profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa posms Brenguļos ierakstīs jaunu vēsturisku ierakstu

Go4speed 11.07.2014 - 14:17 Folkreisa posms Brenguļos ierakstīs jaunu vēsturisku ierakstu
Foto: Kaspars Cikmačs

Sestdien, 12. jūlijā Brenguļu autotrasē pie Valmieras tiks aizvadīts LAF Folkreisa Vasaras kausa trešais posms un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa devītā sacīkste. Folkreisa cīņas – neprognozējamas, jo pēc diviem posmiem nav neviena sportista, kurš būtu iekļuvis vadošajā trijniekā vairāk nekā vienu reizi.

Folkreisa jaunā sezona sākusies ar vairāku līdzšinējo līderu pāriešanu uz augstāko kategoriju – Latvijas autokrosa čempionātu. Līdz ar to durvis uz panākumiem vaļā visiem pārējiem. Pašlaik veidojas jaunais favorītu pulks, taču izteiktu līderu nav, jo Ludzas posmā pirmajā trijniekā bija Guntars un Ivo Gabrāni, kā arī Dāvis Tobiass, bet otrajā posmā Vecpilī uz pjedestāla kāpa Artūrs un Roberts Bāriņi, kā arī otro vietu guvušais Reinis Lankups. Kā ziņo autocross.lv, tad pašlaik kopvērtējuma vadībā atrodas Ivo Gabrāns, kurš pēc otrās vietas Ludzā bija ceturtais Vecpilī. Šķiet, ja izdosies stabila sacīkste Brenguļos, Ivo būs uzskatāms par galveno šīs sezonas favorītu atlikušajos posmos (Vecpils-2, Mūsa, Brenguļi-2).

Sestdienas Brenguļu cīņām folkreisā pieteikušies 25 sportisti. Debijas sacīksti plāno aizvadīt Matīss Pelēnis, kas nozīmē, ka pirmo reizi folkreisa piecu gadu vēsturē uz starta vienā sacīkstē plāno iziet uzreiz trīs brāļi – Roberts un Reinis Pelēņi būs labi padomdevēji jaunākajam brālim.

Matīss pievienojas plašajam folkreisa Junioru kausa pulkam – vecumā līdz 21 gadam šovasar startējuši jau astoņi braucēji.

Brenguļu autotrasē tiks aizvadīts arī LAF Krosa komisijas kausa devītais posms. Turpināsies principiālā cīņa starp Mārtiņu Starku un Ediju Ošu, kuri šobrīd atrodas kopvērtējuma trijniekā. Pozīcijas Krosa komisijas kausā gatavojas atdot Sandis Džeriņš, kurš kopš ziemas bija līderpozīcijās, taču uz Valmieras sacīksti nedosies.

Pēc Brenguļu posma LAF Folkreisa Vasaras kausa sezona būs pusē, taču, šķiet, lai noskaidrotu kopvērtējuma uzvarētāju, būs jāsagaida pēdējais posms.

Kopvērtējums pēc diviem posmiem:
1.
Ivo Gabrāns
Opel Astra
29
2.
Guntars Gabrāns
Mazda MX3
20
3.
Artūrs Bāriņš
VW Golf II
20
4.
Edijs Augulis
VW Golf II
18
5.
Reinis Lankups
Opel Astra
17
6.
Juris Narubins
VW Golf II
16
7.
Roberts Bāriņš
VW Golf II
15
8.
Dāvis Tobiass
Mazda 323
15
9.
Jānis Kļava
VW Golf III
14
10.
Kaspars Bērzlapa
Toyota Celica
13

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png