profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pastrana, Kristofersons un Solbergi apstiprina dalību Race of Champions, kas notiks uz ledus

Go4speed 01.04.2021 - 00:10 Pastrana, Kristofersons un Solbergi apstiprina dalību Race of Champions, kas notiks uz ledus
Foto: www.raceofchampions.com

2022.gadā Race of Champions (ROC) pirmo reizi tiks rīkotas ledus trasē Zviedrijā, Baltijas jūrā. Ja līdz šim Čempionu sacīkstes tik aizvadītas īpašos stadionos vai speciāli ierīkotās trasēs, tad šoreiz šīs prestižās sacensībās, kas katru gadu pulcē zvaigznes no visas pasaules, norisināsies Zviedrijas ziemeļos, Pite Havsbad, kur trase tiks izveidota uz Baltijas jūras ledus. Interesanti, ka pēc sacensībām trase paliks atvērta līdz ziemas sezonas beigām, kas gan korporatīvajiem, gan privātajiem klientiem ļaus iegūt unikālu ROC braukšanas pieredzi.


Foto: www.raceofchampions.com

Sacensību organizatori jau nosaukuši pirmos braucējus, kuri startēs 2022.gada ROC sacīkstēs. ''Team Nordic'' pārstāvēs trīskārtējais pasaules RX čempions Johans Kristofersons un Toms Kristensens, kuri 2019.gadā ROC izcīnīja Nāciju kausu. Jāpiebilst, ka šis deviņkārtējam Le-Mans uzvarētājam Kristensenam būs 16.starts ROC! Līdz šim Kristensens ROC trīs reizes ieguvis Nāciju kausu, bet ne reizi nav ieguvis Čempiona trofeju individuālajā vērtējumā, lai arī viņš ir startējis piecos finālos.

''Ir ļoti jautri braukt pa šo ROC trasi, driftējot automašīnu pa platajiem līkumiem. Tas būs patiess izaicinājums, bet domāju, ka visiem braucējiem tas patiks. Piedalīšanās 2019. gada ROC sacensībās Meksikā bija viena no labākajām pieredzēm, kāda man jebkad bijusi. Tagad, kad to varēšu darīt savās mājās, tas būs vēl īpašāk," saka Johans Kristofersons.


Foto: www.raceofchampions.com

Norvēģijas komandu pārstāvēs Peters un Olivers Solbergi. ''Man bija ļoti jautri sacensties ar savu tēvu Peteru virtuālajās ROC sacensībās 2020.gadā, taču nevaru vien sagaidīt, kad to varēšu darīt īstā pasākumā. Tas, ka sacīkstes notiks uz sniega un ledus, padara to vēl aizraujošāku,'' saka Olivers Solbergs.

Trešdien kļuva zināms, ka dalību apstiprinājis pieckārtējais ASV rallija čempions Treviss Pastrana, kuram ROC nav svešs, jo šajās sacensībās viņš ir piedalījies jau astoņas reizes.

''ROC ir prestižs un unikāls pasākums. Ir gods sacensties ar tik daudzām leģendām no visām sacīkšu disciplīnām. Vēl nezinu, kurš būs mans komandas biedrs ASV komandas sastāvā, bet būtu jauki atkal apvienoties, piemēram, ar NASCAR čempionu Džimiju Džonsonu,'' saka Treviss Pastrana.


Foto: www.raceofchampions.com

Organizatori paziņojuši, ka viena no automašīnām būs elektriskā 335 Zs jaudīgā SuperCar Lite rallijkrosa mašīna, kas 100 km/h spēja sasniegt mazāk nekā 3,3 sekundēs.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png