profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Brālim un māsai vēsturisks sasniegums Ungārijas ERČ rallijā

Go4speed 17.10.2023 - 23:43 Brālim un māsai vēsturisks sasniegums Ungārijas ERČ rallijā
Foto: No ekipāžas personīgā arhīva

Dodoties uz Eiropas rallija čempionāta noslēdzošo posmu Ungārijā, sīva cīņa bija sagaidāma ERC Junior ieskaitē, kur uz titulu reāli pretendēja trīs ekipāžas. Pie galvenajiem favorītiem tika pieskaitīti Roberto Dapra un Ola Nore, taču starp favorītiem bija arī brālis un māsa Norberts un Frančeska Marija Majori. Nores ekipāža līdz tam piecos posmos bija uzvarējusi divos rallijos, bet Dapra – vienā, kamēr Majori bija bez uzvarām.

Un tieši Ungārijā Majoru ekipāža, uzvarot piecos ātrumposmos no 12, spēja izcīnīt savu pirmo uzvaru ERC Junior ieskaitē, kas finišā vainagojās ar izcīnītu ERC Junior čempiontitulu.


Foto: Pal Bence

''Man trūkst vārdu, lai to aprakstītu. Tas ir pārsteidzoši,'' pēc finiša teica 25 gadus vecais rumāņu sportists Norberts Majors, kurš no sezonas sešiem posmiem uz goda pjedestāla kāpa piecos. ''Paskatieties šeit, cik daudz mums te draugu... tas ir neticami. Tas bija grūts gads, mēs centāmies darīt visu, lai katrā posmā startētu ERČ, un mums tas izdevās. Mēs esam tik laimīgi.''

"Mums ir apkārt tik daudz cilvēku, kuri ir pelnījuši šo uzvaru. Labi, es un Frančeska, mēs sēžam mašīnā, bet pārējie cilvēki ir mums blakus un viņi ļoti palīdzēja. Tā ir pārsteidzoša sajūta."


Foto: Bitto Zsolt

ERČ čempionāta vadītājs Īans Kempbels bija pārsteigts par jauno čempionu apņēmību. "Bija liels prieks redzēt, kā viņu ātrums ir pieaudzis, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kā arī viņu stabilitāte. Tas, ka viņiem sezonas noslēdzošajā posmā izdevās izcīnīt pirmo uzvaru sezonā (šajā posmā ekipāžai bija nepieciešams izcīnīt maksimālo rezultātu), bija iespaidīgi. Taču, iespējams, vēl iespaidīgāka bija viņu apņēmība būt šeit. Kolektīvā finansējuma piesaistīšana, kad budžets bija nepietiekams un rezerves automašīnas meklēšana no Rumānijas Čehijas ERČ posmā (ekipāža pirms Čehijas ERČ avarēja treniņos), tas bija vēl iespaidīgāk, kas tikai parāda to, cik vērtīga viņiem ir uzvara ERC Junior čempionātā."

Kā balvu Majori saņems iespēju nākamgad ar Rally3 automašīnu startēt apmaksātā Junior WRC čempionātā.

ERC Junior kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png