profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks/Francis ar jauno 'Škoda Fabia RS Rally2' aizvadīs pilnu ERČ sezonu

Go4speed 22.02.2023 - 17:29 Sesks/Francis ar jauno 'Škoda Fabia RS Rally2' aizvadīs pilnu ERČ sezonu
Foto: Raimonds Volonts

MRF Tyres komanda ir apstiprinājusi savu jaunāko pilotu šā gada FIA Eiropas rallija čempionātam (ERČ), un Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci šosezon aizvadīs pilnu ERČ sezonu, startējot ar jaunāko ''Škoda Fabia RS Rally2'' automašīnu. Šo automašīnu ekipāžai sagatavos ''Sports Racing Technologies'' komanda.

"Pirms dažām nedēļām mums bija plāns no A līdz C un tad D," smejoties stāsta Mārtiņš Sesks. "Tagad viss ir sanācis kopā, un mēs varam plānu A pārvērst realitātē - tas ir, aizvadīt pilnu ERČ sezonu ar labāko komandu, labākajām riepām un labāko automašīnu.''


Foto: Raimonds Volonts

"Man ir prieks to darīt, un arī es jūtos ļoti optimistiski. Man šķiet, ka šī sezona var būt pagrieziena punkts, lai mēs patiešām parādītu sevi un to, ko spējam. Viss, ko varu teikt, ir tas, ka, manuprāt, mums ir labākā pakete, kāda man līdz šim ir bijusi manā braukšanas karjerā. Viss izskatās ļoti daudzsološi, taču es nevēlos pārāk daudz spekulēt. Protams, mēs darīsim visu, ko spējam, bet es arī nevēlos uz sevi izdarīt lieku spiedienu. Mēs sevi pierādīsim ātrumposmos. Tas būs mūsu šī gada ceļojums Eiropā - visos astoņos posmos ar ļoti ātru mašīnu," tā Sesks.

Savukārt ekipāžas stūrmanis Francis piebilda, ka "Tā nav pirmā sezona, kad brauksim tik daudz. Satraukums, protams, ir liels, jo īpaši par Liepāju. Taču esam parādījuši, ko mēs tur varam braukt ātri, tāpēc lielākā daļa no mums gaidīs to pašu rezultātu vai vēl labāku. Arī asfalta segums mums ir mazāk pazīstams, bet darīsim visu, lai varētu cīnīties par augstākajām vietām."


Foto: Raimonds Volonts

Francis atzīmēja, ka viens no sarežģītākajiem posmiem gaidāmajā sezonā varētu būt Kanāriju salu rallijs. "Kanāriju salu rallijā nebūs viegli, jo tur pārbraucieni ir otrs rallijs. Ātrumposms nebeidzas ar finiša karogu, jo teorētiski tas turpinās arī pēc tam līdz nākamā startam. Galvenais neaizbraukt kaut kur nepareizi, jo liela daļa ceļu ved caur mazdārziņiem un mazām ieliņām."

Ar jauno automašīnu Sesks pirmo reizi startēs jau ceturtdien, kad aizvadīs testus, bet pirmais rallijs paredzēts nedēļas nogalē, rallijā Alūksne!

Green Motors izpilddirektors Andris Sivickis, sveicot Seska/Franča ekipāžu ar pārsēšanos jaunākās paaudzes Rally2 sacīkšu automašīnā, pauda gandarījumu, ka “Škoda Fabia RS Rally2”, kas veidota uz ceturtās paaudzes “Škoda Fabia” bāzes, apliecina apjomīgu izaugsmi, ko šīs markas sacīkšu automašīnas divdesmit gadu laikā piedzīvojušas rallija trasēs. ''Pirms pieciem gadiem šajā datumā atklājām Green Motors salonu, tāpēc man ir īpašs prieks, ka tāds pasaules līmeņa auto tieši šodien nonāk talantīgo latviešu autobraucēju rokās un ļaus cīnīties par vietām uz ERČ pjedestāla,” pauda Sivickis.

Leģendārais ekipāžas starts pērnvasar Tet Rally Liepāja ar SRT nodrošināto “Škoda Fabia Rally2 EVO” ļāvis veidot spēcīgu tandēmu startiem ERČ arī šajā sezonā. SRT ir viena no spēcīgākajām komandām Eiropā, kura nodrošina autosportistus teju visos kontinentos un pērn gada laikā piedalījusies sacensībās 22 dažādās valstīs, ar Rally2 līmeņa automašīnām sporta režīmā veikusi 9549 ātrumposmu kilometrus un aizvadījusi ap 73 treniņu dienas. Vaicāts par sadarbības perspektīvām, SRT vadītājs Ģirts Krūzmanis bija lakonisks: ''Esmu pārliecināts, ka talantīgs braucējs ar profesionālu komandu un augstākās kvalitātes sporta automašīnu ir fantastiska formula, lai sasniegtu augstas virsotnes”.


Foto: Raimonds Volonts

''Izcili sasniegumi un augsti sportiskie mērķi nebūtu iespējami bez ilgstoša un uzticama atbalsta, kādu Mārtiņam Seskam sniedzam jau kopš LMT Autosporta akadēmijas laikiem. Arī šobrīd priecājamies par ekipāžas panākumiem, jo zinām, ka ātrums ir tas, kas vieno 5G tehnoloģijas ar autosportu”, apsveikuma uzrunā sportistiem sacīja Valdis Jalinskis, LMT sabiedrisko attiecību daļas vadītājs.

Pasākumā piedalījās arī Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltens un savā apsveikuma runā novēlēja Latvijai būt nozīmīgai, redzamai un varenai. Pārfrāzējot Raiņa teicienu, viņš novēlēja būt tik lieliem, cik lieli ir mūsu talanti: “Lai šie talanti ir apveltīti ar drosmi nest slavu un redzamību Latvijai. Sniegt tādas emocijas, ka varam lepoties ar savu valsti. Mēs esam arī tik lieli, cik liela ir mūsu varēšana, tāpēc saku paldies, visiem, kuri rūpējās, lai mūsu sportistiem ir labākā tehnika un uzņēmēju atbalsts, lai mums ir varēšana ne tikai ārpolitikā un uzņēmējdarbībā, bet arī citās jomās radīt lietas, ar kurām mēs varam būt izcili un visi lepoties.”

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png