profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

SRT komandas pilots Habajs šogad ERČ nestartēs

Go4speed 06.05.2020 - 08:49 SRT komandas pilots Habajs šogad ERČ nestartēs
Foto: sportowefakty.wp.pl

SRT komandas poļu braucējs Lukašs Habajs pagājušajā sezonā bija tuvu tam, lai izcīnītu Eiropas rallija čempiontitulu (ERČ), taču beigās poļu braucējs izcīnīja trešo vietu. Kā ziņo poļu mediji, atsaucoties uz pilota teikto, tad koronavīrusa izraisītā krīze šogad liegs Habajam startēt ERČ.

Zināms, ka poļu braucējs apturējis savu gatavošanos šīs sezonas sacensībām, lai izglābtu savu uzņēmumu eSky, kas ļoti cietis koronavīrusa krīzes rezultātā.

''Pēdējo četru gadu laikā esmu varējis ļoti daudz pievērsties savam mīļajam sportam, kas ir rallijs. Centos sasniegt rezultātus, kas atspoguļoja manas sportiskās ambīcijas un mērķus. Pēc tā, ko mēs sasniedzām 2019. gada čempionātos, gribēju atgriezties ERČ un izcīnīt kaut ko vairāk par trešo vietu,'' iesāk Lukašs Habajs.


Foto: Bitto Zsolt

''Taču tagad veltu uzmanību vissvarīgākajam uzņēmumam savā portfelī. eSky ir ar tūrismu saistīts uzņēmums, kam ir nopietnas problēmas saistībā ar COVID-19 pandēmiju. Mēs nodarbinām vienu tūkstoti darbinieku, un pēdējos divus mēnešus mēs katru dienu cīnāmies par izdzīvošanu. Mēs strādājam 14 stundas dienā. Šajos apstākļos nevaru atstāt savus darbiniekus vienus,'' piebilda Habajs.


Foto: Sports Racing Technologies

2015. gada Polijas rallija čempions nolēmis savā uzņēmumā atgriezties izpilddirektora amatā, lai palīdzētu uzņēmumam cīnīties ar krīzes sekām. ''Atgriežoties šajā darbā, tas man praktiski neļauj startēt ERČ. Pat, ja rallijs man ir dziļi sirdī, tas ir tikai hobijs. Mēs atrodamies situācijā, kurai nepieciešama mana pilnīga uzmanība. Zinu, ka koronavīruss ir skāris daudzus cilvēkus visā pasaulē, tāpēc manas domas tagad ir ar viņiem,'' turpina 44 gadus vecais sportists.

Lai arī Polija ir apturējusi gaisa satiksmi un daudzu valstu robežas ir slēgtas, tas nenozīmē, ka Habajam piederošais uzņēmums pilnībā apturējis savu darbību. "Mēs pārdodam miljoniem biļešu, jo mēs strādājam 52 valstīs, taču tagad mums jāveic daudz dažādas izmaiņas, atrunas, jāpalīdz cilvēkiem atgriezties mājās, jo viņu reisi ir atcelti.''


Foto: Josef Petru

Habajs gan neizslēdz atgriešanos ERČ, kad koronavīrusa pandēmija tiks veiksmīgi pārvarēta, taču tas, visticamāk, šogad nenotiks. ''Šis nav īstais brīdis, kad vispār domāt par sportu. Ko nozīmē vārds "atgriešanās"? ERČ ir cikls, kurā nepieciešami lieli tēriņi, daudz laika. Ir profesionāļi, kas tam pievēršas par 100%. Esmu 44 gadus vecs, un ERČ ir piloti, kuri par mani ir 20 gadus jaunāki. Parasta braukāšanās man neinteresē. Man ir savas ambīcijas. Šī "atgriešanās" var notikt agrāk, ja mēs runājam par kādu Polijas čempionāta posmu, taču agrākais, kad tas varētu notikt, būtu 2021. gads. Tā es šobrīd domāju,'' turpina Habajs.

Bijušais Polijas čempions arī nespēj paredzēt, cik ilgi viņš būs eSky vadītājs. ''Pagaidām galvenais mērķis ir viens – izdzīvot un vadīt uzņēmumu vissarežģītākajā periodā. Kad viss beigsies, mums būs jāizstrādā stratēģija nākamajiem 3-5 gadiem. Tāpēc nevaru noteikt, uz cik ilgu laiku esmu atgriezies eSky krēslā. Vismaz līdz gada beigām noteikti,'' rezumē poļu pilots.

Pavisam kopā Habajs ERČ startējis 29 rallijos, kuros spējis izcīnīt vienu uzvaru un četras reizes kāpt uz goda pjedestāla.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png