profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa

Artūrs Virbulis 26.10.2011 - 14:06 2011. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa
Foto: Rihards Baumanis/Go4speed
 
Pēc drifta sezonas spilgtāko mirkļu apskata pienākusi kārta atskatīties uz Latvijas dragreisa čempionāta 2011. gada sezonu. Šoreiz divās daļās piedāvāsim iepazīties ar desmit mirkļiem, kuri raksturo šī gada Latvijas čempionātu un kausu.

Šodien - pirmie pieci notikumi.

1. Auto pret cilvēku (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)

Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Dragreisa sezona tika atklāta ar interesantu divcīņu - sprinteris Gatis Zālītis izaicināja automašīnu. Pirmo dueli pret Nissan Skyline Gatis uzvarēja, bet otrais starts bija pret Krišjāni Cauni ar VW Passat. Caune izrādījās veiklāks un ar ļoti labu sniegumu knapi pārspēja ātro skrējēju.

2. Zapiņš pārsteidz visus un uzvar (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)


Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed


Veiksmīgs sezonas sākums izdevās Artūram Soboņam, kurš pirmajā posmā uzvarēja visus PRO A klases pretiniekus. Abos Igaunijas posmos ātrākais zapiņš Latvijā nestartēja, bet pārējos divos ieguva otro un trešo vietu, tādējādi kopvērtējumā vien ceturtā vieta. Vienu titulu gan Soboņs ar ZAZ 968M ieguva - viņš jau ar pirmajiem braucieniem kļuva par skatītāju favorītu.

3. Zita Īle - viena no nedaudzajām meitenēm dragreisā (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)

Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Šogad Latvijas dragreisa kausā (Street FWD, Street RWD un Street AWD klasēs) piedalījās veselas sešas meitenes. Tā ir pozitīva tendence redzēt daiļā dzimuma pārstāves autosportā, kurš stereotipiski tiek uzskatīts par vīriešu sporta veidu. Jāatzīmē, ka meitenes ne tikai piedalījās, bet arī spēja uzrādīt ļoti labus rezultātus - Evija Gaspare Street FWD kopvērtējumā ierindojās otrajā vietā, bet Anna Priede izcīnīja pārliecinošu uzvaru Street AWD klasē.

4. Māris Ozoliņš - neveiksmīgi veiksmīgais PRO D čempions (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)


Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Lai arī praktiski visu sezonu Māra Ozoliņa automašīnu vajāja tehniskas ķibeles, viņš spēja uzrādīt labus rezultātus - viena uzvara, vēl divi pjedestāli un viena ceturtā vieta. Un tā kā vairāki konkurenti - Ilmārs Zausajevs, Igors Detkovs, Aldis Vārpsalietis - nebrauca pilnu sezonu, kā arī komandas biedram Normundam Lācim arī mēdza streikot tehnika, tad likumsakarīgi, ka par PRO D klases čempionu kļuva tieši Ozoliņš.

5. Motociklu dragreiss uzņem apgriezienus (Latvijas dragreisa čempionāta 3. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

No pieciem Latvijas dragreisa čempionāta posmiem divos risinājās arī motociklu dragreiss. Dalībnieku skaits gan vēl nebija liels, tomēr sezonas noslēguma sacensībās uz starta stājās jau divpadsmit motobraucēji. Veiksmīgi starti izdevās gan Garijam Rožkalnam, kurš pārspēja spēcīgo igauņu pilotu Georgu Leonovu, gan auto vidē zināmajam dragreisa un drifta braucējam Kasparam Martinsonam.

Drīzumā apskata noslēdzošā daļa.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png