profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ERČ posms 'Royal Rally of Scandinavia' var kļūt par lielu Solbergu ģimenes notikumu

Go4speed 20.02.2023 - 09:50 ERČ posms 'Royal Rally of Scandinavia' var kļūt par lielu Solbergu ģimenes notikumu
Peters Solbergs 2003.gada Velsas rallijā. Foto: Subaru World Rally Team

Pirmo reizi pašreizējā Eiropas rallija čempionāta (ERČ) formātā ERČ rallijs no 7. līdz 8. jūlijam dosies uz ziemeļiem, uz Zviedriju, kur notiks Royal Rally of Scandinavia. Acīgākie rallija līdzjutēji jau ir atpazinuši dažus no šī rallija ātrumposmiem, kuros līdz 2020. gadam tradicionāli februārī norisinājās pasaules rallija čempionāta posmi, taču tagad paredzēts, ka rallijs šajos ceļos notiks vasarā.

Kļuvis zināms, ka uz šo ralliju plānu izstrādā 2003. gada FIA pasaules rallija čempions Peters Solbergs. Tiek ziņots, ka šajā grants rallijā, kas tiks aizvadīts netālu no Solbergu ģimenes mājām, uz starta varētu iziet vairāki viņa ģimenes locekļi, kas būtu gatavi pievienoties šim Solberga piedzīvojumam.


Solberga darbnīca. Foto: Petter Solberg

"Daudziem cilvēkiem tas būs sapnis, veikt ātrumposmus uz grants seguma un salīdzināt tos ar braukšanu pa sniegu, jo tie ir īsti ātrumposmi," iesāk Peters Solbergs. "Ja viss izdosies tā, kā mēs vēlamies un viņi izveidos īpašu klasi, tad plāns būs tāds, ka rallijā piedalīsies visas Solbergu un Valfridsonu ģimenes, jo šis rallijs notiek ļoti tuvu mūsu darbnīcai. Ja tas varētu tā notikt, tad tā būtu fantastiska atmosfēra.''

"Domāju, ka es startētu ar pasaules rallija čempionāta uzvarošo Subaru automašīnu, mans brālis Henings startētu ar ''Toyota Celica ST 185'', sieva Pernilla [Valfridsone-Solberga] atgrieztos ar ''Mitsubishi'', bet Olivera brālēns Oskars varbūt startētu ar ''Ford Escort'', bet to mēs vēl noskaidrosim. Tas varētu būt ļoti jautri, un mēs esam šeit, lai radītu šovu."


Pernilla Solberga Valfridsone. Foto: Petter Solberg

Sagaidāms, ka sacensībās piedalītos arī Solberga 21 gadu vecais dēls Olivers, bijušais ERČ junioru čempions, kurš kopā ar stūrmani Eliotu Edmondsonu būtu vieni no favorītiem uz uzvaru absolūtajā ieskaitē.

"Protams, viņš var uzvarēt, bet tas ir grūti, jo Eiropas čempionāts ir ļoti grūts un konkurētspējīgs," turpina Solbergs vecākais. "Tas ir jauks rallija nosaukums (Royal Rally of Scandinavia), un tam varētu būt liela nākotne Eiropas čempionātā. Colin's Crest Arena būs kārtīgs ātrumposms, un to būs ļoti interesanti veikt."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png