profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Rally Liepāja' uz starta izies 62 ekipāžas - puse no tām ar R5 auto

Go4speed 28.06.2021 - 14:42 'Rally Liepāja' uz starta izies 62 ekipāžas - puse no tām ar R5 auto
Foto: Daniel Godzik

Eiropas rallija čempionāta (ERČ) 2.posmā, ''Rally Liepāja'', kas šajās brīvdienās notiks Talsos un Liepājā, uz starta izies 62 ekipāžas, no kurām puse startēs ar R5 auto. Tas līdz šim būs lielākais R5 automašīnu skaits ''Rally Liepāja'' deviņu gadu ilgajā vēsturē.

RC2 klasē uz starta izies 36 ekipāžas, kuru vidū būs arī četri latviešu sportisti - ar ''Mitsubishi Lancer Evo X NR4'' trasē dosies Ainārs Igaveņš/Ralfs Igaveņš, Normunds Kokins būs stūrmanis Dmitrijam Feofanovam (''Mitsubishi Lancer Evo X NR4''), bet Artūrs Šimins būs stūrmanis Giedriusam Notkusam (''Škoda Fabia R5'').


Foto: Motors & Sports

Četras ekipāžas šajā rallijā startēs ar jaunajām ''Ford Fiesta Rally3'' automašīnām (RC3 klase), bet 15 ekipāžas cīnīsies par uzvaru RC4 klasē. Starp šīm ekipāžām vieni no galveniem favorītiem uz uzvaru būs Mārtiņš Sesks/Renārs Francis (''Ford Fiesta Rally4''), taču noteikti Seskam nopietnu konkurenci izrādīs viņa konkurents no Junior WRC - Sami Pajari (''Ford Fiesta Rally4''). Piecas ekipāžas cīnīsies Renault Clio kausa izcīņā, trasē dodoties ar ''Renault Clio Rally5'.


Foto: La Tula Sport

Pretendenti uz uzvaru absolūtajā ieskaitē ir gana daudz - Nikolajs Grjazins, šīs sezonas pirmā ERČ posma uzvarētājs Aleksejs Lukjaņuks, Andreas Mikelsens, WRC pilots Kreigs Brīns, sešu mēnešu diskvalifikāciju no WRC rallijiem saņēmušais Ole-Kristians Veibijs, Miko Marčiks, Joans Bonato u.c.


Foto: Rafal Roguski

Atgādinām, ka Rally Liepāja ātrumposmi Talsu novadā notiks piektdien, 2. jūlijā, bet rallija izšķirošie ātrumposmi Liepājas pusē paredzēti sestdien, 3. jūlijā. Ievērojot Latvijā pastāvošo normatīvo regulējumu, sacensības klātienē varēs apmeklēt skatītāji, kuri spēs uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, tādējādi apliecinot, ka noslēguši pilnu vakcinācijas ciklu pēdējo 180 dienu laikā izslimojuši Covid-19 vai saņēmušas negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Skatītājiem sacensību norises vietā jāievēro divu metru distance, kā arī noteikumi, kurus sacensību organizators var darīt zināmus pirms pasākuma norises, kā arī pasākuma laikā. Ar precīziem sacensību apmeklēšanas noteikumiem var iepazīties sacensību mājaslapā www.lvrally.com.

Tāpat organizatori vērš uzmanību, ka visiem skatītājiem pirms doties uz ātrumposmiem, būs obligāti jāapmeklē biļešu maiņas punkts, lai veiktu nepieciešamās pārbaudes, uzrādot personalizēto ieejas biļeti, sadarbspējīgu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu, lai saņemtu skatītāju aproci. Bez aproces piekļuve skatpunktiem nebūs iespējama, un arī pie ieejas skatpunktā šādu aproci saņemt un iegādāties biļetes nebūs iespējams.


Foto: Karolina Borkowska

Ieejas biļešu cenas: Tirdzniecībā šogad pieejamas divu veidu ieejas biļetes – uz vienu dienu (ātrumposmu apmeklēšanai Talsu novadā vai Liepājas pusē), vai uz abām sacensību dienām. Norādām, ka ieejas biļetes uz vienu ātrumposmu šogad tirdzniecībā nebūs pieejamas. Ieejas biļešu cena uz gaidāmo ralliju būs 20,- eiro par vienu sacensību dienu un 30,- eiro, lai rallija norises vērotu abas dienas.

Pavisam kopā sportistiem būs jāveic 14 ātrumposmi (181 km).

Pēdējo gadu uzvarētāji:
2020: Oliver Solberg/Aaron Johnston (Volkswagen Polo GTI R5)
2019: Oliver Solberg/Aaron Johnston (Volkswagen Polo GTI R5)
2018: Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (Škoda Fabia R5)
2017: Nikolay Gryazin/Yaroslav Fedorov (Škoda Fabia R5)
2016: Ralfs Sirmacis/Artūrs Šimins (Škoda Fabia R5)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png