profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa sacensībās Mūsā masveida avārija, uzvaru svin Dainis

Go4speed 16.07.2013 - 16:05 Folkreisa sacensībās Mūsā masveida avārija, uzvaru svin Dainis
Mārtiņš Starks. Foto: Autocross.lv

Pēc aizvadītā trešā LAF Folkreisa Vasaras kausa posma Bauskā, Mūsas trasē kopvērtējuma situācija ir saspringta - līderi Mārtiņš Starks (Rīga, Streamline Racing) un Mūsas posma uzvarētājs Rihards Dainis (Cēsis, Augstākā pilotāža) sakrājuši 50 punktus. Arī sekotāji Ivo Gabrāns un Sandis Džeriņš nav tālu, lai arī abu sacīkste Bauskā nebija veiksmīga.

Kā ziņo portāls autocross.lv, tad Mūsas posmā Starks startēja ar aizlienētu, sev svešu Mazda MX3 automašīnu, jo viņa panākumus nesošais VW Golf II iepriekšējā sacīkstē tika nopirkts, atbilstoši folkreisa auto iegādes noteikumiem. Līdz ar to Mārtiņa kopvērtējuma līderpozīcija bija apdraudēta. 

Folkreisa fināls izvērtās dramatisks, jo pirmajā aplī tramplīnā piedzīvota masveida avārija ar vairāku dalībnieku piedalīšanos. Brauciens tika apturēts, bet atkārtotajā startā vairs nebija gatavi piedalīties ne lielisku sacīksti aizvadījušais Raimonds Āboliņš, ne Renārs Ēķis, ne folkreisa debitants Armands Pārupe. 


Foto: Autocross.lv

Finālā pārliecinošu uzvaru, vadībā atrodoties no starta līdz finišam, guva Rihards Dainis. Otro vietu sasniedza Andis Dreimanis, kurš brauca ar Vecpilī iegādāto Starka automašīnu, pierādot, ka tehniski šī mašīna tik tiešām ir augstvērtīgā līmenī. Andim šis bija pirmais pjedestāls folkreisa sacensībās. Arī trešajā vietā debitants - Mārtiņš Spīķis, kurš aizvadīja lielisku sacīksti, gūstot trešo pozīciju.

Starks fināla finiša līnijai pārbrauca piektajā vietā, taču pacēlās uz ceturto pozīciju pēc komandas biedra Ivo Gabrāna rezultāta anulēšanas. Gabrāns, kurš kopvērtējumā ir trešajā vietā, izpelnījās tiesnešu nežēlastību par Sanda Džeriņa izsišano no trases, kā arī apdzīšanu dzelteno karogu zonā. Rezultātā Ivo tika klasificēts astotajā vietā, aiz Džeriņa. Sanda sacīkste viņa dzimšanas dienā izvērtās neveiksmīga, jo Gabrāna trāpījums vecpilnieka mašīnas aizmugurē bija tik spēcīgs, ka turpināt finālu nebija iespējams.

Pēc līderu drāmas Starkam un Dainim pa 50 punktiem, Gabrānam - 39, Džeriņam - 38. Ja vien nākamajā posmā nenotiks straujš pavērsiens spēku samēros, šie četri sportisti sadalīs šā gada LAF Folkreisa Vasaras kausu. 


Foto: Autocross.lv

Pēc sacensībām piedzīvots kārtējais pavērsiens auto pirkšanas frontē. Mārtiņš Starks atguva savu VW Golf II, iegādājoties to no Anda Dreimaņa. Ivo Gabrāna Mazda MX3 iegādājās Sanda Džeriņa tēvs Kaspars, savukārt Gabrāna rīcībā pēc pirkuma nonāca Mārtiņa Spīķa Opel Astra. Lai arī Mārtiņš palika bez automašīnas, viņam jau esot plāns, kā tikt uz starta atlikušajos posmos. Bija mēģinājums iegādāties arī Riharda Daiņa Mazda MX3, taču divu pretendentu pulkā auto pirkšanas izlozē veicās Riharda aizstāvības pusei, un mašīna paliek Daiņa rīcībā.

Atgādinām, ka folkreisā jebkurš skatītājs vai konkurents var iegādāties jebkuru sacensībā startējošo automašīnu par fiksēto samaksu 950 eiro, bet auto īpašnieks no darījuma atteikties nedrīkst.

Nākamais LAF Folkreisa Vasaras kausa posms norisināsies 4. augustā Vecpils autotrasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png