profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Paulo Nobre: Rallijs ir kā vīruss, kas nonāk asinīs un vairs tās nepamet

Go4speed 24.05.2019 - 00:12 Paulo Nobre: Rallijs ir kā vīruss, kas nonāk asinīs un vairs tās nepamet
Paulo Nobre, Rally Liepaja 2018 ©FIAERC.com

Rallijs allaž pulcējis kopā cilvēkus no visdažādākajām sfērām. Tas attiecas ne vien uz līdzjutējiem, bet arī pašiem braucējiem. Spilgts piemērs šai ziņā ir brazīlietis Paulo Nobre. Savas karjeras laikā viņš paguvis būt gan Sociedade Esportiva Palmeiras futbola kluba prezidents, gan jurists, bet nu arvien biežāk Paulo redzam pie rallija mašīnas stūres.

''Nav šaubu, esmu ļoti daudzpusīgs cilvēks. Man patīk ļoti atšķirīgas lietas, un visu, ko daru, uztveru nopietni. Ne vienmēr izdodas sasniegt izvirzītos mērķus, taču vienmēr tiecos uz tiem, nedomājot par padošanos. Dzīvē ir svarīgi radīt izaicinājumus, kas ir sasniedzami, lai nekļūtu par dusmīgu cilvēku. Mans galvenais mērķis ir piepildīt dzīvi, būt laimīgam un nekad nenožēlot, ko esmu darījis,” stāsta 51 gadu vecais Paulo Nobre, kurš aizvada savu otro sezonu FIA Eiropas rallija čempionātā.


Paulo Nobre, Rally Liepaja 2018 ©FIAERC.com

''Kā jau gandrīz visi brazīlieši, visu savu dzīvi esmu spēlējis futbolu. 33 gadu vecumā salauzu kāju un pēc tam vairs nespēju atgriezties tādā pašā līmenī. Arī vecums spēlēja savu lomu, jo pārtraukums nemaz nebija tik ilgs. Tad es atklāju ralliju. Nekad nebiju iedomājies saistīt dzīvi ar motorsportu, bet rallijs ir kā vīruss, kas nonāk asinīs un tās vairs nepamet. Pieredzei šai sporta veidā ir liela nozīme, taču briedumam ir vēl lielāka nozīme. Jāciena savi limiti, neieslīgstot komforta zonā. Nedrīkstu palikt dusmīgs tikai tādēļ, ka ir braucēji, kuri katrā elementā ir ātrāki. Uzskatu, ka Palmeiras kluba prezidenta amatā četru gadu laikā guvu pamatīgu briedumu. Šodien esmu ļoti konkurējošs. Neprasu tik daudz no sevis un izbaudu visu, ko daru.”

Nobre norāda, ka rallijs viņa dzimtajā Brazīlijā nav tik populārs kā citās Dienvidamerikas valstīs un Eiropā, tādēļ lēmums doties pāri okēanam pieņemts Eiropas čempionāta organizācijas, drošības un kvalitātes dēļ, turklāt sacenšanās ar labākiem braucējiem palīdz izaugt pašam un atrast jaunas spēju robežas.

''Esmu ļoti apmierināts ar savu 2019. gada sezonu. Šogad pieņēmām pareizu lēmumu arī Brazīlijā startēt ar mūsu sacīkšu Škoda Fabia R5 automašīnu, jo pērn paši maldījāmies starp Škoda Fabia R5 un Mitsubishi Lancer Evo X, ko izmantojām Brazīlijā. Gūt punktus Azoru salās priekš mums bija kā uzvara! Gūt punktus arī Liepājā būtu maģiski, taču par to nedomājam. Mēs koncentrējamies uz to, lai paveiktu savu darbu pēc iespējas labāk un gūtu prieku. Tas ir galvenais uzdevums Latvijā!”


Paulo Nobre, Rally Liepaja 2018 ©FIAERC.com

Jūtams, ka Paulo Nobre ir ļoti entuziastisks par savu pieredzi motorsportā. “Man rallija vīruss ir kā golfa vīruss! Tas var šķist traki, bet abos šajos sporta veidos ir jāsacenšas vairāk ar sevi kā ar citiem. Tas rada atkarību! Savā ziņā rallijs ir līdzīgs arī futbolam, ko mīl visa Brazīlija. Tie ir pilni pārsteigumu un viss ir skaidrs tikai tad, kad cīņa ir galā. Nedrīkst zaudēt uzmanību ne mirkli, jo pāris sekunžu laikā var notikt visneiedomājamākais! Rallijs noslēdzas tikai slēgtajā parkā, bet futbols – ar beigu svilpi.”

Pieredzējušais Paulo Nobre un viņa stūrmanis Gabriels Moraless Rally Liepāja startē otro reizi. Pērn tika piedzīvota avārija, bet šoreiz Dienvidamerikas lielākās nācijas pārstāvji centīsies aizvadīt labāku nedēļas nogali. Rally Liepāja Nobre startēs ar Škoda Fabia R5, pārstāvot ERC1 klasi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png