profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dzintars Raits 3.vietā pēc Baltijas digitālās autošosejas čempionāta atlases kārtas

Go4speed 07.05.2020 - 15:55 Dzintars Raits 3.vietā pēc Baltijas digitālās autošosejas čempionāta atlases kārtas
Foto: Publicitātes

79 digitālā autosporta dalībnieki no 13 valstīm, tai skaitā no Latvijas, ir aizvadījuši kvalifikācijas kārtu un gatavojas piecu sacensību čempionātam, kurā noskaidros Baltijas labāko digitālās autošosejas braucēju.

COVID-19 izraisītā krīze ir krietni ietekmējusi autosporta norisi, toties šajā laikā strauji aug digitālā autosporta popularitāte visā pasaulē – braucēji arvien biežāk izvēlas trenēties mājās, autosacīkšu datorspēlēs, lai uzlabotu iemaņas un saglabātu sacensību garu. Parasti tas tiek darīts ar speciāli šim nolūkam izgatavotiem simulatoriem – stūri, pedāļiem un ātrumpārslēdzējiem, kas gana precīzi simulē īstās sacensībās piedzīvotās izjūtas.

Baltijas autošosejas čempionāta organizatori sadarbībā ar simulatoru sistēmu “World Sim Series” izveidoja “E-BaTCC” autošosejas sacensības, kas apceļo visas reālajā čempionātā paredzētas sacīkšu trases. Čempionāta uzvarētājam tiek pilnībā apmaksāta dalība īstās autošosejas sacensībās ar speciāli sagatavotu BMW 325 automašīnu. Lai kvalificētos čempionātam, bija nepieciešams aizvadīt kvalifikācijas kārtu virtuālajā Biķernieku trasē ar Porsche GT4 Clubsport vai SEAT Leon automašīnām.


Foto: Publicitātes

79 dalībnieku konkurencē savus spēkus izmēģināja 13 braucēji no Latvijas. 20 labāko pulkā, kas startēs vienā sacensību braucienā, iekļuva četri Latvijas digitālie autosportisti – Dzintars Raits ieņēma godpilno 3. vietu, Jānis Hāns 11., Pēteris Guļāns 14., bet Jānis Kalvāns 20. vietu. Dzintars Raits un Jānis Hāns ir īsti autošosejas braucēji, kas savu meistarību apliecina arī virtuālajā vidē.

Sacensību ilgums ir viena stunda, kuras laikā dalībniekiem jāveic arī boksu apmeklējums. Pirmais sacensību posms “DeWALT Grand Prix” Biķernieku trasē norisināsies jau šo svētdien, plkst. 20.00. Tiešraidē to varēs vērot Facebook lapā: www.facebook.com/baltictouring.

Kalendārs:


Informāciju sagatavoja:
Baltijas autošosejas čempionāta organizators www.batcc.eu

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png