profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa un krosa posmā Upesciemā sportistus sagaida ļoti viltīga trase

Go4speed 13.01.2018 - 17:58 Folkreisa un krosa posmā Upesciemā sportistus sagaida ļoti viltīga trase
Foto: Autocross.lv

Ceturtdien noslēdzās bezsankciju pieteikšanās termiņš svētdienas LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa pirmajam posmam Upesciemā, Garkalnes autotrasē.

Pēdējā diena pirms Upesciema cīņas nesusi izmaiņas dalībnieku sastāvos gan folkreisā, gan krosā. Interesantākie ieguvumi – krosa klasē cīnīsies Mārtiņš Starks, kurš brauks abās ieskaitēs, kā arī Juris Spīķis, kurš krosā cīnīsies ar to pašu auto, ar kuru brālis Jānis spēkosies folkreisā. Cīņai gatavojas arī Jānis Kozlovskis. Jeršovs startēs ar ''Audi 80 Quattro'' ar atmosfērisko motoru, formāli atbilstot Open 2500 klasei. Arī lietuvietis Pauļus Šniuks, ja būs vienīgais Open 4500 klases braucējs, spēkosies kopā ar pārējiem krosa klases braucējiem, taču viņa rezultāts tiks vērtēts atsevišķi (ārpus ieskaites) gan sacīkstē, gan arī LAF Krosa komisijas kausa kopvērtējumā.

Līdz ar diviem iegūtiem krosa pieteikumiem, kā arī Matīsa Pelēņa dalības atsaukšanu, dalībnieku skaits LAF Krosa komisijas kausa pirmajā posmā vairāk nekā cienījams – 14 sportistu. Folkreisā dalību tehnikas problēmu dēļ atsaucis Viktors Freimanis, samazinot braucēju skaitu līdz 25.

Krosā pēdējās diennakts papildinājumi ar Latvijas čempioniem – Starks, Juris Spīķis un Kozlovskis katrs pa reizei bijuši čempionu godā. Pašlaik gan Kozlovskis piesardzīgi komentē savu dalību: ''Domāju, ka būšu, taču vēl daudz darba. Motors pēc iemontēšanas uz minūti ierūcās, tik tālu ir tikts. Tagad atliek pārējie uzdevumi un konstatēt, ka viss darbojas!''

Trase sportistiem būs ļoti viltīga, jo segumu veido gan ledus, gan grunts. Ātrām taisnēm seko viltīgi, slideni pagriezieni. Īsta “oga” būs pēdējais pagrieziens pirms finiša. Tas ir pārveidots, uzlabojot starta/finiša zonas drošību, līdz ar to kļuvis pat pieredzējušajiem braucējiem nepazīstams un sarežģīts.

Sacensību sākums svētdien pl.10:00!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png