profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2012. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa (FOTO)

Artūrs Virbulis 31.10.2012 - 16:30 2012. gada Latvijas dragreisa sezonas spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa (FOTO)
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, arī šogad portāls „Go4speed" caur bildēm atskatīsies uz dažādo autosporta disciplīnu spilgtākajiem mirkļiem. Sāksim ar Latvijas dragreisa čempionātu - divās daļās piedāvāsim iepazīties ar attēliem, kas visspilgtāk raksturo 2012. gada sezonu.

Šodien - pirmie pieci notikumi.

1. Dragreisā aizdegas drifta auto (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Dragreisa sacīkstēs Latvijā organizatori vienmēr ir rūpējušies par skatītājiem, piedāvājot dažādu veidu šovus. Par klasiku jau kļuvuši ir drifteru priekšnesumi, tomēr pirmajā posmā Arnis Namnieks skatītājiem sagādāja negribētu papildus šovu. Viņa BMW automobilis aizdegās, tādējādi dūmi priekšnesuma laikā nāca ne tikai no riepām, bet arī no dzinēja pārsega.

2. Māte daba dragreisam atlaides nedod (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Raugoties gan no skatītāju, gan braucēju viedokļa 2012. gada sezona neiznāca pilnvērtīga, un pēc tās vienam otram varēja būt arī mazuma piegarša. Tas tādēļ, ka no plānotajiem pieciem posmiem notika tikai četri, savukārt no šiem četriem vien divos posmos tika aizvadīti PRO klašu fināla braucieni. Gan sezonas atklāšanā, gan Liepājas posmā ātrāko automobiļu finālus iztraucēja lietus.

3. Skatītāji vēl aizvien uzticīgi dragreisam (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Neraugoties uz liesajos gados sarukušo dalībnieku skaitu, citu autosporta disciplīnu augošo popularitāti un potenciālajām lietusgāzēm, dragreisu vēl aizvien apmeklē ļoti kupls skatītāju skaits. Ievērojamas tautas masas bija vērojamas visos trīs Latvijā notikušajos posmos - gan sezonas atklāšanā un noslēgumā Biķerniekos, gan arī Ātruma festivālā Liepājā.

4. Dalībnieku skaits pārsniedz apaļo simtu (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Jau pagājušajā gadā dragreiss priecēja ar attiecībā pret 2010. gadu pamatīgi augušu dalībnieku skaitu (2011. gadā uz starta izgāja 72 piloti), tomēr šogad šī disciplīna piedzīvojusi vēl iespaidīgāku ekspansiju - sacīkstēs sezonas laikā piedalījās vairāk nekā 100 braucēji. Proporcija starp Street un PRO klašu pilotiem līdzīga, ar lielāku noslieci gan ielas braucēju virzienā.

5. Automobiļu izvēlei dragreisā nav robežu (Latvijas dragreisa čempionāta 1. posms)


Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Vēl viens būtisks faktors, kas uz dragreisa sacīkstēm vilina skatītājus, ir automobiļu daudzveidība. Protams, ka lielākā interese ir par jaudīgākajiem PRO klases spēkratiem, tomēr ar interesantu auto izvēli nepamanīti nepaliek arī ielas klašu braucēji. Tā, piemēram, pirmajā posmā uz starta līdzās sporta auto stājās arī ekskluzīvais un dārgais Jaguar XJ limuzīns.

Drīzumā apskata noslēdzošā daļa.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png