profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks un Francis šonedēļ turpinās cīņu par Eiropas rallija čempionātā godalgām

Go4speed 18.09.2018 - 14:08 Sesks un Francis šonedēļ turpinās cīņu par Eiropas rallija čempionātā godalgām
Publicitātes foto

21.-23.septembrī Polijā, Mikolajki apkārtnē, norisināsies Eiropas rallija čempionāta (ERČ) septītais posms “Rally Poland”, kas vienlaikus būs arī priekšpēdējais posms ERC Junior U27 klasē.

Pēc piecu gadu pārtraukuma viens no senākajiem rallijiem atkal iekļauts ERČ sastāvā. Pirmo reizi rallijs Mikolajkos organizēts 1921.gadā. “Rally Poland” atklāšana paredzēta piektdien plkst. 15.00 Mikolajki pilsētas galvenajā laukumā. Kopumā sportisti pa grants seguma ceļiem veiks 15 ātrumposmus ar kopējo garumu 215,92 km.

Mārtiņš Sesks, LMT Autosporta Akadēmijas (LMT AA) rallija ekipāžas pilots: ''Pirms došanās uz Poliju divas nedēļas nogales Latvijā aizvadījām treniņus, lai atgūtu pārliecību braukšanā pa grunts segumu. No sākuma nebija viegli, bija atkal jāpastrādā ar sevi un psiholoģiski jāsagatavojas. Pirmdien izbraucām treniņu Polijā, kurā galvenais uzdevums bija pierast pie mašīnas un saregulēt to šīs puses ceļiem. Īpatnēji, ka šie ceļi ir smilšaini un mīksti, ļoti ātri ceļa segums tiek izārdīts un veidojas dziļas rises, kas braukšanu padara sarežģītāku, bet šodien izdevās pierast arī pie tā.”


Publicitātes foto

Uldis Briedis, LMT AA rallija ekipāžas treneris: “Pēc kāda laika esam atgriezušies pie ierastā grunts seguma. Treniņos līdz ar katru nobraukto kilometru izdevās atgūt pārliecību ātrākam sniegumam un beigās jau droši “uzbrukt” līkumiem, nezaudējot sekundes tajos. Polijas sacensības ne tikai mums, bet arī lielākajai daļai konkurentu šķiet ierastākas ar savu konfigurāciju un segumu. Izskatās, ka visi rallija dalībnieki ar nepacietību gaida iespēju pierādīt sevi, un tas liek arī mums gatavoties ļoti atbildīgi un nopietni. Trešdien un ceturtdien pierakstīsim trasi un tad jau zināsim precīzāk, tieši kādi ceļi mūs sagaida. Sacensībām gatavojamies ar maksimālu atdevi, lai parādītu ātru un stabilu sniegumu.”

Nākamās sacīkstes, kurās piedalīsies “LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža, notiks jau 12. - 14. oktobrī Liepājā. “Rally Liepāja” būs arī ERC Junior U27 finālposms, un ikviens interesents to varēs vērot tepat Latvijā.

M. Seska un R. Franča ekipāža šosezon noslēgusi sadarbības līgumu ar “Opel Motorsport” vienību, līdz ar ko šī gada ERČ ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu un “Opel Adam R2” spēkratu.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija
LMT Autosporta akadēmija

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png