profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Liepāja' pieteikušās 74 ekipāžas, pirmais starta numurs Grjazinam

Go4speed 04.10.2018 - 15:59 'Rally Liepāja' pieteikušās 74 ekipāžas, pirmais starta numurs Grjazinam
Foto: FIA ERC

Dalību FIA Eiropas rallija čempionāta un Latvijas rallija čempionāta 2018. gada sezonas izšķirošajam posmam Rally Liepāja pieteikušas 74 ekipāžas. Starp dalībniekiem atrodami spēcīgākie un titulētākie pārstāvji no Eiropas, spožākās Latvijas zvaigznes, kā arī pārstāvji no tik tālām zemēm kā Brazīlija un Kanāda.

FIA Eiropas rallija čempionāta ietvaros piedalīsies 35 dalībnieki, kuru vidū atrodamas arī piecas ekipāžas ar Latvijas automobiļu federācijas izsniegtām licencēm. Pagājušā gada uzvarētājs – Sports Racing Technologies braucējs Nikolajs Grjazins ticis pie pirmā starta numura un rallijā piedalīsies ar sev ierasto Škoda Fabia R5 automašīnu. Visaugstāk no latviešu autosportistiem atrodams ar Neiksans Rallysport sagatavoto Ford Fiesta R5 startējošais Jānis Berķis, kuram astotais starta numurs.

Otrais numurs piešķirts Nikolaja Grjazina tuvākajam sekotājam sezonas kopvērtējumā Fabianam Kreimam. Rally Liepāja piedalīsies arī pasaules čempionāta pieredzi guvušais norvēģis Ejvinds Brinildsens, pieredzējušais polis Lukašs Habajs, pagājušā gada ERC2 un ERC3 ieskaišu čempioni Tibors Erdi juniors un Kriss Ingrams, kā arī 2018. gada Austrijas rallija čempions Niki Maijrs-Melnhofs un Brazīlijas pārstāvis Paulo Nobre, kurš līdz 2016. gadam bija titulētā futbola kluba Sociedade Esportiva Palmeiras prezidents. Iepriekš minētie Rally Liepāja piedalīsies ar R5 grupas Škoda Fabia vai Ford Fiesta automašīnām – kopumā tādas būs 17, tajā skaitā arī viena Peugeot 2018 T16 R5, kuru pilotēs franču pilots Lorāns Peljē.

Dalībnieku pulku papildinājis arī šī gada FIA Eiropas rallijkrosa čempions Supercar ieskaitē Reinis Nitišs. Jēkabpilietis sacensībās piedalīsies Neiksans Rallysport komandas sastāvā ar Mitsubishi Lancer Evolution X. Tāpat kā viņa konkurenti ERC2 klasē – Sergejs Remeņņiks un Vitauts Šveds – visi vienlaikus piedalīsies arī Latvijas rallija čempionāta LRČ2 klasē.

Rally Liepāja ļoti plaši tiks pārstāvēta ERC3 klase. Tajā uz starta izies šī gada Eiropas čempions ERC Junior U27 ieskaitē Mārtiņš Sesks. Liepājnieks savā dzimtajā pilsētā piedalīsies ar Opel Adam R2 spēkratu un cīņā par titulu stāsies pretim savam ADAC Opel Rallye Junior Team komandas biedram Tomam Kristensonam un spānim Efrenam Larenam. Nepilnu mēnesi pēc pasaules čempiona Petera Solberga starta Neste World RX of Latvia ģimenes godu šoreiz aizstāvēs Petera dēls Olivers Solbergs.


Foto: FIA ERC

Paralēli notikumiem FIA Eiropas rallija čempionātā uz Kurzemes ceļiem spēkiem mērosies Latvijas čempionāta dalībnieki. Aizraujošus skatus ar BMW-Mini John Cooper Works WRC mašīnu demonstrēs ukraiņu sportists Valērijs Gorbans un viņa galvenais konkurents cīņā par uzvaru sezonas absolūtajā kopvērtējumā igaunis Ranno Bundsens.

LRČ1 klasi papildinās spožākie pašmāju talanti – Rallyworkshop komandas braucēji Emīls Blūms, Edijs Bergmanis un Kristaps Sarma, kā arī Ronalds Baldiņš un Neiksans Rallysport pārstāvis Elviss Hermanis. Dalību Latvijas rallija čempionāta noslēdzošajā posmā Rally Liepāja apstiprinājis arī desmitkārtējais Kanādas rallija čempions Antuāns Lestāžs. Viņš startēs ar Māra Neikšāna komandas jaunuzbūvēto rallija automašīnu Ford Fiesta NRC Prototype.

Skatītāju acis Latvijas rallija čempionāta 6. posma ietvaros priecēs arī duelis rallijsprintā starp Andra Putniņa / Raimonda Gļaudas Rover 214 un Jāņa Dūča / Ginta Bērziņa Subaru Impreza, bet sacensību noslēdzošajā dienā uz starta stāsies allaž elegantie Historic Sport spēkrati. Astoņu ekipāžu cīņā piedalīsies arī sezonas līderi Māris Egle / Aldis Egle ar Audi 80 Quattro.
Ļoti unikālu izvēli veicis Aleksandrs Rževkins. Nedēļas nogales laikā krievu sportists piedalīsies ar divām dažādām mašīnām. Latvijas čempionāta sestajā posmā viņa vadītā ekipāža startēs ar LRČ6 klases Ford Fiesta, bet jau dienu vēlāk pārkāps Mitsubishi Lancer Evolution IX, lai cīnītos LRČ1 klasē.

Kopumā Rally Liepāja piedalīsies braucēji no 22 dažādām valstīm. Viskuplāko pārstāvniecību aiz Latvijas ieņem Krievija ar deviņām ekipāžām. Plaši pārstāvētas arī abas Baltijas kaimiņvalstis. No sešām Igaunijas ekipāžām Eiropas čempionātā ERC2 klasē startēs Alans Popovs, bet ERC3 klasē savus spēkus izmēģinās Georgs Linnamē. Tikmēr bez jau iepriekš pieminētā Vitauta Šveda, Lietuvu kontinentālā čempionāt ERC3 klasē pārstāvēs arī Vlads Jurkevičius.

Līdzās jau ierastajiem rallija spēkratiem Liepājā baudījumu varēs gūt vērojot arī čempionātam netradicionālu automašīnu spēkošanos. Rumānis Simone Tempestini Eiropas čempionātā izmantos Fiat 124 Abarth, kamēr Latvijas čempionātā Mārtiņš Jakobsons izmēģinās GAZ 53A konkurētspēju.

Pilns dalībnieku saraksts atrodams Latvijas rallija čempionāta interneta vietnē https://autorally.lv/.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png