profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks pēc Portugāles ERČ otrās dienas piektais, portugāļu sportistam smaga avārija

Go4speed 11.03.2023 - 19:18 Sesks pēc Portugāles ERČ otrās dienas piektais, portugāļu sportistam smaga avārija
Sesks/Francis. Foto: FIA ERC

Ar astoņiem ātrumposmiem sestdien turpinājās Portugāles ERČ rallijs. Sacensību pirmajā dienā, kas notika lietū un pa pilsētas ielām, ātrākais bija mājinieks Rikardo Teodosio. Seskam 28.vieta, no līdera atpalieko 4,8 sekundes.

Sestdien dienas pirmais ātrumposms bija dubļains, kā arī lija lietus, kas apstākļus padarīja ļoti viltīgus. Ātrāko laiku uzrādīja Mads Ostbergs. Ilgu laiku otrais bija cits WRC pilots Haidens Padons, taču vēlāk, startējot no 12.starta pozīcijas, otro ātrāko laiku uzrādīja Mārtiņš Sesks ar Renāru Franci, kuri Ostbergam zaudēja tikai 2,5 sekundes. Kā atklāja Sesks, tad viņš esot pārsteigts par tik labu rezultātu, jo pēc viņa domām viņš šo posmu neesot veicis pietiekami labi.


Foto: João Rios Photo

Dienas otrajā dopā nelija, tāpēc braukšanas apstākļi bija krietni labāki. Ātrākais šoreiz bija Kreigs Brīns, kuram pusotru sekundi zaudēja soms Miko Heikila. Pēc šī posma Heikila no ceturtās vietas pakāpās uz pirmo pozīciju. Neveiksmīgs dops Seskam, kurš vispirms vienā tramplīnā izbrauca ārpus trases, piedzīvojot visai bīstamu momentu, bet nedaudz vēlāk Sesks kādā līkumā noslāpa, kur tika zaudētas apmēram desmit sekundes. Finišā Mārtiņam 11.vieta, līderim zaudējot 16,3 sekundes.


Kreigs Brīns. Foto: FIA ERC

Dienas trešajā posmā vēlreiz ātrākais bija Ostbergs, par 2,3 sekundēm apsteidzot Brīnu. Seskam sestā pozīcija. Vēlāk bija jānotiek vēl vienam ātrumposmam, taču tas drošības apstākļu dēļ tika atcelts.

Līdz ar to pēc otrās dienas pirmā apļa līderis bija Ostbergs, kuram sekoja Heikila (+1,1) un Brīns (+7,5). Seskam septītā pozīcija (+26,6). Priekšā Mārtiņam atradās piloti, kuri startējuši gan WRC, gan WRC2 čempionātos.

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic atlikušie četri dopi, taču vēlāk tika paziņots, ka noslēdzošais dops ir atcelts.

Sestajā dopā ātrākais bija Brīns, tuvāko sekotāju Heikilu apsteidzot par gandrīz astoņām sekundēm. Pēc šī posma par jauno līderi kļuva Brīns. Seskam šajā posmā 12. ātrākais rezultāts, kas kopvērtējumā ļāva saglabāt septīto pozīciju.


Portugāļu sportista automašīna pēc avārijas

Septītajā dopā ātrākais bija Heikila, kamēr Brīns pārsita riteni un zaudēja divas minūtes un 44 sekundes. Labs posms Seskam, kuram ceturtā vieta. Pēc šī dopa Mārtiņš kopvērtējumā pakāpās uz piekto pozīciju. Diemžēl smagu avāriju piedzīvoja pagājušā gada otrās vietas ieguvējs, mājinieks Armindo Araužo, kā rezultātā dops tika atcelts. Pēc negadījuma abi sportisti tika nogādāti slimnīcā. Nedaudz vēlāk tika paziņots, ka arī astotais dops ir atcelts.


Portugāļu sportista automašīna pēc avārijas

Līdz ar to pēc otrās dienas līderis ir Heikila, kuram seko Ostbergs (+4,2) un Padons (+17,2). Seskam/Francim piektā vieta (+37,7). Svētdien sportisti veiks atlikušos astoņus dopus.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png