profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks: Šī bija lieliska iesildīšanās pirms nākamā posma Liepājā

Go4speed 21.05.2023 - 23:56 Sesks: Šī bija lieliska iesildīšanās pirms nākamā posma Liepājā
Mārtiņš Sesks

Nedēļas nogalē putekļainajos un viltīgajos Polijas ceļos liepājnieks Mārtiņš Sesks lieliski apliecināja savu talantu, izcīnot uzvaru FIA Eiropas rallija čempionāta 2023. gada sezonas trešajā posmā ''ORLEN 79th Rally Poland''.

Pēc ilgstošas cīņas ar Eiropas čempionāta kopvērtējuma līderi Heidenu Padonu, Seskam sacensību noslēdzošajā dienā izdevās veikt izšķirošo izrāvienu un triumfēt ar 39,6 sekunžu pārsvaru. Mārtiņš Sesks startē kopā ar stūrmani Renāru Franci, un ekipāžas rīcībā ir ''Sports Racing Technologies'' sagatavota ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīna.

Jāatzīmē, ka Sesks no 16 dopiem ātrākais bija astoņos. Aizvadītajos trīs ERČ posmos uzvaras izcīnījuši trīs dažādi braucēji.


''Esam uzvarējuši Eiropas čempionāta posmu un pakāpušies uz čempionāta otro pozīciju! Ātrumposmu ceļi Polijā ir tik pat ātri, kā Latvijā, taču daudz šaurāki un mīkstāku ceļa segumu. Veicot ātrumposmus otro reizi, daudzviet bija izdzītas dziļas rises, izsistas bedres un akmeņi, kā dēļ bija ļoti jāuzmanās. Izdevās uzņemt labu tempu, braucām, izbaudot katru ātrumposma kilometru un ar drošu pārliecību. Esmu pārsteigts, ka izdevās apsteigt gan spēcīgo WRC braucēju Heidenu Padonu, gan vietējo favorītu poli Miko Marčiku,'' iesāk Polijas rallija uzvarētājs Mārtiņš Sesks.

''Jau sestdiena bija ļoti gara un, varētu pat teikt, ka panākumiem bagāta. Izdevās noturēt labu tempu, zinājām, ka tāpat vien jāturpina. Mūsu vizīte Polijā ir patiešām patīkama. Šī bija lieliska iesildīšanās pirms nākamā posma Liepājā, kas mūs gaida pēc nepilna mēneša. Mūs gaida smags darbs, taču bija ļoti patīkami redzēt, ka mums ir ātrums. Tā ir lieliska zīme gatavošanās procesā.''

''Jāsaka liels paldies mūsu tehniskajai komandai – MRF Racing un Sports Racing Technologies komandai – mūsu Škoda Fabia RS Rally 2 auto bija lieliski sagatavots, un MRF riepas smagajos Polijas ceļos strādāja vienkārši perfekti,” uzsverot komandas kopdarba nozīmi,'' nobeidz Sesks, kurš kopvērtējumā ar 48 punktiem no desmitās vietas pakāpies uz otro, kamēr līderis ar 85 punktiem ir Padons.




Rallija rezultāti:


Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png