profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rally Liepāja norise atlikta uz 14.-16. augustu

Go4speed 14.05.2020 - 16:09 Rally Liepāja norise atlikta uz 14.-16. augustu
Foto: Reinis Grīnvalds

Saistībā ar Covid-19 vīrusa izraisīto vispasaules pandēmiju un tam sekojošajiem ierobežojumiem Latvijā un Eiropā, rūpēs par sacensību dalībnieku, skatītāju un darbinieku veselību, Rally Liepāja norise atlikta uz š.g. 14.-16. augustu. FIA Eiropas rallija čempionāta Latvijas posms sākotnēji bija paredzēts 29.-31. maijā, tad tika pārcelts uz 10.-12. jūliju, bet šobrīd Rally Liepāja norise plānota vasaras izskaņā.

''Situācija saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā un pasaulē mainās ļoti strauji. Ik dienu uzzinām, kā valstis visā pasaulē cenšas ierobežot vīrusa izplatību, pielāgojot arī noteiktos ierobežojumus. Sporta sacensību rīkotāji ir šim “virpulim” pa vidu, cenšoties pielāgoties situācijai un rast risinājumu, lai vienlaicīgi gan sarīkotu sacensības, gan ievērotu visus drošības un piesardzības pasākumus,” saka ''Rally Liepāja'' direktors Raimonds Strokšs.


Foto: Reinis Grīnvalds

''Kā minējām iepriekš, drošība rallija sarīkošanā vienmēr bijusi mūsu darba galvenā prioritāte, tāpēc kopā ar Eurosport Events, Starptautisko Automobiļu Federāciju, Latvijas valdību, kā arī rallija pilsētām – Liepāju un Talsiem – pieņēmām lēmumu vēlreiz atlikt Rally Liepāja norisi – šoreiz no jūlija uz augustu. Uzsvēršu, ka visas puses vēlas šogad sarīkot FIA Eiropas rallija čempionāta posmu Latvijā, bet neskaidrība un saistītie riski, lai to darītu jūlijā, ir pārāk augsti. Mums ir jāņem vērā, ka, lai notiktu pilnvērtīgas Eiropas čempionāta sacensības, dalībniekiem ir jābūt iespējai brīvi ceļot ārpus savas valsts robežām, bet, kā zināms, šobrīd šāda iespēja nav – obligātā divu nedēļu karantīna ir tikai viens no šķēršļiem. Tāpat nav skaidri zināms, par ierobežojumiem, kas Latvijā un Eiropā var tikt noteikti tuvākajās nedēļās.''

''Apzināmies, ka šādas Rally Liepāja norises laika maiņas nav ideāls risinājums, bet vēlamies izmantot katru pieejamo izdevību, lai šogad Latvijā sarīkotu Eiropas čempionāta posmu. Tomēr pirms pieņemt gala lēmumu, nozīmīga loma būs ekspertu sniegtajām norādēm par iespēju sarīkot drošu Rally Liepāja. Tāpēc, atkarībā no situācijas attīstības un apstākļiem, arī augustā plānotais norises laiks vēl var mainīties. Ja būs tāda nepieciešamība un iespējamība, izskatīsim arī variantu sarīkot ralliju vēl vēlākā datumā,” noslēdz Raimonds Strokšs.

Visas līdz šim iegādātās ieejas biļetes būs derīgas arī pārceltajā Rally Liepāja norises datumā.

FIA Eiropas rallija čempionāta 2020. gada sezonas kalendārs:
1. RALLY DI ROMA CAPITALE ITĀLIJA 24.-26. jūlijs (ERC Junior)
2. RALLY LIEPĀJA LATVIJA 14.-16. augusts* (ERC Junior)
3. BARUM CZECH RALLY ZLIN ČEHIJA 28.-30. augusts (ERC Junior)
4. AZORES RALLY PORTUGĀLE 17.-19. septembris* (ERC Junior)
5. CYPRUS RALLY KIPRA 16.-18. oktobris*
6. RALLY HUNGARY UNGĀRIJA 6.-8. novembris
7. RALLY ISLAS CANARIAS SPĀNIJA 3.-5. decembris* (ERC Junior)

77. RALLY POLAND POLIJA Nenotiks* (ERC Junior)

*Nepieciešams saņemt Starptautiskās Automobiļu Federācijas (FIA) saskaņojumu

Latvijas rallija čempionāta 2020. gada sezonas kalendārs:
RALLY ROKIŠKIS LIETUVA 1.-2. augusts
RALLY LIEPĀJA (1. posms) TALSI, LIEPĀJA 14.-16. augusts
RALLY LIEPĀJA (2. posms) TALSI, LIEPĀJA 14.-16. augusts
LÕUNA-EESTI RALLI IGAUNIJA 28.-29. augusts

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png