profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

6. maijā notiks jubilejas drifts Biķernieku trases spīdveja stadionā

Go4speed 04.05.2018 - 11:49 6. maijā notiks jubilejas drifts Biķernieku trases spīdveja stadionā
Publicitātes foto

Šāgada 5. un 6.maijā Biķernieku spīdveja stadionā notiks drifta sezonas atklāšana. Klašu sadalījums pa dienām: sestdien, 5.maijā - "Pro" un "ProAm" klases braucieni lielajā Biķernieku trasē, svētdien, 6.maijā - "Street" klases braucieni Biķernieku spīdveja stadionā. Sacensības apvienos Latvijas un Baltijas čempionāta ieskaites posmus.
 
Šā gada jubilejas kulminācija un organizatoru izaicinājums būs "Street" klases cīņa stadionā. Pagājuši 10 gadi kopš pirmās oficiālās drifta sacensības stadionā, taču ir bijis četru gadu pārtraukums. Drifts stadionā izvēlēts, lai veidotu līdzvērtīgu cīņu un sabalansētu braucēju spēkus atšķirīgās auto jaudas dēļ, kas "Street" klasē veidojas, jo katrā valstī "Sreet" klases noteikumi atļauj atšķirīgu pārbūvi. Piemēram, Latvijā "Street" klases braucējiem auto jābūt izietai tehniskajai apskatei, bet Lietuvas kolēģiem nē.
 
Šīm sacensībām pieteicies rekordliels dalībnieku skaits, kas paredz notikumiem bagātu un lielisku šovu. Kopumā pieteikušies 144 braucēji, jau paredzēti vairāk nekā 200 tandēmu braucieni, kas sadalīti četrās atsevišķās sesijās. Organizatori sola, ka gaidāmas patiesi jaudīgas sacīkstes, jo kopējais zirgu skaits, kas skries pa trasi, lēšams ap 30 0000 divu dienu izjādē. Pavisam noteikti jaudīgākā vasaras sezonas atklāšana, jo laiks solās būt ļoti vasarīgs un saulains.
 
Pasākuma laikā būs dažāda veida atrakcijas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Tas nozīmē, ka garlaicīgi nebūs ne mirkli. Turklāt, apmeklētājiem būs iespēja tikt dalībnieku autoparkā, kas būs atvērts noteiktos laikos sacensību garajās pauzēs.
 
Atgādinām, ka šāgada 29. aprīlī aizvadīti drifta treniņi, kurā dalībnieki gatavojās sezonas atklāšanai. Arī šobrīd dalībnieki turpina slīpēt savu sacīkšu auto jaudu un meklēt atbilstošākos piekares regulējumus. Ir palicis mazs laika brīdis, lai sameklētu un novērstu atrastās kļūdas, un uzlabotu mašīnas, kas ļautu braucējiem cīnīties par uzvaru. Nākošais drifta treniņš būs tieši pirms sacensībām, 4. maijā.
 
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png