profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija braucējs pēc piedzīvotās avārijas saņem bargu naudas sodu (VIDEO)

Go4speed 02.09.2021 - 22:32 Rallija braucējs pēc piedzīvotās avārijas saņem bargu naudas sodu (VIDEO)
Caisa avarējušais auto

Jau ziņojām, ka Eiropas rallija čempionāta 4.posmā, kas notika Čehijā, dramatisku izstāšanos noslēdzošajā ātrumposmā piedzīvoja 22 gadus vecais Eriks Cais. Pirms noslēdzošā ātrumposma talantīgais čehs bija līderis, par 20 sekundēm apsteidzot čehu rallija leģendu Janu Kopecki. Taču noslēdzošajā posmā Cais, kurš bija tikai soļa attālumā no savas pirmās uzvaras ERČ, avarēja, uzmetot kūleni. Pēc šī negadījuma ātrumposms tika atcelts, jo auto nobloķēja ceļu.

Kā vēlāk noskaidrojās, tad FIA čehu braucējam piešķīra 5000 eiro lielu naudas sodu. Paziņojumā teikts, ka pēc avārijas auto atradās uz ceļa un ka Cais, kas pēc negadījuma apgūlās blakus auto un raudāja, tiesnešiem un pārējiem cilvēkiem neesot ļāvis to aiztikt un neesot piekritis, ka auto tiek pārvietots, lai atbrīvotu ceļu pārējiem sportistiem.


Foto: Daniel Godzik

Komandas īpašnieks un pats sportists kategoriski nepiekrīt šim FIA lēmumam, kas tiks pārsūdzēts. Komandas vadītājs atklāja, ka pēc piedzīvotās avārijas Cais bija emociju pārņemts. Telefonsarunā Cais esot raudājis un bija pilnīgi nekontrolējams attiecībā uz emocijām, taču viņš nebija tas, kurš neļāvis aiztikt auto. Pēc automašīnas īpašnieka teiktā Cais apzināti nepārkāpa noteikumus un viņš ļoti nožēlo notikušo.

Pēc komisāru domām šāda rīcība, kad ekipāža aizliedz pārvietot auto, nav pieļaujama. Neizpildot šo pavēli, ekipāža bloķēja ātrumposmu pārējiem konkurentiem, kuri bija gatavi turpināt ātrumposmu.


Foto: Grzegorz Rybarski

''Noteikumi visiem ir vienādi - braucējiem jāievēro organizatoru un sacensību vadītāja norādījumi,'' teikts organizatoru paziņojumā.

Kā noskaidroja portāls, tad kāds aculiecinieks atklāja, ka ''Nav taisnība, ka Cais teica, ka neviens nevar pieskarties viņa automašīnai. Es un glābēji nolikām mašīnu atpakaļ uz riteņiem. Mēs izņēmām hidraulisko domkratu, lai paceltu automašīnu un redzētu automašīnas bojājumus un pārvietošanas iespējas. Bojājumi bija pārāk nopietni, lai auto spētu pats saviem spēkiem virzīties uz priekšu. Tas (FIA lēmums) ir kaut kāds joks!''

Kāds cits aculiecinieks ziņo, ka ''Cais pārsūdzēs šo lēmumu. Eriks pateica, ka kāds esot redzējis, ka viņš kliedzot un esot dusmīgs uz katru, kas pieskaras viņa automašīnai. Taču tās ir absolūtas muļķības, jo viņš tajā brīdī bija emocionāli satriekts. Viņš gulēja uz zemes, kad es atnācu, un tad viņš devās zvanīt komandai, ko var skaidri redzēt tiešraidē, kas tika filmēts no helikoptera.''



Tiešraide no helikoptera:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png