Renault, 18 apļi
Adrians Zutils, Sauber-Ferrari, 17 apļi
Komentāri
gt99 07.04.2014 22:54
Un atkal Šlegelmilham nav taisnība. Arī sacīkstē pat lēnākā F1 formula bija ātrāka par GP2. Bianki ar 1:42.175 bija stipri ātrāks par ātrāko GP2 sacīkšu apli pirmajā GP2 sacīkstē (Vandorna 1:44.882).
Un Rosberga ātrākais aplis bija mazāk kā 0.1 sek lēnāks kā pirms gada Vetela ātrākais sacīkšu aplis. Un tā ir tikai 3ā sacīkste šai tehnikai.
karlisn 06.04.2014 23:04
Lasot rakstu sajūta, kā dzīvē skatītos formulu. :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png