profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Drift Allstars čempiona titulu izcīna Dīns, Eglīte sezonu noslēdz ar ceturto vietu

Artūrs Virbulis 08.09.2014 - 18:55 Drift Allstars čempiona titulu izcīna Dīns, Eglīte sezonu noslēdz ar ceturto vietu
Drift Allstars čempions Džeimss Dīns. Foto: Olafs Ezertēvs

Pagājušajā nedēļas nogalē Kauņas ielās izveidotajā trasē norisinājās Eiropas spēcīgākā seriāla Drift Allstars sestais un noslēdzošais sezonas posms. Lielisku pirmo vietu sacīkstēs un līdz ar to arī čempiona titulu izcīnīju īru pilots Džeimss Dīns. Viņš finālā pārspēja poli Pjotru Viečeku, kurš attiecīgi kļuva par 2014. gada Drift Allstars vicečempionu.

Pēc sestdienas treniņiem un kvalifikācijas svētdienas rīts iesākās ar tandēmu braucienu treniņiem, kuros spēcīgu avāriju piedzīvoja abi „Team Pony Drift" braucēji. Zviedru komandā braucošais lietuvietis Ervins Arnaszus (iespējams, tehniska defekta dēļ) zaudēja kontroli pār savu Ford Mustang un lielā ātrumā ar auto priekšu ietriecās trasi norobežojošajā betona apmalē. Aiz viņa braucošais zviedrs Rasmus Mollers nespēja izvairīties no sava komandas biedra un ar sava auto aizmuguri aizķēra gan Arnaszusa auto, gan betona apmali.


Ervina Arnaszus auto pēc avārijas. Foto: Olafs Ezertēvs

Tāpat avāriju piedzīvoja viens no lietuviešu favorītiem, ar 5. sērijas (E60) BMW braucošais Darius Balys. Jāatzīmē, ka visi trīs avārijas piedzīvojušie piloti nebija kvalificējušies tandēmu braucieniem, tāpat finālbraucieniem nekvalificējās viens no zināmākajiem lietuviešu drifteriem Kestutis Petronis.

Jānis Eglīte un Ingus Jēkabsons pēc labās kvalifikācijas (4. un 7. vieta) jau automātiski bija iekļuvuši TOP 16 kārtā, savukārt Gatim Babrim sacīkstes nācās uzsākt TOP 32 kārtā. Cīņa ar lietuvieti Andriusu Čibirku bija ļoti sīva, jo abi piloti pieļāva vairākas kļūdas un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami divi pārbraucieni. Beigās tiesneši lēma par labu Čibirkam, tomēr Babris pēc izkrišanas atzina, ka, neraugoties uz zaudējumu, ir apmierināts ar sacensību laikā iegūto pieredzi.


Ingus Jēkabsons. Foto: Olafs Ezertēvs

TOP 16 kārta nedz Eglītei, nedz Jēkabsonam problēmas nesagādāja - Eglīte pārliecinoši uzvarēja lietuvieti Evaldu Kovalenku, savukārt Jēkabsons pārspēja zviedru Fredriku Sjodinu. Par vienīgo pārsteigumu šajā kārtā parūpējās igaunis Kristjans Klemets, kurš uzvarēja kopvērtējumā trešajā vietā esošo poli Dāvidu Karkosiku. Viņam šis zaudējums varēja izmaksāt ļoti dārgi, jo Eglītes uzvaras gadījumā Karkosiks būtu zaudējis savu kopvērtējuma bronzas medaļu.

TOP 8 kārta iesākās ar vēl vienu pārliecinošu Eglītes uzvaru, kurš šoreiz pārspēja lietuvieti Timasu Simnišku. Savā vadošajā braucienā lietuvietis pēdējā līkumā teju apstājās, un Eglīte nedaudz trāpīja pa pretinieka spēkratu. Tomēr tiesneši to, protams, novērtējā kā Siminiškas kļūdu, līdz ar to pusfinālā iekļuva latviešu pilots.


Vicečempions Pjotrs Viečeks cīņā ar Jarmo Luhtu. Foto: Olafs Ezertēvs

Jēkabsonam gan pretī stājās daudz cietāks rieksts, t.i. kopvērtējuma līderis Dīns. Pirmajā braucienā Dīns no Jēkabsona spēja atrauties, savukārt Jēkabsons savā vadošajā braucienā pēdējā līkumā sabremzējās līdzīgi kā Simniškas, un sekoja kontakts starp abu pilotu mašīnām. Tiesneši arī šajā gadījumā lēma par labu sekojošajam braucējam, līdz ar to pusfinālā iekļuva un priekšlaicīgu uzvaru kopvērtējumā sev nodrošināja Dīns. Bez Eglītes un Dīna pusfinālā iekļuva arī Viečeks un īrs Naidžels Kolfers.

Pirmajā pusfinālā Dīns kārtējo reizi šosezon parādīja, kādēļ viņš ir kopvērtējuma līderis. Pēc laba vadošā brauciena viņš, braucot aiz Kolfera, demonstrēja ļoti agresīvu un tuvu sekojošo braucienu. Otrajā pusfinālā Viečeks sīvā cīņā pieveica Eglīti, kurš savā sekojošajā braucienā nespēja tikt līdzi ievērojami ātrākajam polim.


Cīņa par trešo vietu - Jānis Eglīte pret Naidželu Kolferu. Foto: Olafs Ezertēvs

Cīņa par trešo vietu starp Kolferu un Eglīti iesākās ar ļoti līdzīgiem braucieniem, tādēļ tiesneši lēma par pārbraucienu. Tajā gan Eglīte sava vadošā brauciena beigās sagriezās, kas nozīmēja, ka uz pjedestāla trešā pakāpiena apbalvošanā kāpa Kolfers. Finālā, kurā tikās uz to brīdi jau čempiona titulu izcīnījušais Dīns un par vicečempionu kļuvušais Viečeks, labāku sniegumu parādīja Dīns, tādējādi savu perfekto dienu noslēdzot ar uzvaru arī Lietuvas posmā.

Drift Allstars 6. posma rezultāti:
1. Džeimss Dīns, Īrija, Nissan 200SX (S14)
2. Pjotrs Viečeks, Polija, Nissan Skyline (R34)
3. Naidžels Kolfers, Īrija, Nissan 200SX (S13)
4. Jānis Eglīte, Latvija, BMW 3. sērija (E46)

Neoficiālais Drift Allstars 2014. gada kopvērtējums:
1. Džeimss Dīns, Īrija, Nissan 200SX (S14)
2. Pjotrs Viečeks, Polija, Nissan Skyline (R34)
3. Dāvids Karkosiks, Polija, Nissan 200SX (S15)
4. Naidžels Kolfers, Īrija, Nissan 200SX (S13)
5. Jānis Eglīte, Latvija, BMW 3. sērija (E46)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png