profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Somijas rallija čempions: Ja vēlies pārspēt Sesku, jābrauc par visiem 100%

Mārtiņš Jankovskis 12.06.2023 - 06:34 Somijas rallija čempions:  Ja vēlies pārspēt Sesku, jābrauc par visiem 100%
Miko Heikila. Foto: No sportista personīgā arhīva

''Tet Rally Liepāja'' starp dalībniekiem būs arī 2022.gada Somijas rallija čempions Miko Heikila. Jauno Eiropas rallija čempionāta sezonu 31 gadu vecais Heikila iesāka ģandrīz lieliski. Portugāles Fafe rallijā viņš bija līderis līdz noslēdzošajam dopam, taču pārsists ritenis somu sportistu kopvērtējumā atsvieda uz astoto vietu. Kanāriju salu posmā Heikila finišēja 19.vietā, taču ātrajos Polijas grants ceļos Miko izcīnīja 5.vietu.

''Polijas ERČ otrajā dienā sajūtas bija daudz labākas, un biju pārliecinātāks par automašīnu. Bija vieglāk braukt ātri, taču esmu ļoti vīlies, ka izdarīju nepareizu izvēli ar regulējumiem pirmajā dienā. Taču pat ar labākajiem regulējumiem pasaulē bija ļoti grūti pārspēt Sesku Polijā, viņš bija patiešām ātrs, un arī Haidens Padons. Mēs nedevāmies uz Poliju, lai cīnītos par piekto vietu, tāpēc ceru, ka nākamajā ERČ posmā Latvijā mums klāsies labāk,'' pēc rallija teica Heikila.


Foto: Maciej Niechwiadowicz

Pirms gaidāmā ''Tet Rally Liepāja'' portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Miko Heikilu, kuram šis būs trešais ''Rally Liepāja'' viņa karjerā.

Šī būs tava trešā reize rallijā Liepāja. Ko tu atceries no šī rallija un kas palicis atmiņā?
Atmiņas no Liepājas ir labas, lai gan rezultāti nav bijuši tādi, kādus esam gaidījuši. Pirmajā reizē mēs uzlēcām tramplīnā, pēc kā manam stūrmanim sāpēja mugura. Kopumā tas bija ļoti grūts rallijs. Pagājušajā gadā pārāk lēni veicu noslēdzošo ātrumposmu, kā rezultātā Efrens Larena mūs apsteidza un mēs palikām trešie, kas bija mazliet kaitinoši (smejas). Bet citādi rallijs Liepāja ir tiešām jauks ar ātriem ātrumposmiem.

Polijas ERČ rallijs bija ātrs, un arī Liepājas rallijs būs tāds pats. Tev patīk tik ātri ceļi?
Jā, noteikti! Vienmēr ir jauki braukt ar 5 pārnesumu (smejas).


Foto: Mateusz Szczerba

Pagājušajā gadā 'Tet Rally Liepāja' paliki trešais. Kas būtu jāizdara, lai pacīnītos par augstāku vietu šogad?
Pirmkārt, jāveic patiešām labs kvalifikācijas brauciens. Pagājušajā reizē mums tas neizdevās un tas mums maksāja dārgi. Tāpat arī pašā rallijā ir jābrauc mazliet ātrāk.

Kuri vēl bez tevis būs galvenie favorīti uz uzvaru šajā rallijā?
Viegli teikt - Sesks, bet noteikti visi vadošie braucēji darīs visu, lai uzvarētu, tāpēc domāju, ka konkurence būs saspringta, kur ļoti ātri varētu būt kādi pieci braucēji.

Vai ''Tet Rally Liepāja'' ir iespējams apsteigt Sesku un, kas jāizdara, lai viņu apsteigtu?
Protams, ka ir iespējams, jo rallijā viss ir iespējams. Bet, ja nevienam nav nekādu problēmu, tad tiesa, ja vēlies pārspēt Mārtiņu, tev ir jābrauc par visiem 100%.


Foto: Wojciech Gradzki

Citi saka, ka rallija Liepāja ātrie ceļi ir kaut kādā mērā salīdzināmi ar Somijas ātrajiem ceļiem. Vai tā ir?
Kaut kas ir līdzīgs Somijai, bet man personīgi ne tik ļoti. Latvija ir vēl ātrāka un līdzenāka, un arī ceļu segums ir atšķirīgs.

Ko skatītāji šajās brīvdienās varēs sagaidīt no jūsu ekipāžas?
Ceru, ka mēs varēsim piedāvāt labu izklaidi ar plašām un ātrām sānslīdēm (smaida).

Kā kopumā vērtē savu aizvadīto ERČ sezonu un kāds ir atlikušās sezonas mērķis?
Sezonas sākums ir bijis patiešām izaicinošs. Domāju, ka brīžiem temps ir labs, bet tomēr rezultāti ir bijuši diezgan vāji. Kopvērtējumā no līdera esam diezgan tālu (8.vieta), bet mērķis turpinājumā ir iegūt pēc iespējas vairāk punktu un braukt, cik ātri vien iespējams.

Kopvērtējums:




Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png