profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

333 atgriešanās sacensībās uzvaru svin jelgavnieks Ulass

Artūrs Virbulis 08.06.2013 - 22:33 333 atgriešanās sacensībās uzvaru svin jelgavnieks Ulass
Ēriks Ulass. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

Šodien, 8. jūnijā, sporta kompleksā 333 risinājās Latvijas drifta kausa otrais posms. Vairākus gadus kalendārā iztrūkstošajā trasē risinājās aizraujošas cīņas, kurās Street ieskaitē pirmo reizi triumfēja Reinis Frīdbergs, savukārt ProAm pirmo vietu šogad pirmo reizi izcīnīja Ēriks Ulass.

Otrajā Latvijas drifta kausa posmā uz starta stājās rekorda liels dalībnieku skaits, jo Street klasē piedalījās 32 braucēji, bet ProAm startēja 37 piloti. To starpā bija arī vairāki interesanti automobiļi - piemēram, Jurijs Krūze sacensībās piedalījās ar Jāņa Lamberta vairāk nekā 500 zirgspēkus attīstošo BMW M3.

Street klasē pēc gada pauzes uz starta stājās viens no pieredzējušākajiem drifta pilotiem Latvijā - Ervīns Žuks. Viņš ar savu BMW 540 aizcīnījās līdz cīņai par trešo vietu, kurā pārspēja Kārli Graustiņu. Finālā savā starpā sacentās Dainis Akmentiņš un Reinis Frīdbergs. Akmentiņam finālā sanāca sagriezties, līdz ar to uzvara jaunajam Frīdbergam.


Reinis Frīdbergs. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Esmu ļoti priecīgs. Nebija viegli, bet sanāca tāda kā sava taktika. Kad es sekoju, citi skrēja prom, bet, kad brauca man aiz muguras, sanāca noturēt tā, ka netika nekur tālāk. Braucu mierīgi, lielā leņķī, neko nestresoju un sanāca pirmo vietu dabūt," tā pēc sacensībām Street uzvarētājs Reinis Frīdbergs.

Otrās vietas ieguvējs Dainis Akmentiņš sacensības komentēja sekojoši: „Pirmajā posmā bija nekādi, tad vismaz šeit bija. Pārbraucieni bija mana stiprā puse. Kas beigās pietrūka? Priekšējais brauca ļoti lēnām. Es nevarēju tik lēni pabraukt, jo braucu daudz ātrāk. Mēģināju pielīst tuvāk, pārspolēju un sagriezos. Bet lēnām braukt arī ir jāiemācās."

Kā jau bija sagaidāms, ProAm klasē labāko braucēju cīņas bija patiesi aizraujošas. Skaistāko sniegumu rādīja Ēriks Ulass, kurš, braucot no aizmugures, priekšā braucošajiem lika patiesi pasvīst. Pusfinālā viņš pieveica Raivi Graudiņu, savukārt finālā Ulass pārspēja Didzi Kozlovski.


Dainis Akmentiņš. Foto: Viesturs Lācis/Go4speed

„Otrās sacensības un pirmā uzvara šosezon. Šodien gāja pārliecinoši labi, biju attiecīgi sagatavojies, bija ļoti labas riepas, it īpaši tandēmiem bija sagatavotas īpašas riepas. Mērķeju uz to pirmo vietu un to arī dabūju. Mana taktika bija uzlikt pēc iespējas labākas riepas, lai ātrums būtu ātrāks par pretinieku un braucot aizmugurē distanci regulēt bremzi. Līdz ar to lēnākie braucēji tandēmos grūtības man nesagādāja," savu uzvaras taktiku pēc sacīkstēm skaidro Ēriks Ulass.

Jāatzīmē, ka sacensības 333 trasē bija patīkamas pārmaiņas, jo šajā kompleksā drifta sacīkstes nebija notikušas trīs gadus. Ar sacensībām bija apmierināti  gan braucēji, gan skatītāji, gan arī organizatori, kas atzina, ka „bija ļoti labi, saulīte mūs lutināja, visi atpūtās un skatījās driftu".

Nākamais Latvijas drifta kausa posms kopā ar čempionāta posmu 13. jūlijā risināsies Daugavpilī.

Latvijas drifta kausa otrā posma rezultāti:
Street
1. Reinis Frīdbergs, BMW 328 (E36)
2. Dainis Akmentiņš, BMW 328 (E30)
3. Ervīns Žuks, BMW 540 (E39)

ProAm
1. Ēriks Ulass, BMW 344 (E30)
2. Didzis Kozlovskis, BMW 540 (E34)
3. Raivis Graudiņš, BMW 340K (E30)
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png