profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs: Sezonas sacensību plānošana būs jāsāk no jauna un tā stipri mainīsies

Mārtiņš Jankovskis 06.05.2020 - 06:43 Nitišs: Sezonas sacensību plānošana būs jāsāk no jauna un tā stipri mainīsies
Reinis Nitišs debitē virtuālajās rallijkrosa sacensībās

Aizvadītajās brīvdienās Portugāles trasē tika aizvadītas otrās virtuālās rallijkrosa sacensības, kurās šoreiz pārliecinoši triumfēja Kventins Dallolmo, kurš pirmajā posmā bija otrais. Šoreiz šajās sacensībās startēja arī latvietis Reinis Nitišs, kuram pretim stājās ne tikai profesionāli autosportisti, bet arī spēcīgi un pieredzējuši virtuālo sacensību braucēji.

Kvalifikācijā ātrākie bija brāļi Kventins un Kilians Dallolmo, kuri katrs uzvarēja pa divām kvalifikācijas kārtām (abi brāļi ir starp Top 3 virtuālo autosporta sacensību braucējiem pasaulē). Piektais bija Timijs Hansens, sestais ātrākais bija pagājušā posma uzvarētājs Matiass Adielsons, bet devīto un desmito vietu attiecīgi ieņēma Rokas Baciuška un Kevins Hansens. Kvalifikācijā 13.vietu ieņēma Reinis Nitišs, kas diemžēl mūsu sportistam liedza iekļūt pusfinālā.


Foto: Ekrānšāviņš

Sarunā ar portālu Go4speed Reinis atklāja, ka šī viņam bija jauna un interesanta pieredze šāda veida sacensībās. ''Šajās sacensībās gāja tā, kā bija plānots. Sacensības notika svētdien, bet to, ka varēšu tajās startēt, uzzināju vien ceturtdien, jo braukt gribētāju ir ļoti daudz. Ar šādiem simulatoriem, ar kādiem braucu sacensībās, līdz šim biju braucis ļoti, ļoti maz – kādos promo projektu ietvaros vai vienkārši tāpat draugu lokā, bet intensīvi un profesionālā līmenī to nebiju darījis. Divu dienu laikā izdevās progresēt un uzrādīt tobrīd apmēram 77.ātrāko laiku starp visiem pasaulē reģistrētajiem dalībniekiem, un šis rezultāts bija tuvs brāļiem Hanseniem. Pirms sacensībām vēl ar dalībniekiem aizvadījām tādas kā iesildīšanās sacīkstes, pēc kurām jau sapratu, ka viegli nebūs, jo braukšana barā, kad atļauts gandrīz viss, ir stipri savādāka un sarežģītāka nekā dzīvē,'' stāsta Reinis Nitišs.

Jāpiebilst, ka novērojumi liecina, ka tie braucēji, kuri šādas virtuālās spēles spēlē bieži un regulāri, zina daudzus knifiņus, kur un kā var iegūt laiku, bet kas reālajā dzīvē īsti nedarbojas, kamēr vairums sportisti brauc tā, kā pieraduši braukt reālajās sacensībās.

''Ja runājam par pašiem braucieniem, tad padevās labi starti, bet trasē pietrūka tīrais ātrums, kā arī dažās vietās par trases saīsināšanu saņēmu piecu sekunžu sodus, kas uzreiz kopvērtējuma tabulā mani atsvieda uz aizmuguri. Jāsaka, ka līmenis šiem pieciem finālistiem, kuri, manuprāt, to vien dara kā vairākus gadus brauc šādās virtuālās sacensībās, ir ļoti augsts. Taču emocijas bija, stress pirms pirmās kvalifikācijas arī bija, adrenalīna garšu arī noķēru, tāpēc viss kārtībā. Man patika. Ja būs iespēja, noteikti centīšos aizvadīt vēl vairākus treniņus un piedalīties vēl kādās sacensībās.''


Foto: Ekrānšāviņš

Reinis atklāja, ka viņš izmantoja labi aprīkotu simulatoru, kas atradās RA Events ofisā, par ko arī sportists saka lielu paldies Raimondam Strokšam. Vienīgi šoreiz bija tehniskas problēmas ar ātrumu pārslēgšanu pie stūres (paddle-shift), tāpēc Reinis ātrumus pārslēdzis ar ātruma pārslēdzēju, kamēr pārējie to darīja ar paddle-shift.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Jautāts, kā Reinis pavada laiku šī brīža pandēmijas laikā, kad treniņi un sacensības ir aizliegtas, Reinis atzina, ka ''Šajā laikā tika sakārtotas noliktavas un garāža, kurās jau ir padaudz tehniskās vienības – kartings, bagijs, rallija automašīna. Tāpat paguvu aizstāvēt savu diplomdarbu, kuru beidzot, pateicoties šai pauzei, varēju uzrakstīt. Viss notiek. Kaut ko darbojamies un gaidām to brīdi, kad atkal varēsim sākt braukt,'' turpina Reinis, kurš atklāja, ka brīvajā laikā sevi uztur ne tikai sportiskajā formā, bet arī, ievērojot visas drošības prasības, esot aizvadījis treniņbraucienu ar kartingu.


Foto: Ekrānšāviņš

Sarunas nobeigumā 2018.gada Eiropas rallijkrosa Supercar čempions piebilda, ka plāni, kas bija sastādīti pirms šīs sezonas, stipri mainīsies. ''Plānu šobrīd nav – ir jāgaida, kad un kur vispār varēs braukt un kaut ko darīt. Jau šobrīd saprotams, ka plānošana būs jāsāk pilnīgi no jauna. Mums jau pirms šīs sezonas bija salikts divu gadu plāns, bet šobrīd tas, protams, stipri mainīsies. Šobrīd nav zināms, kas būs ar Junior WRC programmu, ar Igaunijas Junioru čempionātu un Latvijas čempionātu. Jāgaida, un tad domāsim.''

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png