profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

FIA diskvalificē otrās vietas ieguvēju Rikjardo, Red Bull vaino FIA devējus

Artūrs Virbulis 16.03.2014 - 17:43 FIA diskvalificē otrās vietas ieguvēju Rikjardo, Red Bull vaino FIA devējus
Daniels Rikjardo. Foto: Sutton images

Šodienas F1 Austrālijas lielās balvas izcīņā lielisku otro vietu izcīnīja "Red Bull" jaunpienācējs Daniels Rikjardo. Tomēr pēc sacensībām FIA komisāri jauno austrālieti diskvalificējuši par pārlieku lielu degvielas caurplūdi (pārsniegta 100 kg/stundā robeža). "Red Bull" gan paziņojuši, ka šo lēmumu apstrīdēs.

Jau neilgi pēc sacīkstēm parādījās runas, ka 24 gadus vecais Rikjardo varētu tikt diskvalificēts, tādēļ viņš pacietīgi līdz 23:00 (pēc vietējā Austrālijas laika) gaidīja, tomēr tā kā līdz tam vēl nebija pieņemts lēmums, "Red Bull" pilots devās prom. "Lai arī kāds būtu iznākums: es esmu lepns par to, ko šodien sasniedzu," ar savu klasisko smaidu uz lūpām pirms došanās prom teica Daniels Rikjardo.   

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners skaidro, ka "FIA degvielas caurplūdes mērīšanas ierīcēm jau kopš to ieviešanas. To dati atšķīrās un tie bija neuzticami. Dažiem auto tie pat sacensību laikā varēja beigt strādāt vai pat vienkārši nestrādāt."


Foto: Sutton images

"Caurplūdes mērīšanas devējs, kas bija uzstādīts mūsu auto, mūsuprāt bija kļūdains. Mēs savus mērījumus balstijām uz degvielas daudzumu, kas caur iesmidzināšanas prauslām tika piegādāts dzinējam. Tā ir kalibrēta detaļa, kuru izmanto visas komandas, un tai nebija kļūdas," tā Horners.

Turpinot viņš skaidro, ka "viņi (FIA) mūs informēja par to (ka degvielas caurplūde bija par lielu), un mēs viņus informējām, ka mums ir nopietnas šaubas par viņu ierīcēm. Mēs ticējām saviem datiem, kas, mūsuprāt, bija noteikumu ietvaros. Citādi mums būtu bijis ievērojami jāsamazina dzinēja jauda. Nevar pieļaut situāciju, ka šī devēja kalibrācija var izšķirt to, vai tu esi konkurētspējīgs, vai nē".
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png