profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc 'Rally Liepāja' pirmās dienas līderis Solbergs, Grjazinam avārija

Go4speed 15.08.2020 - 18:53 Pēc 'Rally Liepāja' pirmās dienas līderis Solbergs, Grjazinam avārija
Grjazina auto pēc avārijas

Ar pirmajiem četriem ātrumposmiem sestdien Talsu pusē startēja Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pirmā diena, kurā sportistiem bija jāveic četri ātrumposmi (88 km).

Pirmajā ātrumposmā ātrākais bija Olivers Solbergs, kurš par 3,1 sekundi apsteidza Nikolaju Grjazinu. 3,5 sekundes zaudēja Mads Ostbergs. Kā vēlāk noskaidrojās, tad Olivers startē noslāpa, kur tika zaudētas piecas sekundes. Jāsaka, ka pēc finiša visi braucēji atzina, ka trase esot bijusi ļoti slidena. Lukjaņuks, kurš no līderiem trasē devās visātrāk, zaudēja 11,6 sekundes. ''Darījām, ko varējām, taču nebija perfekti. Joprojām nākas tīrīt ceļu. Izbaudīju braukšanu,'' tā Lukjaņuks.

ERC 3 Junior klasē ļoti ātrs bija igaunis Kens Torns, kurš par 5,7 sekundēm apsteidza Mārtiņu Sesku. Kā vēlāk atzina Sesks, tad viņam esot bijis grūti braukt aiz vadošajiem pilnpiedziņas braucējiem, jo trajektorijas neesot bijušas tās labākās.

Otrajā ātrumposmā ātrākais jau bija Grjazins, kurš, kā izrādījās, gan pirmajā, gan otrajā pārsita mašīnas riteņus. 1,8 sekundes viņam zaudēja Solbergs, bet 4,5 sekundes atpalika Lukjaņuks.


Foto: FIA ERC

Pēc diviem rīta ātrumposmiem kopvērtējumā līderis bija Solbergs, kuram 1,3 sekundes zaudēja Grjazins, bet 6,9 sekundes atpalika Ostbergs. ''Kad braucu lēni, laiks ir labs. Kad domāju, ka esmu ātrs, laiks ir slikts. Nezinu, kur problēma. Ātrumposms bija viltīgs - beigu daļa bija briesmīga,'' tā Grjazins.

ERC 3 Junior klasē arī otrajā posmā ātrākais bija Torns, taču viņam tikai 0,7 sekundes zaudēja Sesks, bet 0,9 sekundes atpalika zviedrs Denis Redstroms. Pēc diviem posmiem Torns kopvērtējumā par 6,4 sekundēm apsteidza Sesku, bet 7,9 sekundes atpalika Redstroms. Piektajā vietā tobrīd bija Reinis Nitišs, kurš līderim zaudēja 35 sekundes.

Trešajā ātrumposmā jau vēlreiz ātrāko rezultātu uzrādīja Solbergs, bet dienas noslēdzošajā pārbaudījumā ātrākais bija Aleksejs Lukjaņuks (Citroën C3 R5), kas ekipāžai ļāvis nostiprinājies Rally Liepāja kopvērtējuma trešajā pozīcijā, 16 sekundes aiz līdera Solberga.


Foto: FIA ERC

Diemžēl arī dienas noslēdzošajā ātrumposmā neiztika bez avārijām – tā vienā no līkumiem dārgu kļūdu pieļāva Grjazina ekipāža, pēc kuras ātrumposmu turpināt nebija iespējams. Ar ekipāžas veselības stāvokli viss ir kārtībā, tomēr vienam no galvenajiem favorītiem cīņa par uzvaru Rally Liepāja līdz ar to ir noslēgusies.

Stabilu sniegumu dienas gaitā demonstrēja Mads Ostbergs (Citroën C3 R5), kurš, lai gan neuzvarēja nevienu no atsevišķiem ātrumposmiem, nepieļāva arī nozīmīgas kļūdas, un šobrīd ierindojas rallija kopvērtējuma otrajā pozīcijā, 10 sekundes aiz līdera

ERC 3 Junior klasē dienas pēdējā ātrumposmā ļoti ātrs bija Sesks, kurš tādējādi pārņēma vadību un ir līderis pēc pirmās dienas. Tikai 0,3 sekundes viņam zaudē Torns, bet Nitišs ieņem 4.vietu.

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic seši ātrumposi (87 km).

Rallija rezultāti:

ERC 3 Junior klases rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png