profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zviedrijas ERČ Seskam konkurenci sastādīs arī Solbergs un Grjazins

Go4speed 04.07.2023 - 11:12 Zviedrijas ERČ Seskam konkurenci sastādīs arī Solbergs un Grjazins
Foto: Honza Froněk

Šajā nedēļas nogalē Zviedrijā startēs Eiropas rallija čempionāta (ERČ) piektais posms, rallijs ''BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia 2023''. Ja līdz šim pa šiem Skandināvijas ceļiem sportisti brauca ziemā, tad šogad rallijs tiks aizvadīts vasarā pa granti.

Dalību gaidāmajam rallijam apstiprinājušas 47 ekipāžas, kur vairāk nekā puse trasē dosies ar R5 auto. Uz starta izies visi šī brīža ERČ kopvērtējuma favorīti – Haidens Padons, Mārtiņš Sesks, Mads Ostbergs, Efrens Larena, Miko Heikila un citi. Taču dalību pieteicis viens no ātrākajiem WRC2 braucējiem Olivers Solbergs, kuram šis ir visīstākais mājas rallijs. Trasē zviedru sportists dosies ar ''Volkswagen Polo GTI R5'' automašīnu.


Sesks/Francis. Foto: Daniel Godzik

"Eiropas čempionāts šogad ir ļoti spēcīgs. Kad uz starta redzat tādus puišus kā Haidenu Padonu, Madsu Ostbergu, cīņa vienmēr būs sīva. Man tas patīk. Grasos izbaudīt šo nedēļas nogali un iegūt labu braukšanas laiku uz ātrajiem grants ceļiem, kas noderēs Igaunijas WRC. Ir patīkami atkal atgriezties pie Polo stūres," piebilda Olivers.

Labā sportiskā formā uz Zviedrijas ERČ dosies Sesks, kurš uzvarējis Polijas un Liepājas ERČ posmos, kā arī aizvadītajā Lietuvas rallijā Sesks, startējot ar ''Škoda Fabia Rally2-Kit'', izcīnīja 4.vietu, piekāpjoties vien braucējiem ar ātrāku tehniku.


Foto: Martin Hlinka

Starp dalībniekiem ir arī Nikolajs Grjazins (nesen uzvarēja Sanmarīno rallijā), kā arī viens no ātrākajiem Norvēģijas rallija braucējiem Ole-Kristians Veibijs, kurš šogad startē pasaules RX čempionātā. Šī gada Zviedrijas WRC posmā Veibijs WRC2 klasē finišēja 2.vietā, piekāpjoties tikai Solbergam.

Pirmo ralliju ar ''Ford Fiesta Rally2'' automašīnu aizvadīs Džons Armstrongs, kurš šogad ar ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnu uzvarējis visos četros ERČ posmos RC3 klasē. Armstrongs startēs ''MRF Tyres Dealer Team'' komandas sastāvā.


Foto: FIA ERC

Tāpat ātrs varētu būt soms Lauri Jona, kurš šogad pirmo gadu startē ar ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu. Aizvadītajā Itäralli 2023 rallijā Jona finišēja otrais, piekāpjoties Jari Hutunenam. Uz starta izies arī šī brīža Norvēģijas rallija čempionāta līderis Franks Tore Larsens, kurš startēs ar ''Volkswagen Polo GTI R5''.

Divās dienās sportisti veiks 16 ātrumposmus ar kopējo garumu 182 kilometri.

Kopvērtējums:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png