profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas ERČ sīvajās cīņās Seska ekipāžu no pjedestāla šķir piecas sekundes

Go4speed 07.07.2023 - 18:46 Zviedrijas ERČ sīvajās cīņās Seska ekipāžu no pjedestāla šķir piecas sekundes
Foto: FIA ERC

Ar pirmajiem astoņiem ātrumposmiem piektdien Zviedrijā startējis Eiropas rallija čempionāta piektais posms. Sacensību pirmais aplis (četri ātrumposmi) bija diezgan slideni, jo segums bija mitrs.

Divos ātrumposmos ātrākais bija Haidens Padons, bet divas reizes ātrākais bija Olivers Solbergs, kurš arī nonāca rallija vadībā. Tikai 3,9 sekundes viņam zaudēja Padons, bet 21,3 sekundes lēnāks bija Franks Tore Larsens.


Foto: FIA ERC

Taču no ceturtās līdz septītajai vietai bija ļoti sīvas cīņas, kur braucējus šķīra septiņas sekundes. Tobrīd septītais bija Mārtiņš Sesks ar Renāri Franci, kuri Solbergam zaudēja 35,8 sekundes. Kā intervijās atzina Sesks, tad viņam esot daudz slīdējis, kā arī viņš cīnījās ar automašīnas vadību. Jāpiebilst, ka trešajā dopā avāriju piedzīvoja Dmitrijs Feofanovs ar stūrmani Normundu Kokinu.

Feofanovs/Kokins

Pēc servisa parka nākamajos divos dopos vēlreiz ātrākie bija Padons un Solbergs, kurš pēc sestā dopa atzina, ka, neskatoties uz ātrāko laiku, viņam esot problēmas ar automašīnas priekšu, kas negriežas līkumos tā, kā gribētos. Ātrs bija Sesks, kurš piektajā dopā bija ceturtais, bet piektajā dopā – trešais ātrākais. Tas viņam kopvērtējumā līdz ceturtās vietas ieguvējam Miko Heikilam ļāva pietuvoties līdz trīs sekundēm. Tobrīd ceturto no septītās vietas šķīra tikai piecas sekundes.

Foto: FIA ERC

Jāatzīmē, ka piektajā dopā lielā ātrumā avarēja īru sportists Džošs Makerlens, kurš tobrīd kopvērtējumā bija desmitais. Jāatzīmē, ka īru sportista stūrmanis ir Džeims Fultons, kurš pirms tam bija Kreiga Brīna stūrmanis.

Arī septītajā dopā vēlreiz ātrākais bija Solbergs, kurš piebilda, ka auto neklausa un to ir grūti vadīt, un ka viņš pamatīgi cīnās. ''Mašīna pati brauc pa labi un kreisi. Tas ir neticami. Es trīcu, jo braucu, cik ātri vien varu, bet auto brauc, kur tas vēlas”. Ceturtais ātrākais bija Sesks, kurš saglabāja sesto vietu, taču no trešās vietas viņu šķīra tikai 5,2 sekundes.

Foto: FIA ERC

Arī noslēdzošajā dopā, neskatoties uz tehniskām problēmām, ātrākais bija Solbergs, taču otro no sestās vietas šķīra tikai 1,2 sekundes! Trešo dalīti ātrāko laiku ar Padonu uzrādīja Sesks.

Līdz ar to pēc pirmās dienas līderis ir Solbergs, kuram seko Padons (+10,2) un Larsens (+45,6). Sestais ir Sesks/Francis, kuri no trešās vietas atpaliek tikai piecas sekundes.

Sestdien sportisti veiks noslēdzošos astoņus dopus (76,42 km).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png