profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Drift King of Riga' dubultposms Latvijā noslēdzas ar skaistām uzvarām

Go4speed 04.08.2021 - 09:49 'Drift King of Riga' dubultposms Latvijā noslēdzas ar skaistām uzvarām
Foto: Toms Paipals Photography

Pagājušajā nedēļas nogalē ar dramatiskām cīņām Biķernieku trasē tika aizvadīti veseli divi Driftmasters Eiropas čempionāta posmi. Tādējādi arī par “Drift King of Riga” šoreiz tika kronēti divi sportisti – sestdienā notikušajā 3. posmā triumfēja īrs Konors Šenehens (Conor Shanahan), savukārt svētdienas 4. posmā uzvaru izcīnīja polis Pjotrs Vieceks (Piotr Wiecek).

Aizraujošā nedēļas nogale iesākās jau piektdienā ar treniņiem un 3. posma kvalifikācijas braucieniem. Dalībnieku sastāvs, iespējams, bija spēcīgākais, kādu Biķernieku trasē esam redzējuši, jo uz starta izgāja 55 piloti no 19 valstīm. Līdz ar to pamatīgas cīņas izvērtās jau par iekļūšanu TOP 32 finālbraucienos.

Piektdienas pēcpusdienā uznākušais lietus cīņu par iekļūšanu finālbraucienos padarīja vēl sarežģītāku. Kvalifikācijas sākumā vēl bija sauss, tad uzlija lietus, uz brīdi trase atkal sāka žūt, bet beigās uznāca vēl pamatīgākas lietusgāzes. Tādējādi segums trasē mainījās teju ik minūti un braucējiem nācās pielāgoties šiem sarežģītajiem apstākļiem. No septiņiem latviešiem TOP 32 kvalificējās vien Ivo Cīrulis, kamēr uzvaru kvalifikācijā svinēja titulētais īrs Džeimss Dīns (James Deane).

Sestdienā, par laimi, lietus izšķirošajos finālbraucienos vairs neuznāca, kas nozīmēja ātras, skaistas un notikumiem bagātas cīņas.
 

Foto: Toms Paipals Photography

Sestdiena tika iesākta ar ko nebijušu Biķernieku trasē - Avio šovu virs trases. Par šo priekšnesumu, kurš 15 minūšu garumā ilga trasē, bija parūpējies Red Bull Latvija. Piloti demonstrēja skaistus tandēmu lidojumus virs Biķerniekiem, noteikti liekot aizrauties elpai atklāšanas ceremonijā katram skatītājam, kurš bija klātienē. Lidmašīnu talantīgie Red Bull piloti demonstrēja dažāda veida trikus un sarežģītības pakāpes lidojumus tieši virs Biķernieku trases, brīdī kad notika sacensību atklāšanas ceremonija.

“Sajūtas bija fantastiskas, uz mazu brīdi, mēs sapratām, ka atkal to esam izdarījuši, tribīnēs skatītāji, aplausi, un fantastisks šovs debesīs! Šīs noteikti bija sacensības, kuras katram no mums bija cīņa ar visu - sportistiem ar laikapstākļiem, skatītājiem ar noteikumiem un organizatoriem to visu salikt kopā šajā Covid-19 laikā, bet mēs to izdarījām!” saka sacensību organizators.

Vislabāk Sestdienas Drift masters posmā veicās poļu pilotiem, jo viņi aizņēma trīs no četrām pusfināla vietām. Attiecīgi vienā no pusfināliem savā starpā spēkojās poļi Pjotrs Vieceks un Mikolajs Zakrzevskis (Mikolaj Zakrzewski), kurā pārliecinošu uzvaru guva čempionāta līderis Vieceks.


Foto: Toms Paipals Photography

Otrajā pusfinālā redzējām aizraujošu cīņu starp poli Adamu Zalevski (Adam Zalewski) un īru Konoru Šenehenu. Pārāks šoreiz izrādījās īru talants, tomēr Zalevskis pēc zaudējuma ātri atguvās, cīņā par trešo vietu pārspējot savu tautieti Zakrzevski. Jāatzīmē gan, ka Zakrezevskis bija priecīgs arī par 4. vietu, jo šis bija viņa līdz šim labākais rezultāts Eiropas čempionātā.

Finālā kā favorīts devās Vieceks, jo visas dienas garumā bija demonstrējis ātrus un precīzus braucienus. Tomēr kopvērtējumā otrajā vietā esošais Šenehens bija gatavs cīnīties līdz galam. Abi piloti viens otram spēja nosekot ļoti tuvu, tomēr savā sekojošajā braucienā Vieceks pieļāva nelielu, bet būtisku kļūdu. Līdz ar to par Driftmasters Eiropas čempionāta 3. posma uzvarētāju tika kronēts Konors Šenehens.

Pēc spraigajām sestdienas cīņām svētdienas rītā atkal viss sākās no nulles. 4. posma kvalifikācijā labāko sniegumu atkal uzrādīja Džeimss Dīns, savukārt no latviešiem TOP 32 šoreiz spēja iekļūt divi braucēji – Jānis Jurka un Edmunds Bērziņš. Cīņas šoreiz bija vēl dramatiskākas un karstākas, jo tie piloti, kam nepaveicās 3. posmā, vēlējās nedēļas nogali noslēgt ar labākiem panākumiem.


Foto: Toms Paipals Photography

Šoreiz finālbraucieni bija starptautiskāki, jo TOP 4 iekļuva piloti no 3 valstīm – īri Džeimss Dīns un Džeks Šenehens (Jack Shanahan), kā arī lietuvietis Benediktas Čirba un polis Pjotrs Vieceks. Pirmajā pusfinālā Dīns gandrīz jau bija izcīnījis uzvaru, tomēr pāris metrus pirms finiša viņa auto pazuda jauda, kas lika piekāpties lietuvieša Čirbas priekšā. Jāatzīmē, ka tehniskas likstas Dīna auto piemeklēja arī 3. posmā, kurā viņš izstājās TOP 8 kārtā.

Otrajā pusfinālā Vieceks kārtējo reizi demonstrēja iespaidīgu ātrumu, savā vadošajā braucienā pamatīgi atraujoties no Šenehena. Arī sekojošais brauciens Viecekam bija bez kļūdām, attiecīgi izcīnot vietu finālā. Cīņa par trešo vietu gan šoreiz izpalika – Dīna auto salūza vēl braucienā ar Čirbu, savukārt Šenehena auto dzinējs izbeidzās ceļā no boksiem uz starta līniju. Trešā vieta beigās Dīnam, jo viņam augstāks kvalifikācijas rezultāts.

Finālā Čirba mēģināja noķert ātro Vieceku, kas viņam arī izdevās daudz labāk nekā daudziem citiem pirms viņa. Tomēr lietuvietis pieļāva vienu kļūdu, ar ko bija gana, lai piedzīvotu zaudējumu. Tādējādi savu trešo uzvaru četros posmos varēja svinēt poļu zvaigzne un pārliecinošais kopvērtējuma līderis Pjotrs Vieceks.

Eiropas čempionātam, iespējams, šie bija noslēdzošie posmi šogad. Jāpiemin, ka tieši Rīgā tika aizvadīts arī vienīgais posms 2020.gadā, bet šogad Rīgai tika uzdots organizēt divus posmu vienā nedēļas nogalē, un izskatās, ka tā būs lieliskas tradīcijas sākšana, tieši Rīgas posmam. Izsakot paldies organizatoriem par izdarīto un paveikto darbu šajos grūtajos apstākļos, Drift Masters promoteri min, ka Rīga vienmēr būšot Drift Masters Eiropas Drifta čempionāta kalendārā kā viens no svarīgākajiem sezonas posmiem.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png