profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Autosportisti un autosporta komandas iesaistās palīdzības sniegšanā ukraiņiem

Go4speed 08.03.2022 - 00:10 Autosportisti un autosporta komandas iesaistās palīdzības sniegšanā ukraiņiem

24. februārī Krievija sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai. Uzbrukumā apzināti tiek grauti civilie objekti un infrastruktūra, palielinot nevainīgu cilvēku ciešanas. Pēc iebrukuma Ukrainā, Eiropas Savienība Krievijai un arī Baltkrievijai ir noteikusi virkni sankciju.

Lai sniegtu palīdzību Ukrainai un Ukrainas bēgļiem, šobrīd gan Latvijā, gan citviet pasaulē darbojas virkne organizāciju, kas cenšas palīdzēt ukraiņiem. Arī Latvijā ir vairākas organizācijas, uzņēmumi un brīvprātīgie, kas cenšas palīdzēt, cik var.


Automašīnas, kas nonāks ukraiņu rīcībā

Arī Latvijas autosportisti, viņu komandas un citas organizācijas iesaistās palīdzības sniegšanā. Latvijas Automobiļu federācija aicina ziedot preces humānajam atbalstam, kā arī ir iespējams veikt pārskaitījumu ukraiņu vēstniecības fondam.


Sociālajos tīklos redzams, kā arī ir dzirdēts, ka aktīvu palīdzību sniedz (gan piegādājot transportu, degvielu, finansiālu atbalstu un daudzas citas lietas) Baltic Motorsport Promotion, Vāģi Racing, SRT, Rallyworkshop, VRR Auto, Mārtiņš Dzenītis, Ali Jansons, Reinis Pozņaks, Edgars Aņiščenko, Mārtiņš Svilis, Aigars Nitišs, Jānis Sokolovs, Ainārs Šusts, Pēteris Neikšāns, Oskars Kaņeps-Kalniņš, Artūrs Šimins, Brenguļu un Vecpils trases saimnieki, Daiņu ģimene un daudzi, daudzi citi. Zināms, ka Ali Jansons, Mārtiņš Dzenītis un Reinis Pozņaks Ukrainai ar ziedotāju palīdzību jau spējuši piegādāt 38 automašīnas, kuras pirms ceļa uz Ukrainu saved kārtībā Vāģi Racing mehāniķi, kuri strādājot bez brīvdienām pa 10 – 12 stundām dienā.


Tāpat zināms, ka ar transporta piegādāšanu aktīvi iesaistās Lietuvas autosportisti Benediktas Vanagas, Vaidotas Žala, kurš izsolē par 10 000 eiro pārdeva savu Dakāras rallija medaļu, lai visus līdzekļus novirzītu attiecīgajām organizācijām, Giedrius Notkus u.c.


Arī M-Sport palīdz ar transporta piegādāšanu Ukrainai. Bet, protams, bez šiem nosauktajiem ir vēl virkne cilvēku, komandas un uzņēmumi, kas palīdz.

Arī Tu vari palīdzēt!

Biedrība "Tavi draugi"





Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png