profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Urmo Āva: Tanaka un Rovanperas starts Igaunijas ERČ vēl nav apspriests

Go4speed 26.03.2024 - 00:07 Urmo Āva: Tanaka un Rovanperas starts Igaunijas ERČ vēl nav apspriests
Foto: Rauno Volmar, Felfi Meedia

Pēc astoņu gadu pārtraukuma šogad Igaunijā tiks aizvadīts ''Delfi Rally Estonia'', kas būs Eiropas rallija čempionāta 4.posms. Šogad ''Rally Estonia'' noslēdza divu gadu līgumu ar ''Delfi Media'', un tagad divus gadus šis rallijs sauksies ''Delfi Rally Estonia''.

Zināms, ka rallijs tiks aizvadīts trīs dienas, kuru laikā sportistiem būs jāveic 14 ātrumposmi ar kopējo garumu 185 km. Organizatori pirms kāda laika atklāja, ka rallijā uz starta varētu iziet ap 120 ekipāžām. "Mēs sagaidām aptuveni 120 dalībniekus, un kopā ar visu organizatoru komandu cītīgi strādājam, lai sacensību dalībniekiem, komandām un skatītājiem piedāvātu ārkārtīgi aizraujošu, emocionālu un drošu rallija nedēļas nogali," saka Urmo Āva.

Sarunā ar portālu fiaerc.com, 45 gadus vecais Urmo Āva atzina, ka viņa komanda ir noskaņojusies uz to, lai šis rallijs kļūtu par vienu no 2024. gada sezonas spilgtākajiem notikumiem.


Foto: FIA ERC

"Mēs esam ļoti satraukti, jo saprotam ERČ sportisko koncepciju. WRC ir rallija karalis, un tad seko ERČ. Ja skatāmies uz Igaunijas ralliju un ralliju Baltijā, ERČ sacensību rīkošana var dot daudz vairāk sportam, lai izaudzinātu nākamo zvaigžņu paaudzi. Visi zina, cik grūti ir iegūt iespēju braukt ar Rally1 automašīnu. Par laimi, mums ir viena igauņu zvaigzne [Ots Tanaks], kurš brauc šajā līmenī. Taču, lai radītu nākamo zvaigžņu paaudzi, ERČ ir ideāla platforma. Ja braucējam no Baltijas valstīm ir pietiekamas prasmes un ir iespējams savākt sponsorus, tad viņam ir iespēja sevi parādīt ERČ un, iespējams, uzvarēt rallijā. Tāpēc mēs esam patiesi sajūsmināti par šo iespēju. 2024. gadā pie mums notiks ERČ, 2025. gadā mēs atgrieztos WRC. Tā ir lieliska kombinācija."

Iepriekš Igaunijas rallija čempionāta posms tika aizvadīts Igaunijas WRC ietvaros, taču Āva uzskata, ka Igaunijas čempionāta posmu apvienot ar ERČ ir daudz labāk. ''Rallijs ir īsāks un vieglāk izveidot labu maršrutu arī igauņiem. ERČ dod vērtību Igaunijas čempionātam. Mums Igaunijā ir liels saraksts ar potenciālajiem braucējiem, tāpēc mēs kā organizatori vēlamies investēt šajā sporta veidā."


Foto: Honza Fronek

Līdz šim ''Rally Estonia'' četras uzvaras ir izcīnījis Ots Tanaks. Uz jautājumu, vai šogad Tanaks varētu pacīnīties par piekto uzvaru šajā rallijā, Āva atzina, ka tas nav apspriests. "Tas nav apspriests, tāpēc redzēsim. Tas nav viegli, ņemot vērā grafiku, kurā ir daudz ralliju tuvu viens otram – Polijas WRC, Igaunijas ERČ, Latvijas WRC un pēc tam Somijas WRC - visi pāris nedēļu laikā. Kalle Rovanpera, kurš šogad aizvada nepilnu sezonu, ir labākā situācijā – komandai ir jauna Toyota Rally2 automašīna, un Toyota ir viens no mūsu partneriem. Ar Kalli par viņa startu šī gada ''Delfi Rally Estonia'' nekādas diskusijas vēl nav notikušas, bet tas ir kaut kas tāds, kas mums jāredz ilgtermiņā. Taču kopumā būtu ļoti, ļoti labi, ja ERČ sacensībās piedalītos braucēji ar WRC pieredzi, jo katram ražotājam būtu Rally2 automašīna. Tas ir tikai sapnis, bet, ja mēs sapņojam par dzīvi bez līgumiem, tas varētu notikt."


Foto: FIA ERC

Jautājot par maršrutu, Āva piebilda, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, ātrumposmos būs izmaiņas (būs gan jauni ātrumposmi, gan virzienu un dažādu kombināciju maiņas). Piemēram, nebūs ātrumposmi uz ziemeļiem no Tartu, kā arī servisa parks atgriezīsies Otepē. Tāpat būs jauns pilsētas ātrumposms Elvas pilsētas centrā.

Noslēgumā Āva piebilda, ka Tartu, kur būs svinīgais starts un finišs, ir 2024. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta, tāpēc visa gada garumā tur notiks daudz dažādu sporta un kultūras pasākumu. Zināms, ka 7.jūlijā, kad noslēgsies rallijs, Tartu notiks Braiena Adamsa koncerts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png