profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mārtiņš Spīķis: Jāsāk domāt par sevi, nevis atdot visas domas dzelzim

Go4speed 05.02.2019 - 22:53 Mārtiņš Spīķis: Jāsāk domāt par sevi, nevis atdot visas domas dzelzim
Mārtiņš Spīķis (#101). Foto: Autokross Latvia

Kā ziņo autocross.lv, tad viens no labākajiem Folkreisa braucējiem Mārtiņš Spīķis atsaucis dalību Brenguļu nakts sacīkstē. Sportists pieļauj, ka viņa karjera šobrīd atrodas, kā minimums, pauzes režīmā.

Atraktīvais un ātrais braucējs allaž bijis gan bīstams konkurentiem, gan interesants līdzjutējiem. Vecpils posms bija spilgts piemērs – Mārtiņš guva otro vietu, aizvadot lielisku cīņu par vadošajām pozīcijām. Sacīkste gan noslēdzās ar mašīnas zaudējumu kontroversiālu pirkšanas noteikumu izmaiņu dēļ.

Pēc Vecpils Spīķis jau bija pieteicies Brenguļu posmam, taču otrdien dalība atsaukta. ''Pēc Vecpils mašīnas situācijas sapratu, ka ir mežonīgs enerģijas trūkums. Mūsu rīcībā ir Jāņa Saulītes ''Opel Astra'', taču, lai to dabūtu līdz startam, nepieciešams pamatīgs sprints. Taču paralēli visam ir arī ikdiena un darbs. Un es saprotu, ka es šobrīd vairs nevaru visam veltīt simtprocentīgu uzmanību. Un, ja nav pārliecības par sevi, tad nav vajadzības stāties uz starta. Šobrīd liekas, ka autosports traucē attīstīties man kā cilvēkam, veidot nākotni. Jāsāk domāt par sevi, nevis atdot visas domas dzelzim,” saka Mārtiņš Spīķis.

Mārtiņš Spīķis atzīmē zināmu līdzību ar Autocross.lv piedzīvoto radošo pauzi: “Laikam esmu līdzīgā situācijā, kādai tikko izgāja cauri Viesturs ar Autocross.lv, ir liela noguruma sajūta. Neizprotami – tikai viena sacensība, bet sajūta, ka būtu aizvadītas divas sezonas…”

Spīķis Folkreisa karjeras laikā sasniedza otro vietu 2015. gada Vasaras kausā un otro vietu 2016. gada Ziemas kausā. 2015. gadu Mārtiņš noslēdza kā Folkreisa ranga uzvarētājs, nākamajai sezonai nopelnot pirmo starta numuru. Braucējs aizvadījis sacensības arī autokrosā un rallijkrosā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png