profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sportists no Saūda Arābijas atgriezīsies 'Rally Liepāja', mērķis - iekļūt Top 10

Go4speed 18.07.2020 - 08:11 Sportists no Saūda Arābijas atgriezīsies 'Rally Liepāja', mērķis - iekļūt Top 10
Foto: FIA ERC

Rakans Al-Rašeds gatavojas atgriezties FIA Eiropas rallija čempionātā, sākot ar nākammēnes paredzēto Rally Liepāja, šogad startējot ar ''Volkswagen Polo GTI R5''. Abās iepriekšējās vizītēs Liepājā, spējot finišēt labāko divdesmitniekā, Al-Rašeds ir gatavs cīņai par labu rezultātu arī šogad, no 14. līdz 16. augustam. Ar Invest Saudi atbalstu, Al-Rašeds startēs ar Rally2 specifikācijas Polo, kuru šī gada janvārī izmantoja arī Artic Lapland rallijā Somijā.


Foto: Jānis Asaris

''COVID-19 būtiski ietekmēja mūsu plānus – sākotnēji bijām iecerējuši aizvadīt septiņus posmus, kā arī Somijas posmā debitēt pasaules rallija čempionātā,” stāsta Al-Rašeds. „Ar visu, kas pasaulē ir noticis, bija jāmainās arī mūsu plāniem un izskatās, ka Liepāja būs mūsu pirmais rallijs.''

Lai gan Al-Rašeds šosezon no ''Škoda Fabia R5'' pārsēžas uz ''Volkswagen Polo GTI R5'', par automašīnas aprūpi būs atbildīga tā pati somu Printsport komanda, bet viņa stūrmaņa lomu vēl aizvien pildīs ERČ posma uzvarētājs Hugo Magalešs.

''Printsport ir bijusi mūsu komanda no paša sākuma,” turpina Al-Rašeds. ''Mums patīk ar viņiem strādāt un es turpināšu sadarbību arī ar Hugo. Viņš ir lielisks stūrmanis, kurš man daudz ko iemācījis.”


Foto: Josef Petru

29 gadus vecais pilots nav piedalījies sacensībās kopš Artic Lapland rallija janvārī. Viņš ar nepacietību gaida aizkavētās sezonas atsākšanos. ''Vissvarīgākais ir tikt atpakaļ pie stūres,” saka Al-Rašeds. ''Mums ir bijusi ļoti gara pauze, un es neesmu drošs kāds būs mans ātrums, salīdzinot ar citiem braucējiem, jo ir ārkārtīgi grūti paredzēt viņu tempu. Mūsu mērķis gan ir turpināt izaugsmi un iegūt pieredzi rallijos, kur man tās vēl nav. Vēlos demonstrēt labu ātrumu un iekļūt labāko desmitniekā.”

Papildus pieredzes gūšanai, Al-Rašeds savu ERČ programmu izmantos arī lai pārstāvētu Invest Saudi. ''Mans mērķis ir reklamēt Saūda Arābiju kā investīciju un tūrisma centru.”

Izmantotie resursi:
www.2020.lvrally.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png