profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc dramatiskās Romas ERČ rallija pirmās dienas līderis ir lidojošais Lukjaņuks

Go4speed 25.07.2020 - 20:43 Pēc dramatiskās Romas ERČ rallija pirmās dienas līderis ir lidojošais Lukjaņuks
Adriena Formaksa automašīna pēc avārijas

Ar pirmajiem sešiem ātrumposmiem (97 km) sestdien Itālijā, Romā, startēja jaunā Eiropas rallija čempionāta (ERČ)sezona. Uzreiz jāsaka, ka pirmā bija notikumiem bagāta diena.

Pirmos trīs rīta ātrumposmus visātrāk veica Aleksejs Lukjaņuks (''Citroën C3 R5''), kurš tobrīd par 9,8 sekundēm apsteidza spēcīgo itāļu asfalta braucēju Ģiandomeniku Basso (''Volkswagen Polo GTI R5''), kurš šajā rallijā uzvarēja pērn. Trešais tobrīd bija Simone Tempestini (''Škoda Fabia R5''). Interesanti, ka pirmajā ātrumposmā Lukjaņuka rezultāts bija tikai par četrām sekundēm sliktāks nekā Dani Sordo uzrādītais laiks ar WRC automašīnu.

Pirmajā posmā avāriju piedzīvoja viens no favorītiem Andrea Krugnola (''Citroën C3 R5''), kā rezultātā uz vairākām minūtēm ātrumposms tika apturēts, jo bija jānovāc sportista automašīna. Otrajā posmā avāriju piedzīvoja M-Sport komandas braucējs Adriens Formaks (''Ford Fiesta R5 MkII''), kā rezultātā arī šis posms tika apturēts, lai šaurajos ceļos novāktu sportista sasisto automašīnu.


Krugnolas automašīna

Tikmēr kuriozs atgadījums atgadījās Oliveram Solbergam (''Volkswagen Polo GTI R5''), kurš pārbraucienā uz otro ātrumposmu pazaudēja brilles (sportists tās bija uzlicis uz jumta un braucot aizmirsa paņemt). Pēc finiša Olivers atklāja, ka bez brillēm viņam bija grūti braukt, jo neesot skaidri redzējis līkumus, kā arī precīzākās trajektorijas. Vēlāk Peters Solbergs atrada pazaudētās brilles, kuras arī centās salabot, taču vēlāk Olivers paziņoja, ka brilles ir pārāk nopietni bojātas, tāpēc viņš dienas otro daļu turpināja braukt bez brillēm. Pēc pirmās sekcijas Olivers ieņēma piekto vietu.


Aleksejs Lukjaņuks

Ņemot vērā pirmās sekcijas lielās pauzes, otrais aplis iesākās divas stundas vēlāk, nekā sākotnēji bija plānots. Arī pēc servisa parka Lukjaņuks turpināja lidot pa trasi, dienas beigās Basso apsteidzot jau par 34 sekundēm. ''Mums iet ļoti labi. Mēs neriskējām. Esmu priecīgs par šo dienu. Paldies komandai par mašīnu un riepām. Šī paka kopā strādā lieliski,'' tā Lukjaņuks. Trešais pēc pirmās dienas ir Solbergs. Sesto vietu ieņem WRC pilots Kreigs Brīns. Jāpiebilst, ka vairāki sportisti pirmajā dienā pārsita riepas.

ERC3 Junior klasē līderis ir igaunis Kens Torns, kuram 11 sekundes zaudē Pedro Antunes. Trešās vietas īpašnieks zaudē nepilnas četras minūtes.

Rezultāti pēc pirmās dienas:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png