profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dramatiskā cīņā tiek noskaidrots LAF Folkreisa Ziemas kausa uzvarētājs

Mārtiņš Jankovskis 03.03.2013 - 19:18 Dramatiskā cīņā tiek noskaidrots LAF Folkreisa Ziemas kausa uzvarētājs
Foto: Kaspars Būcens

Svētdien, 3. martā Smiltenē, Tepera trasē, tika aizvadīts LAF Folkreisa Ziemas kausa pēdējais posms, kā arī LAF Krosa komisijas autokrosa kausa piektās sacīkstes. Folkreisā pirms pēdējā posma bija ļoti liela intriga, jo kopvērtējumā uz uzvaru pretendēja trīs sportisti - Renārs Ēķis, Mārtiņš Starks un Ermīns Vācietis.

Kā portālam pastāstīja Viesturs Saukāns, tad Smiltenē, tāpāt kā Rīgā un citviet, visu dienu sniga un puteņoja, kā rezultātā trase bija piesnigusi un sportistiem diezgan smaga. Kopumā viss aizritēja mierīgi - avāriju un kūleņu nebija, par ko arī prieks. Bija mazas sadursmes, bet tas šajās sacensībās pieder pie lietas. Kopumā jāsaka, ka šajā posmā gāja tik dramatiski, cik vien varēja būt, jo uz šo posmu Renārs Ēķis atbrauca ar desmit punktu pārsvaru, bet aizbrauca kopvērtējumā tikai kā trešais, vienu punktu aiz pirmās vietas.


Foto: Kaspars Būcens

''3.kvalifikācijā Ēķis pie tramplīna nodauzīja visu mašīnas apakšu - aizsargpannu, karteri u.t.t. Šī iemesla dēļ sportists bija spiests izstāties no tālākās cīņas. Tas, savukārt, deva iespēju Ermīnam Vācietim un Mārtiņam Starkam pacīnīties par uzvaru absolūtajā kopvērtējumā. B finālā Ēķis izgāja uz starta, taču viņš tikai pārbrauca pāri starta līnijai un tas skaitījās, ka viņš ir startējis, par ko sportists arī saņēma divus punkts," stāsta Saukāns.

''Turpinājumā viss bija atkarīgs no tā, kā beigsies A fināls. Tajā uzvarēja Vācietis, aiz sevis atstājot Ivo Gabrānu un Ritvaru Kārkliņu. Līdz ar to, saskaitot punktus absolūti, par Ziemas kausa uzvarētāju tika kronēts Starks (68), bet tikai par punktu mazāk bija Vācietim un Ēķim (67). Dramatiska un aizraujoša cīņa. Komandu cīņās pirmajā vietā SK Autocross.lv komanda, bet par labāko junioru kļuva Ēķis.''


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Autokrosa ieskaitē ļoti pārliecinoši triumfēja Ints Jeršovs ar savu Audi Quattro. Otrais palika Jānis Dreimanis, bet trešais - Kalvis Tēts, kurš brauca ar žigulīti. Jāsaka, ka pirms viņa izstājās kādi četri braucēji, kā rezultātā Tēts beigās palika trešais.

Uz jautājumu, vai folkreisa krusttēvs kopumā ir apmierināts ar folkreisa ziemas kausu un tā norisi, Saukāns teica tā: ''Sportiskajā ziņā ar visu esamu apmierināts, ko arī parāda pēdējais posms, kad uzvarētājs nebija zināms līdz pat pēdējam braucienam. No organizatoriskās puses gan ir zināmi jautājumi, par kuriem būs jāpadomā uz nākamo sezonu. Divos mēnešos bija jāaizvada pieci posmi, kas daudziem nebija pa spēkam un pa kabatai, jo tas viss prasīja laiku un zināmus līdzekļus. Piemēram, šajā Smiltenes posmā nebija neviena no Vecpils. Arī Vecpils posmā bija maz dalībnieku no otra Latvijas gala. Bet tas ir tikai normāli. Par šo ir jādomā uz nākamo gadu. Vai sākt decembrī un braukt līdz marta vidum, vai samazināt posmu skaitu. Daudzi braucēji atzina, ka ziemas posmi viņiem ne pārāk, tāpēc viņi vairāk gatavojas vasaras sezonai."

Tagad maija vidū būs pirmais Vasaras Folkreisa kausa izcīņas pirmais posms, bet tai pašā laikā norisināsies sestais (kopā desmit) autokrosa čempionāta posms.      

Pilnu Folkreisa kopvērtējumu var apskatīt ŠEIT    

 LAF Folkreisa Ziemas kausa kopvērtējums:
1.
Mārtiņš Starks
VW Golf II
68
2.
Ermīns Vācietis
Mazda 323
67
3.
Renārs Ēķis
Opel Astra
67
4.
Ritvars Kārkliņš
VAZ 2108
55
5.
Rihards Dainis
Mazda MX3
54
6.
Ivo Gabrāns
Mazda MX3
47
7.
Edijs Sloka
VW Golf I
41
8.
Reinis Pelēnis
Opel Astra
39
9.
Jānis Kļava
VW Golf III
34
10.
Sandis Džeriņš
Opel Astra
27

Krosa komisijas autokrosa kausa kopvērtējums pēc 5. posma
1.
Andis Kļava
VW Golf III
78
2.
Jānis Dreimanis
Matra Murena
72
3.
Jānis Kozlovskis
Toyota MR2
50
4.
Ints Jeršovs
Audi 90 Quattro
40
5.
Edvīns Strēlis
Subaru Impreza
35
6.
Kristaps Ašmanis
Ford Sierra
30
7.
Raivis Grigorovičs
VW Golf I
21
8.
Andrejs Lajevskis
Ford Sierra
21
9.
Oskars Troika
VW Golf I
19
10.
Toms Ziedāns
VW Golf II
17

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png