profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formula Drift sensacionāli uzvar BMW, Blušam solīds TOP 16 sniegums (VIDEO)

Go4speed 11.04.2016 - 12:15 Formula Drift sensacionāli uzvar BMW, Blušam solīds TOP 16 sniegums (VIDEO)
Uzvarētājs Čelsijs Denofa sekojot pagājušā gada čempionam Fredrikam Aasbo. Foto: omgdrift

Pagājušajā nedēļas nogalē tika aizvadīts pasaulē spēcīgākā drifta seriāla Formula Drift pirmais posms. Sezonas atklāšanā sensacionālu uzvaru izcīnīja Čelsijs Denofa (Chelsea Denofa), savukārt latviešu pilots Kristaps Blušs iekļuva TOP 16 kārtā.

Pēc laika apstākļu dēļ nenotikušās kvalifikācijas drifta skatītāji visā pasaulē ar nepacietību gaidīja finālbraucienus. Tandēmu egle tika sakārtota pēc pagājušā gada kopvērtējuma, līdz ar to Blušam pretī stājās Aleks Hohnadels (Alec Hohnadell). Slapjajā trasē labāku automašīnas kontroli demonstrēja latviešu braucējs, pirmajā braucienā skaisti nosekojot, bet vadošajā pozīcijā nepieļaujot kļūdas.


Kristaps Blušs tandēmu cīņās. Foto: omgdrift

TOP 16 kārtā Blušam pretī nāca Mets Fīlds (Matt Field), kurš pagājušo sezonu noslēdza devītajā vietā. Abi piloti demonstrēja skaistus vadošos un sekojošos braucienus, kā rezultātā divi no trim tiesnešiem lēma par pārbraucienu (viens tiesnesis balsoja par Bluša uzvaru). Pārbraucienā gan labāk nosekoja Fīlds, līdz ar to viņam uzvara.

TOP 32 laikā valdīja ļoti mainīgi laika apstākļi, jo uz vienu brīdi trase bija jau gandrīz nožuvusi, tomēr tad atkal uzlija un segums kļuva ļoti slidens. Daudzi braucēji netika galā ar slapjo trasi, to starpā arī norvēģis Kenijs Moens (Kenny Moen), kurš iesildīšanās braucienā pārcentās, sagriezās un ar aizmuguri ieslīdēja sienā.


Kristaps Blušs TOP 16 kārtā sekojot Metam Fīldam. Foto: omgdrift

Tāpat arī soms Juha Rintanens TOP 32 duelī pret Raienu Tuerku (Ryan Tuerck) sabojāja savu auto, jo sekojot aizķēra ar aizmuguri sienu, zaudēja kontroli un nākamajā līkumā ar priekšu ieslīdēja sienā.

Tikmēr ļoti pārsteidzoši, bet pārliecinoši savu ceļu uz finālu aizvadīja Čelsijs Denofa. Viegla TOP 32 uzvara pār Džefu Stounbeku (Geoff Stoneback), kurš sagriezās jau pirmajā līkumā. TOP 16 tika pārspēts divkārtējais čempions Kriss Forsbergs (Chris Forsberg), kurš abos braucienos pieļāva kļūdas iztaisnojoties un sagriežoties. TOP 8 kārtā Denofa pret vēl vienu bijušo čempionu Vonu Gitinu Jr (Vaughn Gittin Jr) atkal demonstrēja izcilu sekojošo braucienu. Vadošajā pozīcijā viņš kļūdas nepieļāva un tādējādi iekļuva pusfinālā.


Somam Juha Rintanenam TOP 32 kārta beidzās ar avāriju. Foto: omgdrift

Jāatzīmē, ka TOP 16 kārta notika jau pa sausu segumu, ļaujot skatītājiem atkal beidzot redzēt ātrumu un dūmus. Tāds laiks saglabājās līdz pat pašiem fināliem. Pusfinālā sensacionāli braucošajam Denofam pretī stājās pagājušā gada vicečempions Kens Guši (Ken Gushi). Nedz viens, nedz otrs rupjas kļūdas nepieļāva, tomēr labāks atkal izrādījās Denofa, kurš pirmo reizi savā drifta karjeras laikā iekļuva Formula D finālā.

Otrajā pusfinālā starp pagājušā gada čempionu Fredriku Aasbo (Fredric Aasbo) un lietuvieti Aurimas Bakčis (Aurimas Bakchis) uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pārbrauciens, kura laikā gan neliels pārsvars izrādījās čempionam.


Kens Guši pusfinālā sekojot Čelsijam Denofam. Foto: omgdrift

Pirmā posma uzvarētājs tika noskaidrots aizraujošā fināla cīņā starp čempionu Aasbo un lielo pārsteigumu Denofu. Agresīvāku sniegumu ar pieskaršanos sienai parādīja Denofa, kurš arī attiecīgi tika kronēts par sezonas atklājošā posma uzvarētāju. Aasbo līdz ar to otrais, bet trešā vieta Kenam Guši. Nākamais Formula D posms 6.-7. maijā norsināsies Atlantā.

Formula Drift 1. posma uzvarētāji:
1. Chelsea Denofa (USA), BMW 3. sērija (E46)
2. Fredric Aasbo (NOR), Scion tC
3. Ken Gushi (JPN), Scion FRS
4. Aurimas Bakchis (LTU), Hyundai Genesis
...
15. Kristaps Bluss (LVA), BMW 3. sērija (E46)
 
Blušs iekļūst Top 16


Finālbrauciens:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png