profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks pēc Kanāriju salu ERČ otrās dienas 18.vietā, ungāru ekipāžai smaga avārija (VIDEO)

Go4speed 05.05.2023 - 20:02 Sesks pēc Kanāriju salu ERČ otrās dienas 18.vietā, ungāru ekipāžai smaga avārija (VIDEO)
Foto: FLAT-OUT media agency

Aizvadīta Kanāriju salu ERČ rallija otrā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Pirmā dopa beigās sākotnēji lija, kā rezultātā braucēji, kuri trasē devās sākumā, bija lēnāki. Turpinājumā lietus mitējās un braucēji, kuri brauca vēlāk, spēja uzrādīt ātrākus laikus. Ātrākais bija Jans Solans, kamēr Mārtiņš Sesks/Renārs Francis bija astotie, līderim zaudējot 13,4 sekundes. Tikmēr ātrie Joans Bonato un Haidens Padons zaudēja attiecīgi 23 un 25 sekundes.

Atlikušajos divos dopos jau bija sausa trase, un ātrākais abos dopos bija pieredzējušais asfalta braucējs Bonato, kurš arī kļuva par jauno rallija līderi. Otrais tobrīd bija Andrea Nučita (+5,0), bet trešais – Padons (+5,5). Seska ekipāža kopvērtējumā bija 18.vietā (+32,9).


Joans Bonato. Foto: FIA ERC

Neveiksmīga rīta sekcija Madsam Ostbergam. Ja pirmajā dopā norvēģis bija trešais, tad ceļā uz otro dopu sportistam bija pusass defekts, kā rezultātā tika zaudēta pusotra minūte, kas Ostbergu atsvieda uz 28.vietu.

Jāpiebilst, ka ceturtajā dopā smagu avāriju piedzīvoja ungāru pilots Miklos Čomos, kurš lielā ātrumā ieskrēja margās, kā rezultātā sportista automašīna pārliedoja tām pāri un uzmeta vairākus kūleņus.


Foto: Twitter

Arī pēc servisa parka ātrs turpināja būt četrkārtējais Francijas asfalta rallija čempions Bonato, kurš dienas izskaņā palielināja pārsvaru pār bijušo WRC pilotu Padonu, kurš tagad atpaliek 11 sekundes. Trešais ir Efrens Larena (24,2). Sesks pēc otrās dienas ir 18.vietā. Kā pēc finiša atzina sportists, tad viņš joprojām nejūtoties labi (Mārtiņš startē apslimis). Jāpiebilst, ka Seskam kopvērtējumā pārsvarā ir priekšā izteikti asfalta braucēji, no kuriem vairāki Kanāriju salās ir braukuši vairākas reizes. Tikmēr Seskam šis ir otrais rallijs šeit (pirmais ar Opel Adam R2 tika aizvadīts 2018.gadā) un tikai trešais asfalta rallijs ar R5 automašīnu.

Sestdien sportisti veiks atlikušos sešus dopus (99 km).

Rallija rezultāti:


Ekipāžas avārija:

Ekipāžas avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png