profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas izlase izcīna 6.vietu starptautiskajās motoru sporta spēlēs

Go4speed 01.11.2022 - 17:48 Latvijas izlase izcīna 6.vietu starptautiskajās motoru sporta spēlēs
Valters Zviedris

Aizvadītajā nedēļas nogalē, Pola Rikāra sporta kompleksā un “Veynes” autokrosa trasē, noslēdzās 2022. gada (FIA) Starptautiskās Automobiļu federācijas rīkotās motoru sporta spēles. Autosporta notikumā piedalījās 72 valstis, teju 500 braucēji 16 dažādās disciplīnās. Latvija dalībai pieteica sportistus piecās disciplīnās: auto slalomā, digitālajā autosportā, kroskartos, autošosejā, kā arī driftā, kas valstij atnesa pirmo medaļu šajās pasaules līmeņa spēlēs.

Katrai valstij tika dota iespēja savus braucējus spēlēm pieteikt 16 dažādās autosporta disciplīnās, katrā no tām tika apbalvotas pirmās trīs vietas – zelta, sudraba un bronzas medaļas. Spēļu kopvērtējuma tituls tika piešķirts valstij, kura izcīnījusi visvairāk zelta medaļu. Kopējā medaļu tabulā tika ņemti vērā katras valsts astoņi labākie medaļu rezultāti. Kristaps Blušs, drifta disciplīnā, Latvijai izcīnīja zelta medaļu, ierindojot valsti sestajā pozīcijā no kopumā 72 dalībvalstīm.


Foto: FIA Motorsport Games

Drifts
Latvijas pārstāvis Kristaps Blušs fināla braucienā pārspēja Kuveitas komandas pilotu Alī Maksīdu un izcīnīja zelta medaļu, bronza polim Jakubam Prizigonskim. Pēc oficiālās apbalvošanas ceremonijas Kristaps Blušs dalījās savās emocijās: ''Sasniegts zelts! Liels gods pārstāvēt Latviju, prieks, ka neskaitot savus individuālos rezultātus, šī ir pirmā reize, mana dalība Latvijas izlasē. Mums šodien viss ir izdevies, paldies visiem, kuri atbalstīja!”

Touring car jeb autošoseja
Sacensību noslēdzošajā dienā savus galvenos braucienus aizvadīja Valters Zviedris, kurš spēja sasniegt pozitīvu rezultātu kvalifikācijas sacensībā, kas deva labu starta vietu galvenajā šo sacensību braucienā. No kopumā 18 valstu pilotiem Valters Latvijas komandai izcīnīja augsto piekto vietu. Valters Zviedris, Touring car sacensību pilots: ''Sasniegts ļoti labs rezultāts, skatoties uz to, kādi slaveni piloti cīnījās šajā disciplīnā. Trasē daudz spraigas, grūtas cīņas un interesantas apdzīšanas. Mēs cīnījāmies, cik vien spējām, esam izdarījuši labu darbu, daudz trenējāmies, lai panāktu TOP5 finišu. Esmu priecīgs par sevi, “LV Racing” komandu un Latvijas braucējiem kopumā, esam godam pārstāvējuši savu valsti motoru sporta spēlēs.''

Auto slaloms
Latvijas komandas auto slaloma disciplīnas duets Maija Stakena un Toms Ozols noslēdza sacensības astotajā pozīcijā no 26 valstīm, piekāpjoties Horvātijas braucējiem ceturtdaļfinālā. Šis valsts komandai ir augsts un vērā ņemams sasniegums, jo Latvijā šī disciplīna nav attīstīta un braucēji devās cīņā nezinot, ko no tās sagaidīt. Toms Ozols, auto slaloma disciplīnas dalībnieks: ''Pēdējā sacīkstē Horvātijas braucēji izrādījās ātrāki par mums, tāpēc nekvalificējāmies tālākai cīņai un kopējā rezultātu tabulā esam astotajā pozīcijā. Priecājamies, ka abi ar Maiju spējām uzrādīt labus rezultātus, ar katru dienu tos uzlabojot un pakāpjoties augstāk, temps mums bija, bet šoreiz nepaveicās, lai pacīnītos tālāk. Šajā disciplīnā startējām pirmo reizi, tāpēc pirmo dienu rezultāts īpaši iepriecina!''


Foto: FIA Motorsport Games

Crosscar Sr
Reinis Nitišs bija spiests izstāties no cīņas pusfināla braucienā. Tehniskas problēmas dēļ sportista pusfināls beidzās starta laukumā, liedzot iespēju cīnīties par vietu finālā. Sacensību kopvērtējumā sportists ierindojās 11. Pozīcijā. Reinis Nitišs, kroskartu pilots: ''Sacensības noslēgušās ar vilšanās sajūtu par tehniskajām problēmām, ar kurām nācās saskarties visu dienu garumā. Bijām atraduši ātrumu, lai varētu pacīnīties par pozīciju tuvāk TOP3, bet pusfinālā palikām uz starta ar aprautu zobratu un cīņa turpat beidzās. Bija patiess prieks nēsāt apģērbu Latvijas karoga krāsās un pārstāvēt valsti. Mums neizdevās viss tā, kā gribētos, bet sports paliek sports. Paldies visiem, kuri sekoja līdzi, turēja īkšķus par mums.”

Digitālais autosports
Andrejs Gubarevs noslēdza dalību starptautisko motoru sporta spēļu e-sporta disciplīnas otrajā pusfinālā, ierindojoties 16. pozīcijā. Digitālā autosporta braucējs, Andrejs Gubarevs: ''Kopumā sacensības aizvadītas labi, ir sasniegts pozitīvs rezultāts, izbaudīju katru cīņu, katru sacīkstes apli. Man bija gods pārstāvēt Latviju šajās sacensībās. Es turpināšu trenēties un piedalīties dažādos čempionātos, lai arī nākamajā reizē varētu valsti pārstāvēt e-sporta disciplīnā un doties uz motoru sporta spēlēm!”

Par nākamo spēļu norises vietu, 2024. gadā, paziņota Spānijas pilsēta Valensija, kas kļūs par atklašanas norises vietu. Sacīkstes koncentrēsies uz Rikardo Tormo trasi, Valensijas centru un citām tuvējām vietām.

Seko līdzi aktuālajai informācijai par autosportu Latvijā Latvijas Automobiļu federācijas mājaslapā www.laf.lv, kā arī sociālo tīklu profilos facebook un instagram.

Informāciju sagatavoja:
LAF preses pārstāve
Zane Lielkāja-Gerika
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png