profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brenguļu folkreisā startēs arī Māris Neikšāns

Go4speed 02.10.2020 - 18:43 Brenguļu folkreisā startēs arī Māris Neikšāns
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Folkreisa Vasaras kausā pirms pēdējā posma kopvērtējumā Mārtiņam Spīķim 76 punkti, Mikam Gabrānam 65, bet Edgaram Trallam 60. Tas nozīmē, ka, ja Gabrāns ir gatavs uzvarēt arī Brenguļos, Spīķim jābūt vismaz astotajam, lai noturētu kopš pirmā posma glabāto līderpozīciju. Trallam uzvaras gadījumā būtu jācer, lai Mārtiņš nav augstāk par 14. pozīciju, bet Gabrāns nedrīkstētu būt augstāk par trešo pozīciju. Pietiekami saspringti, turklāt 60 dalībnieku sastāvs aprīs katru, kurš pieļaus kaut mazāko kļūdu. Jau iepriekšējais posms Priekulē ar divreiz mazāku sastāvu pierādīja, ka tehnikas problēmas un kļūdas var būt īpaši sāpīgas.

Arī Junioru kausā situācija ļoti saspringta, jo līderi Mareks Aseriņš un Reinis Lankups ir tikai divu punktu robežās viens no otra, savukārt tikai septiņu punktu attālumā ir trešās vietas turētājs Toms Freimanis. Jāņem vērā, ka pēdējā posmā uz starta gatavojas iziet uzreiz desmit Junioru kausa dalībnieki – līdz šim visā sezonā bija tikai astoņi! Tāpēc arī šajā klasē konkurence un punktu “nostaigāšanas” iespēja būs liela. Viena kļūda, un esi kļūdījies…

Komandu kausā Kavita V varētu jau priekšlaicīgi pasludināt par uzvarējušu, tomēr Carlife Motorsport Team ir vieta brīnumam. Ja Carlife sasniedz simtprocentīgu rezultātu Brenguļos, bet Kavita V negūst nevienu punktu, abām vienībām ir vienāds punktu skaits. Šādā situācijā uzvarētāju nosaka pēc komandas braucēja augstākas vietas individuālajā vērtējumā – kuras komandas braucējs ir augstāk kopvērtējumā, tā uzvar. Attiecīgi, Carlife braucējiem Spīķim un Jānim Saulītem nepieciešama dubultuzvara, savukārt ne Mikam un Ivo Gabrāniem, ne Mārim Zālītim nedrīkst gadīties ne punkts (top-16). Scenārijs tiešām brīnumains, bet iespēja pastāv, un Kavita V pasludināt par uzvarējušu vēl nevar.

Brenguļu posms arī bez kopvērtējuma konteksta būs aizraujošs. Trasē būs ne tikai desmit juniori, bet arī piecas dāmas. Šī būs pirmā sacīkste 12 debitantiem. Tostarp jāatzīmē tādi “debitanti” kā rallijkrosa Xtreme klases Latvijas kausa ieguvējs Ronalds Baldiņš, bijušais B600 Latvijas autokrosa čempions Jānis Baumanis, Māris Meļķis, kurš startēja Latvijas autokrosa čempionātā 2009. un 2010. gadā… Braši!

Kā viens no pēdējiem dalību folkreisa sacensībās apstiprināja daudzkārtējais Latvijas autokrosa, rallijkrosa, kartinga un rallija čempions Māris Neikšāns (VW Golf II).

''Folkreisā nolēmu braukt vien ceturtdienas vakarā, pēc tam, kad mans krustdēls Toms Edušs, kurš brauc gan folkreisā, gan autokrosā, piedāvāja man piedalīties šajās sacensībās. Brenguļos brauks gan viņš, gan mans bērnības draugs Māris Lešinskis. Tieši ar Māri esmu uzsācis savas autosporta gaitas, kad kopā pa Mūsas trasi, pagalmiem braucām ar kartingiem, bet vēlāk ar dažādām mašīnām. Draugu pulkā pa Mūsas trasi rīkojām tādas vietējā mēroga sacensības. Tagad būs interesanti abiem kopā nostāties uz starta līnijas oficiālās sacensībās. Par cik viņi nolēma braukt, tad man nekas cits neatlika, ka pievienoties viņiem. Jāsaka liels paldies Tomam, kurš iespringa, lai atrastu man labu mašīnu,'' sarunā ar portālu Go4speed pastāstīja Māris Neikšāns.

''Folkreiss, kur izmaksas ir demokrātiskas, ir laba disciplīna, kas ļoti palīdz iesācējiem spert pirmos soļus autosportā. Esmu sekojis folkreisam arī iepriekš, jo Toms iepriekš ir braucis, un arī es esmu braucis viņam līdzi un devis padomus. Būs interesanti – daudz labu braucēju, kas mums sola spraigas cīņas. Būs interesanti atgriezties atpakaļ jaunībā (smejas). Skaidrs, ka nebūs viegli, jo puiši, kas brauc regulāri, ir labi satrenējušies un ir formā, kamēr es ļoti sen neesmu braucis tādā barā. Būs jautri.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png