profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijā norisināsies lielākās drifta sacensības Eiropā 2020. gada sezonā, uz starta arī Blušs

Go4speed 11.08.2020 - 01:06 Latvijā norisināsies lielākās drifta sacensības Eiropā 2020. gada sezonā, uz starta arī Blušs
Foto: Domenic Jording foto

Šajā nedēļas nogalē, 14. un 15. augustā, Biķernieku trasē norisināsies Drift Masters Eiropas drifta čempionāta posms “Drift King of Riga”. Sacensībās uz starta redzēsim teju 50 labākos drifta braucējus no dažādām Eiropas valstīm, tai skaitā, Džeimsu Dīnu, Pjotru Vieceku, kā arī pašmāju zvaigznes – Kristapu Blušu un Nikolasu Bertānu.

Jānis Blušs, sacensību organizators: ''Šīs sacensības mums, kā organizatoriem, būs īpašas – esam vienīgie, kuri šogad organizēs tik lielas dirfta sacensības Eiropā. Uzņemsim sportistus no dažādām Eiropas valstīm, kas dod iespēju drifta fanus iepazīstināt ar dažāda līmeņa braucējiem. Ir plusi un mīnusi – ierobežojumu dēļ nevaram uzņemt tik skatītājus, cik atļauj trase, tāpēc esam sagatavojuši kvēlākajiem faniem sacensības vērot arī no mājām, nodrošinot tiešraidi, kuru varēs vērot no sev ērtas vietas.”

Tiešraidi no Biķerniekiem nodrošinās “RedBull Media” komanda, kuri šajās sacensībās izmantos līdz šim nebijušus tehniskos risinājumus, lai skatītājiem otrpus ekrānam būtu reālistiska sajūta, sajūta it kā atrastos trasē. Tiešraide būs pieejama RedBull TV, kā arī facebook.com lapā.

Sacensību programma:
Piektdiena, 14. augusts:
18:00 – 20:30 / Kvalifikācijas braucieni / tiešraide
Sestdiena, 15. augusts:
15:00 – 15:20 TOP32 Dalībnieku prezentācija / tiešraide
15:30 – 17:30 TOP32 / tiešraide
18:00 – 20:00 TOP 16 / tiešraide
20:15 Apbalvošanas ceremonija / tiešraide

Dalībnieku sarakstā redzami ļoti labi zināmi vārdi drifta aprindās, kā arī daži labākie pašmāju sportisti, kopā uz starta redzēsim ap 50 drifteru.

Sacensībās dalību pieteicies viens no labāk zināmajiem drifta braucējiem Džeims Dīns. Sportists savu slavu izpelnījies kļūstot par vairākkārtēju Formula D un Eiropas drifta čempionu. Latvijas drifta fani jau paspējuši iecienīt īru sportistu. Pagājušā gada sacensībās tehnisku iemeslu dēļ sportists izstājās jau TOP32, kas liek domāt, ka šogad drifteris nelaidīs garām iespēju kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena.

Biķerniekos pēc ilgāka laika atgriezīsies arī poļu braucējs Pjotrs Vieceks. Sportists aizvadījis pilnu sezonu Formula D čempionātā, un ir gatavs atgriezties Rīgā, trasē, kuru viņš iekļāvis savu mīļāko trašu sarakstā!

Spēcīgajā dalībnieku sarakstā redzams arī latviešu drifta pilots Kristaps Blušs, kurš kopā ar iepriekšminētajiem sportistiem Dīnu un Wieceku divas sezonas aizvadījis Amerikā, Formula D sacensībās. Pagājušajā gadā Kristapu redzējām startējot RDS sacensībās, bet šogad savu sacensību sezonu atklās tieši Biķerniekos.

Trīs Formula D braucējiem pretī stāsies arī citai Eiropas un Baltijas braucēji. Spēcīgu konkurenci sportistiem sastādīs lietuvietis Benediktas Cirba – viens no retajiem sportistiem, kurš šajā sezonā paspējis aizvadīt vairākas drifta sacensības. Savas spējās trasē atrādīs arī “RedBull drift brothers” jeb spēcīgie drifta brāļi Shanahani no Vācijas, kuri ir vieni no vadošajiem drifta braucējiem Eiropā. Tāpat iespēju pieteikt dalību ieguvuši igauņu sportisti - Harolds Valdma, Ao Vaida, Olivers Randalu un Kristjns Sallu Salmre. Neaizmirsīsim arī par pašmāju sportistiem - iepriekšminētais Kristaps Blušs, Jānis Brālītis, Jānis Jurka, Ingemārs Jēkabsons un Nikolass Bertāns, kuram šīs būs pirmās lielās PRO drifta sacensības. Saistībā ar dalībnieku izmaiņām sarakstā, uz starta redzēsim arī četrus lietuviešu sportistus. Biķerniekos būs vērojams kārtīgs Baltijas drifta sastāvs.
 
Vēlamies vērst uzmanību, ka skatītāju biļetes uz autosporta pasākumu ir izpārdotas, saistībā ar ierobežojumiem un noteiktu biļešu skaitu, tāpēc visiem interesentiem būs iespēja vērot tiešraides translāciju no pasākuma norises.

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe
Latvian Drift

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png