profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc mēneša Liepājā un tās apkārtnē sāksies Ātruma festivāls 'Kurzeme 2018'

Go4speed 15.09.2018 - 00:31 Pēc mēneša Liepājā un tās apkārtnē sāksies Ātruma festivāls 'Kurzeme 2018'
Foto: Liepaja.lv

Tieši pēc mēneša tiks dots starts nozīmīgākajam motoru sporta notikumam Kurzemē – Ātruma festivālam “Kurzeme 2018”, kas šogad apvienos FIA Eiropas rallija čempionāta noslēdzošo posmu “Rally Liepāja”, Latvijas čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām posmu “UPB Energy” kauss, kā arī seno spēkratu “Youngtimer Cars & Coffee” un regularitātes sacensības rallija trasē.

Sestdien, 13. oktobrī, Liepājas ostas Tirdzniecības kanālā spraigas un skatāmas sacensības aizvadīs ātrumlaivu sportisti – šī ir kļuvusi par neatņemamu Ātruma festivāla programmas sastāvdaļu. Tieši Liepājas posma trasē skatītāji ir vistuvāk sportistiem, un vislabāk ir iespējams redzēt meistarību, ko prasa ātrumlaivas vadīšana kanāla ūdeņos.

Šis posms būs noslēdzošais Latvijas čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām, un tieši šeit noskaidrosies čempiona medaļu ieguvēji.

Savukārt sauszemē, iepretim viesnīcai “Royal Hotel”, notiks “Youngtimer Cars & Coffee” pasākums – pagājušā gadsimta 60.-80.gados ražoto auto īpašniekiem šis ir viena no sezonas naglām, kur iespējams gan apskatīt citu autoentuziastu veikumu, restaurējot un atjaunojot nemaz ne tik senus, bet ikdienā uz ielām vairs neredzamus auto.

Svētdien, 14. oktobrī, daļa no “Youngtimer” auto īpašniekiem vilks galvā ķiveres un dosies “Rally Liepāja” trasē, kur daļu sacensību ātrumposmu veiks kā regularitātes ralliju.

Pats galvenais nedēļas notikums, protams, būs Eiropas rallija čempionāta noslēdzošais posms “Rally Liepāja 2018”.

Tas sāksies ar kvalifikācijas ātrumposmu piektdienas, 12. oktobra, pēcpusdienā, un turpināsies ar sacensību ieskaites ātrumposmiem sestdien un svētdien. Sestdienā ātrumposmi norisināsies Aizputes un Kuldīgas novados, bet svētdien sacīkšu automašīnas vērosim tuvāk Liepājai – Aizputes, Vaiņodes, Priekules un Durbes novados.

Šo sacensību ietvaros vienlaikus tiks aizvadīti arī divi Latvijas rallija čempionāta posmi. Īpašu spriedzi šīm sacensībām nodrošinās apstāklis, ka svētdien notiekošajā noslēdzošajā čempionāta posmā dalībnieki saņems teju divreiz vairāk punktus par katru iegūto vietu, nekā pārējos čempionāta posmos, kas nodrošinās spriedzi par Latvijas čempiona titula likteni līdz pat pēdējiem kilometriem.

Sezonas noslēgumā – Baltijas rallija klasika
Rallija tradīcijas Liepājā aizsākās 1965. gadā, kad Liepājas piena kombināta Autosporta sekcija tās vadītāja Mārtiņa Seska vadībā sāka rīkot pirmās autorallija sacensības, kas drīz vien kļuva slavenas ne tikai Baltijas valstīs, bet visā Padomju Savienībā un pat ārpus tās robežām. Liepāja pie sevis uzņēmusi Latvijas PSR un PSRS čempionāta posmus, pēc neatkarības atjaunošanas arī Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un arī FIA Eiropas rallija čempionāta posmus.

Ātruma festivāls, pirmo reizi Liepājā norisinājās 2010.gadā ar mērķi apvienot dažādas motoru sporta disciplīnas – šo gadu laikā, paralēli augstākā līmeņa rallija sacensībām, Liepājā notikušas dragreisa, SuperMoto, Lada RX, rallija supersprinta, “StreetBike Freestye” un daudzas citas sacensības, kuras klātienē novērtējuši gan daudzas pašmāju un ārvalstu motorsporta leģendas, gan mūsu valsts augstākās amatpersonas.

Informāciju sagatavoja:
Dzintars Hmieļevskis
Ātruma festivāla “Kurzeme” preses pārstāvis

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png