profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Olivers Solbergs kopē Lukjaņuka braukšanas stilu, Peters Solbergs slavē krievu pilotu

Go4speed 10.06.2019 - 23:33 Olivers Solbergs kopē Lukjaņuka braukšanas stilu, Peters Solbergs slavē krievu pilotu
''Rally Liepāja'' trīs ātrākie piloti. Foto: FIA ERC

Eiropas rallija čempionāta posmā ''Rally Liepāja'' uzvaru izcīnīja Olivers Solbergs, kuram tā bija debija ERČ. Otro vietu izcīnīja Aleksejs Lukjaņuks. Kā atzina Solbergs, tad viņš pirms rallija ļoti cītīgi pētīja Lukjaņuka braukšanu.

''Lukjaņuks vienmēr bijis mans elks, varonis. Pirms rallija starta noskatījos visus video no viņa braukšanas Igaunijā un Latvijā, kad viņš vēl brauca ar Evo X. Jautāju tēvam, kā var tik ātri pabraukt? Teicu, ka es nekad nevarēšu braukt tik ātri. Taču pēc tam, kad nobraucu pirmo ātrumposmu un viņu pārspēju par sešām sekundēm, tad jautāju sev: ''Kas tikko notika?''. Tas bija traki,'' iesāk Olivers Solbergs.


Foto: Josef Petru

Pēc šiem vārdiem Oliveru preses konferencē pārtrauca Peters Solbergs. ''Gribu kaut ko pateikt Lukjaņukam. Tā ir taisnība, ko Olivers pateica, tā nav tukša runāšana. Kad Olivers pierakstīja trasi, viņš pienāca pie manis un teica: ''Esmu pierakstījis trasi. Centos pierakstīt trasi tā, kā to dara un kā līkumos brauc Lukjaņuks''. Uzskatu, ka tādiem jauniem puišiem tas ir fantastisks piemērs, jo tev ir iespaidīgs un pareizs braukšanas stils. Kad dzirdu tādus vārdus no Olivera, tas ir neticami. Teicu viņam, ka tu nevari domāt par Lukjaņuku, kad pieraksti trasi. Tas nav pareizi, jo tev jākoncentrējas uz saviem pierakstiem,” noteica Peters Solbergs, uz ko Lukjaņuks atbildēja ''Paldies, čempion, paldies!''


Foto: Josef Petru

Šis bija viens no pirmajiem rallijiem, kad Olivers pats veica trases pierakstus. ''Jā, tēvs man ar trases pierakstiem ir palīdzējis ļoti daudz, bet tagad esmu gatavs tos veikt pats. Šobrīd izskatās, ka ar trases pierakstīšanu man veicas labi. Pierakstot trasi, teicu tēvam, ka šeit var braukt ar pilnu, jo Lukjaņukam noteikti šeit būs pierakstīts, ka var braukt ar pilnu gāzi, tāpēc arī man tas ir jāmēģina. Vienmēr, kad braucu, domāju, kā šo līkumu izbrauks Lukjaņuks,” nobeidz šī brīža Latvijas rallija čempionāta līderis Olivers Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png