profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Padons: Esmu dzirdējis daudz labu lietu par Latviju un 'Rally Liepāja'

Go4speed 08.06.2022 - 09:04 Padons: Esmu dzirdējis daudz labu lietu par Latviju un 'Rally Liepāja'
Foto: Paddon Rallysport

Tuvojoties FIA Eiropas rallija čempionāta posmam ''Rally Liepāja'', kas šogad no Talsiem līdz Liepājai notiks no 1. līdz 3. jūlijam, dalību rallijā pieteicis jaunzēlandietis Haidens Padons, kurš iepriekš startējis arī FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) rūpnīcas komandā Hyundai Motorsport. Kurzemes ātrumposmos Padons dosies ar pilnībā jaunu ''Hyundai i20 N Rally2'' automašīnu.

Jaunzēlandietis Haidens Padons savu līdz šim pēdējo sezonu pie WRC auto stūres veica 2018. gadā, togad divkārt finišējot starp trim ātrākajiem, kāpjot arī uz goda pjedestāla. Pēdējo reizi FIA pasaules rallija čempionāta ātrumposmos Padons startēja 2019. gadā, kad ar M-Sport komandas sagatavotu Ford Fiesta R5 automašīnu viņš piedalījās Velsas rallijā, WRC2 ieskaites klasē. Savas karjeras laikā WRC čempionātā Padons ir izcīnījis vienu uzvaru (Argentīna, 2016.gads) un astoņus goda pjedestālus, kopumā startējot 81 rallijā.

Šogad Padonam sagatavota pilnībā jauna ''Hyundai i20 N Rally2'' automašīna, ar kuru plānots startēt arī vairākos FIA pasaules rallija čempionāta posmos. Tā kā auto ir pavisam jauns, Rally Liepāja ticis izvēlēts kā lielisks sagatavošanās posms pirms startiem WRC2 klasē pasaules čempionātā.


Foto: Paddon Rallysport

''Esam ļoti priecīgi uzsākt mūsu Eiropas kampaņu ar startu Liepājas rallijā. Mūsu jauno Hyundai i20 N Rally2 automašīnu saņemsim vien dienu pirms starta, un pirmo reizi pie stūres sēdīšos tikai testa ātrumposmā (shakedown). Tāpēc šo ralliju izmantosim, lai mācītos izprast mašīnu un izmēģināt dažādus regulējumus. Līdz šim nekad neesmu bijis Latvijā, bet esmu dzirdējis daudz labu lietu par Latviju un Jūsu ralliju, tāpēc visa mūsu komanda nevar sagaidīt, kad varēsim doties turp,” portālam 2022.lvrally.com stāsta Jaunzēlandes sportists Haidens Padons.

Haidena Padona un stūrmaņa Džona Kenarda pilotētā ekipāža ir pirmā, kas apstiprināta dalībai Rally Liepāja, savukārt dalībnieku pieteikšanās turpināsies vēl līdz 15. jūnijam.

FIA Eiropas rallija čempionāta piektais posms Rally Liepāja šogad notiks 1.-3. jūlijā, un tā ātrumposmi paredzēti kā Talsu, tā arī Dienvidkurzemes novadā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png