profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Riekstiņš: Pie pašreizējiem ierobežojumiem sporta sacensību rīkošana nav iespējama

Go4speed 08.05.2020 - 23:37 Riekstiņš: Pie pašreizējiem ierobežojumiem sporta sacensību rīkošana nav iespējama
Sandis Riekstiņš. Foto: Saeimas preses diensts

Latvijas Republikas Saeimas deputāts Sandis Riekstiņš, kurš ir Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs, sarunā ar portālu Sportacentrs.com izteicās, ka pie pašreizējiem ierobežojumiem sporta sacensību rīkošana joprojām nav iespējama. Taču viņš sacīja, ka saņemti mājieni par sacensību atsākšanos tuvākā mēneša laikā.

"Jā, sporta sacensības pēc pēdējiem lēmumiem vēl nav atļautas, bet strādājam pie tā, lai tās tiktu atļautas. Skaidrs, ka bez skatītāju klātbūtnes tas nebūtu iespējams nekādā scenārijā. Šobrīd pie 25 cilvēku ierobežojuma īsti neko nav iespējams sarīkot. Visam jānotiek pakāpeniski, un šādi lēmumi nav atkarīgi no mums – vairāk no Veselības ministrijas. Mēs iesniedzam priekšlikumus, un tad viņi skatās un apgraiza to, kas neder," sacīja Sandis Riekstiņš.

"Ir doti mājieni, ka maija beigās vai jūnija sākumā sporta sacensības varētu saņemt zaļo gaismu. Tomēr neviens precīzi neko nevar pateikt. Situācija tiek vērota no nedēļas uz nedēļu. Jāskatās, kādi valstī ir situācija ar saslimušajiem, un tad arī tiek pieņemts tālākais plāns. Lomu spēlē arī jautājums par robežām – tas attiecas uz lielākām sacensībām. Varam atļaut Latvijā aizvadīt Eiropas rallija vai pasaules motokrosa posmus, bet robežas tāpat ir ciet, un beigās tas tāpat būs Latvijas čempionāts. Katrā sēdē situācija ir mainījusies. Mēs strādājam, lai maija beigās jau būtu iespējams aizvadīt sacensības. Iesaistot federācijas, Olimpisko komiteju, Izglītības un zinātnes ministriju, kopā tiek salikti priekšlikumi."

Viņš gan izteicās kritiski par atbildīgo sporta organizāciju iesaistīšanos priekšlikumu radīšanā. "Kopš gaidām ieteikumus, ir pagājušas trīs nedēļas. Tikai tagad pie manis privāti sāk nākt ar idejām. Esmu skarbs – kad jādara, tad nav neviens, kad jānes baļķis, tad sarodas visi. Tagad visi ir pamodušies un kaut ko dara, bet tas nāk mēnesi par vēlu. Ja jumta organizācija nespēj nodot informāciju tālāk, tad tā nav mana vai ministrijas problēma. Pašiem ir jātiek galā ar savu kolhozu," sacīja Saeimas deputāts.

Atgādināsim, ka klātienē no 2020 gada 12. maija varēs notikt organizēti sporta treniņi (nodarbības), ievērojot šādus nosacījumus:

- vienā treniņgrupā vienlaikus pulcējas ne vairāk kā 25 personas;
- treniņa laiks – trīs stundas iekštelpās, ārpus telpām – neierobežoti;
- nodarbību vada sertificēts treneris;
- savstarpēja divu metru distance;
- fiziski nepārklājas dažādu treniņgrupu plūsmas;
- treniņā neiesaistās bērni, kas jaunāki par 7 gadiem;
- jāievēro sporta norises vietas pārvaldnieka un trenera norādījumi,
- jāievēro citi sociālās (fiziskās) distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi (tiks izstrādāti sadarbībā ar Veselības ministriju).

LAF vēlas vērst autosporta treniņu organizatoru un sportistu uzmanību nosacījumiem, kuros noteikts personu skaita ierobežojums treniņu norisē. Minētais skaits par iespēju piedalīties ne vairāk kā 25 personām attiecināms uz visiem klātesošajiem, tai skaitā – sportisti, tiesneši un pārējais nepieciešamais tehniskais personāls.

Latvijas Automobiļu federācija turpinās informēt autosporta saimi par izmaiņām un jaunumiem saistībā ar autosporta iespējamu norisi tiklīdz tiks saņemta oficiāla informācija.

Latvijas Automobiļu federācija aicina būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos ierobežojumus, lai iespējami ātrāk varētu atgriezties tik ilgi gaidītajā sacesību režīmā.

Izmantotie resursi:
www.sportacentrs.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png