profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kanāriju salu ERČ rallija kvalifikācijā ātrākais Marčiks, Lukjaņuku aptur policija

Go4speed 26.11.2020 - 20:52 Kanāriju salu ERČ rallija kvalifikācijā ātrākais Marčiks, Lukjaņuku aptur policija
Foto: FIA ERC

Ar treniņiem un kvalifikāciju ceturtdienas pēcpusdienā startēja sezonas noslēdzošais Eiropas rallija čempionāta posms – Kanāriju salu ERČ rallijs. Abos treniņos ātrākais bija latviešu SRT komandas pilots Miko Marčiks, kurš arī bija ātrākais vēlāk notikušajā kvalifikācijā.

Poļu braucējs par 0,7 sekundēm bija ātrāks par Kreigu Brīnu, bet 0,9 sekundes atpalika spānis Hosē Suarezs. Ceturto ātrāko laiku uzrādīja iepriekšējā ERČ posma uzvarētājs Andreas Mikelsens. Septītā vieta Oliveram Solbergam.



Neveiksmīgs Kanāriju salu ERČ rallijs iesācies Aleksejam Lukjaņukam. Treniņos krievu braucējs spēja uzrādīt vien astoto un 13.vietu, taču kvalifikācijā šī brīža ERČ līderis uzrādīja vien 34.ātrāko rezultātu, līderim zaudējot 14 sekundes.

Kā ziņo portāls DirtFish, tad Lukjaņuku pirms kvalifikācijas ātrumposma par neatļautu riepu sildīšanu uz koplietošanas ceļa apturēja policija. Pēc kvalifikācijas krievu braucējs atzina, ka kvalifikācijas braucienā viņam neesot bijušas īstās sajūtas, jo pēc tam, kad viņu apturēja policija, viņš bija spiests braukt ar aukstām riepām.

"Ja godīgi, man nebija noskaņojuma veikt šo posmu pilnā ātrumā. Mēs centāmies taupīt riepas rallijam, izdarīt labāko izvēli. Protams, tās nebija optimālas šim ātrumposmam, un arī mūsu regulējumi nebija pareizākie. Kopumā nolēmu šo posmu veikt tā. Nezinu, vai man ir taisnība vai nē, bet mana iepriekšējā pieredze saka, ka tam vajadzētu darboties,'' tā Lukjaņuks, kurš piebilda, ka lielu lomu spēlēs arī laikapstākļi.

Vēlāk 15 ātrākie braucēji izvēlējās sev starta vietas pirmajai dienai. Ja vairums līderi izvēlējās trasē doties vēlāk (Marčiks no 12.pozīcijas, Brīns no 15.vietas), tad, piemēram, Mikelsens rīt trasē dosies pirmais, bet Solbergs – piektais. Šobrīd nav zināma kāda starta vieta būs Lukjaņukam.


Miko Marčiks

Atgādināsim, ka šobrīd līderis absolūtajā ieskaitē ir Aleksejs Lukjaņuks, kuram 27 punktus zaudē Olivers Solbergs. Tieši šie braucēji arī cīnīsies par čempiontitulu. Sīva cīņa solās būt ERČ 1 Junior klasē, kur līderis ir Gregoirs Munsters, bet tikai vienu punktu viņam zaudē Olivers Solbergs. Šie abi piloti cīnīsies par galveno balvu – 100 000 eiro vērtu finansiālo atbalstu diviem ERČ posmiem 2021.gadā.

Pavisam kopā uz starta, ieskaitot Spānijas rallija čempionāta dalībniekus, izies gandrīz 100 ekipāžas (ERČ ieskaitē startēs 45), kurām būs jāveic 17 ātrumposmi (201 km). Piektdien, kad tiks aizvadīta sacensību pirmā diena, sportistiem būs jāveic deviņi ātrumposmi (98 km).

Kvalifikācijas rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png