profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Daugavpils drifta festivālā desmit gadu jubilejā jauns dalībnieku rekords

Go4speed 13.07.2021 - 00:11 Daugavpils drifta festivālā desmit gadu jubilejā jauns dalībnieku rekords
Foto: https://www.facebook.com/Stiprsfoto

Pagājušajā sestdienā, 10.jūlijā, Daugavpils kartodromā “Blāzma” ar Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sporta pārvalde” atbalstu norisinājās Latvijas drifta kausa posms. Sacensības izcēlās ar rekordlielu dalībnieku skaitu, jo Daugavpils drifta festivālā uz starta izgāja 101 dalībnieks no Latvijas un Igaunijas, aizvadot aizraujošas cīņas Street un Semi Pro klasēs.

Rosība Daugavpilī sākās jau piektdienā, kad sportisti teju visas dienas garumā aizvadīja treniņbraucienus. Abas dienas trasē bija ļoti liels karstums, kas gatavošanās sacensībām un sacensību norisi padarīja mazliet grūtāku, tomēr tas nebija šķērslis fantastiskām brīvdienām Daugavpilī.

Arī šogad Daugavpils drifta festivāls noteikti visiem paliks atmiņā kā fantastiskas sacensības, organizatori un braucēji izsaka lielu paldies Daugavpils pilsētai par tik siltu uzņemšanu, par iespēju piektdienas vakarā visus Daugavpils iedzīvotājus un viesus priecēt ar drifta automašīnu parādi, kura šoreiz notika ierobežotā skaitā Covid-19 dēļ, bet tomēr iespēja izbraukt braucienu tika atrasta. Diemžēl balstoties uz valstī noteiktajiem ierobežojumiem, sacensības varēja apmeklēt tikai skatītāji ar Covid-19 sertifikātiem, un daudziem nācās atteikt ieeju, bet organizators nodrošināja iespēju jau no kvalifikācijas braucieniem vērot tiešraidi internetā: ”Daugavpils, mēs brauksim noteikti arī nākamgad un tad iespēja apmeklēt sacensības būs visiem!” saka organizatori.


Foto: https://www.facebook.com/Stiprsfoto

Street klasē uz starta stājās 75 piloti, kas uzskatāms par šīs klases jaunāko laiku rekordu. Jau pirms sacensību sākuma, balstoties uz reģistrējušos dalībnieku skaitu, organizatori bija nolēmuši, ka tiks aizvadīti TOP64 tandēmu braucieni. Street klases kvalifikācijā labākos rezultātus uzrādīja Daniels Lācis (89 punkti), Igors Vozņakovskis (87 punkti) un Edgars Vasiļjevs (87 punkti).

Lai arī TOP 64 teorijā būtu bijis jāaizņem 5 stundas, organizatoru un tiesnešu komanda paveica izcilu darbu un Street klases finālbraucienus aizvadīja trīs stundās. Ar pārliecinošu un stabilu sniegumu visas dienas garumā, uzvaru izcīnīja Igors Vozņakovskis, kurš cīnījās fināl braucienā ar savu komandas biedru Danielu Lāci. Abi sportisti bija arī labākie pēc kvalifikācijas braucieniem. Trešais paliks Igauņu sportists Siim Roop bet ceturtais palika Uģis Jurovs, kuram diemžēl pēc pirmās tandēmu cīņas piemeklēja tehniskas problēmas. Noteikti jāatzīmē, ka Igauņu braucējam šis bija lielisks sniegums, jo viņš ir pirmais no igauņiem, kuram ir izdevies uzkāpt uz Latvijas drifta street klases sacensību pjedestāla, tāpēc pašam braucējam šī bija ļoti nozīmīga uzvara.

Jaudīgajā Semi Pro ieskaitē uz starta izgāja 26 braucēji, kas šai klasei arī vērtējams kā ievērojams dalībnieku skaits. Kvalifikācijā uzvaru izcīnīja Edgars Kroģeris (90 punkti), kurš ir šīs sezonas viens no jaunajiem braucējiem tieši Semi pro klasē, aiz sevis atstājot Jāni Brālīti (86 punkti), kurš arī pagājušogad palika otrais kvalifikācija tieši Daugavpilī un Igauni Mihaelu Reiljanu (85 punkti), kurš priekš sevis šo uzrādīja kā labāko rezultātu līdz šim brīdim braucot Semi pro klasē. Bija patiess prieks redzēt ļoti labu sniegumu no visiem Semi Pro klases braucējiem.


Publicitātes foto

Semi Pro klasē uzvaru izcīnīja Edgars Kroģeris, kurš bija arī kvalifikācijas uzvarētājs, aiz sevis atstājot Jāni Brālīti, kurš demonstrēja lielisku sniegumu arī visas dienas garumā, bet kā trešais - Jānis Bērziņš, kurš arī ir debitants Semi pro klasē 2021 gadā. Ceturtais Mārtiņš Bērziņš, kurš demonstrēja visas dienas garumā vienus no agresīvākajiem braucieniem, bet diemžēl tehnikas dēļ 4.vieta.

Ar emocijām, smaidu un vēlmi noteikti atgriezties visi sportisti ir devušies mājās. Organizatori vēlreiz saka lielu paldies Daugavpils pilsētai par to, ka šī pilsēta ir noteikti kļuvusi par drifta pilsētu. Vietu, kur drifts atgriezīsies vēl un vēl. Paldies liels Daugavpils sporta pārvaldei, Daugavpils Domei, liels paldies Daugavpils pašvaldības policijai, kura palīdzēja organizatoriem un izdarīja lielu darbu, lai sacensības tiktu aizvadītas pēc visiem Covid-19 protokoliem, un paldies Daugavpils pilsētas Komunālservisam un labiekārtošanai, bez kuru palīdzības noteikti trase nebūtu sakopta, kā tas tika izdarīts visiem darbojoties kopā. Paldies Daugavpils un tiekamies 2022.gadā un vēl kuplākā skaitā.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png